hu en
2022. Január 29. 16:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vidi II: 2-1-es győzelem az FC Dabas ellen

Jól sikerült az NB III-as csapatunk mórahalmi edzőtábora, a szerdai edzőmeccs után a szombatit is megnyerte Szalai Tamás fiatal együttese. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Vidi II ezen a héten Mórahalmon készült a tavaszi szezonra. Szerdán a Csongrád-Csanád megyei bajnokság listavezetőjét 3-1-re győztük le, szombat délelőtt pedig az edzőtábor zárásaként az NB III-as FC Dabas ellen mérkőzött meg második csapatunk, amely a Gergely - Horváth, Papp, Molnár - Mohl - Dénes, Elek, Singh, Berekali - Hajdinger, Tóth felállásban kezdte a meccset. 

Az első lehetőséget mi dolgoztuk ki, a 13. percben Hajdinger kapott remek labdát, közeli ziccerét lábbal védte a dabasi kapus, a kipattanót pedig Tóth lőtte kapura, de ismét sikerült védenie a dabasi együttes hálóőrének. Egy perccel később Papp ívelését követően Mohl emelt szép mozdulattal alig kapu mellé. A 15. percben egy gyors dabasi kontra végén került ziccerbe ellenfelünk villámléptű támadója, azonban 13 méterről kapu mellé lőtt. A 25. minutumban egy szép támadást sikerült góllal befejezniük a vendégeknek (0-1). Tíz perccel a szünet előtt Hajdingert ütötte el a Dabas kapusa a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Mohl Dávid higgadtan értékesítette (1-1). A 42. percben pedig egy sarokrúgást követően az egyik dabasi védő fejelt védhetetlenül a saját kapujába, így a szünetben 2-1-es vezetéssel vonulhattunk rövid pihenőre.

A második félidőben Papp, Mohl, Dénes, Elek, Singh, Berekali, Hajdinger és Tóth T. helyére Tóth A., Tóth B., Farkas, Rónaszéki, Lehota, Nádudvari, Menyhárt és Babos álltak be, a játék képe azonban nem sokat változott, továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát és valamivel veszélyesebben is futballoztunk. Az 59. percben, közvetlenül a lecserélése előtt Hajdinger került nagy ziccerbe, de közeli lövése célt tévesztett, majd a 70. minutumban egy sarokrúgást követően Tóth Attila fejesét a gólvonalról vágta ki az egyik dabasi védő. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, 2-1-re nyertünk az FC Dabas ellen.

Második csapatunk nagyszerű körülmények között készült Mórahalmon az elmúlt öt napban és mindkét edzőmeccsét megnyerte. Jövő héten már ismét Székesfehérváron készülnek a fiatalok a február 13-án kezdődő NB III-as tavaszi szezonra.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek