hu en
2022. Január 12. 14:45  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Egygólos zalaegerszegi győzelem a MOL Aréna Sóstóban

Szerda délután zárt kapus edzőmeccset játszottunk a ZTE ellen.

Szerdán 13:00 órakor zárt kapuk mögött a Zalaegerszeget fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. Szabics Imre az év első mérkőzésén a Kovácsik - Nego, Lüftner, Musliu, Hangya - Alef, Kovács I. - Evandro, Nikolics, Csoboth - Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat kezdőként, a ZTE kispadján már ott volt a tervek szerint január 15-étől kölcsönben náluk szereplő Zsóri Dániel és Halmai Ádám is.

A mérkőzés első helyzete a zalaegerszegi Zimonyi előtt adódott, de egy bal oldali beadást követően közelről nem talált kaput a vendégek csatára. 11 perccel később Spoljaric középre tartó, de erős lövését hárította lábbal Kovácsik. A 21. percben Evandro passza után Zivzivadze tekert 16 méterről a kapu mellé. Négy perc elteltével ismét Zimonyi került helyzetbe, de ziccerben a kapu mellé gurított, majd a 27. percben Zivzivadze szerzett labdát az ellenfél térfelén, Demjénre vezette a labdát az egerszegi védőktől szorongatva, végül ki is maradt a lehetőség. Az első játékrészben ezt követően nem forogtak igazán veszélyben a kapuk, a szünetben a ZTE lecserélte az összes mezőnyjátékosát, Szabics Imre pedig nem változtatott.

A második félidő 13. percében megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg, Grezda jobb oldali beadását a tizenhatos közepén érkező Szalay Szabolcs váltotta gólra (0-1). A gól után a kezdőcsapatból csak Kovácsik, Nikolics és Musliu maradt pályán, a lecserélt játékosok helyére pedig Kojnok, Dinnyés, Heister, Szendrei, Makarenko, Funsho, Dárdai és Petrjak lépett pályára. A változtatások után mezőnyfölényben játszottunk, de nem forgott nagy veszélyben Demjén Patrik, majd cseréje, Köcse Bence kapuja. A rendes játékidő lejárta előtt három perccel Heister 18 méteres lövése pattant az egyik kék-fehér hátvédről szögletre, a sarokrúgásból sajnos nem alakult ki nagy veszély. A meccs utolsó lehetősége pedig Nikolics fejese volt, azonban Köcsének nem kellett védenie, így egy góllal nyert a Zalaegerszeg.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek