hu en
2021. December 18. 21:55  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Győzelemmel zártuk az évet a MOL Aréna Sóstóban

A Mezőkövesd ellen Kenan Kodro szerezte a győztes gólt.

Szombaton 19:30 órakor a forduló előtt a tabella 5. helyén álló Mezőkövesdet fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. A 2021-es év utolsó meccsén Szabics Imre a Kovács D. - Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya - Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai - Kodro, Nikolics tizenegynek szavazott kezdőként bizalmat, a Mezőkövesdben pedig ott volt a kezdőben többek között a tavasszal még a Vidi csapatához tartozó kapus, Tordai Árpád.

Először a mi hálóőrünk, Kovács Dániel volt munkában, akinek a 3. percben Besirovic távoli szabadrúgását kellett védenie. Hat perccel később Dárdai veszélyes beadása ment el két támadónk, Kodro és Nikolics előtt, szinte rögtön az ellentámadásnál a második Besirovic-Kovács párharcot is kapusunk nyerte. A 19. percben Petrjak 20 méteres kísérletét hárította Tordai, majd először Kovács védte Calcan próbálkozását, nem sokkal később pedig a kövesdi portás mutatott be egy bravúrt Dárdai 13 méteres lövésénél. Még az első fél óra tartott, amikor Cseke és Cseri is célba vette a kapunkat, ám előbbi nem találta el azt, utóbbit pedig Kovács gátolta meg abban, hogy gólt szerezzen.

A félidő végére maradt az első játékrész csattanója: a 42. percben Petrjak szabadrúgását Stopira csúsztatta tovább Kodróhoz, remek formában lévő támadónk pedig fejjel szerezte meg a 9. gólját a bajnokságban (1-0)! A gól után két perccel Nikolics járt közel a 111. vidis bajnoki góljához, ám kimaradt a közeli helyzet, ezt követően pedig Karakó sporttárs le is fújta a félidőt, egygólos előnnyel vonulhattunk be az öltözőbe.

A szünetben egyik szakvezető sem cserélt, az első kaput eltaláló kísérletre pedig három percet kellett várni, ekkor Stopira fejesét védte Tordai. Az 55. percben Petrjak beadása után Dárdai fejjel továbbította a labdát Kodrohoz, aki kapásból belsővel a hálóba továbbította azt - a gólöröm viszont sajnos korai volt, mint néhány perces videózás után kiderült, a VAR szerint Petrjak lesen volt az akciónál, így Karakó nem adta meg a találatot. A 62. percben Kovács Dániel védett két óriásit, először Cseri 14 méteres lövésénél volt a helyén kapusunk, majd Madarász közeli ismétlését is hárította, azonban Madarász már amúgy is lesen volt, így szabadrúgással folytattuk a meccset. A 63. perben Niko helyére Zivzivadze, a 70. perben Dárdai helyére Szendrei érkezett.

A 70. és a 75. perc között kétszer is Kovács Dániel volt munkában: először Drazic, másodszor Cseke lövését hatástalanította a Vidi-kapus. A 80. percben talán a forduló védését mutatta be Kovács, Cseri 25 méteres bombáját óriásit nyújtózva tolta kapufára Dani. A mérkőzés végére Zivzivadzét Alef váltotta, a Mezőkövesd pedig érthető módon támadókkal igyekezett frissíteni, már pályán volt Vutov és Nagy Dániel is, azonban az állás már nem változott, 1-0-ra megnyertük az évzáró mérkőzést! Ez volt csapatunk sorozatban ötödik bajnoki győzelme a MOL Aréna Sóstóban.

Az OTP Bank Liga 2022. január 30-án folytatódik számunkra, 13:00 órakor majd a felcsúti Pancho Arénában lépünk pályára a Puskás Akadémia FC vendégeként.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek