hu en
2021. December 08. 14:30  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Öt érdekesség, amire az MTK elleni mérkőzésünk kapcsán figyelni érdemes

Az összes egymás elleni találkozónkat nézve teljesen kiegyenlített a kék-fehérek elleni örökmérlegünk.

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában szombaton 19:30-tól az MTK Budapest otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára csapatunk. A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

Az MTK elleni összes bajnoki, Magyar Kupa, Ligakupa és barátságos mérkőzésünket tekintve teljesen kiegyenlített az örökmérlegünk: 127 találkozón mindkét csapat 52-52 alkalommal győzött, 23 alkalommal pedig döntetlen született. Az összesített gólkülönbség 199-182 a mieink javára. Csak az NB I-es mérkőzéseket nézve is szoros az örökmérleg állása, 103 bajnokin 42-szer nyertünk, 21-szer játszottunk döntetlent, 40-szer pedig a fővárosi kék-fehérek hagyták el győztesen a pályát.

2. A legnagyobb győzelmeink

A két csapat elmúlt 103 NB I-es meccsén két legnagyobb arányú győzelmünket 2014-ben és 2016-ban arattuk: mindkét alkalommal 5-0-ra nyertünk. 2014-ben még a régi Sóstói Stadionban Kovács István két, valamint Nikolics, Feczesin és Gyurcsó egy-egy góljával ütöttük ki az MTK-t, 2016-ban pedig a felcsúti Pancho Arénában Nego duplája, Tischler és Suljic találata, valamint egy öngól kellett 5-0-s sikerünkhöz.

A 2014-es 5-0-s győzelem összefoglalója:

A 2016-os 5-0-s győzelem összefoglalója:

3. A legeredeményesebb játékosok

A Vidi-MTK és MTK-Vidi párharcok legeredményesebb gólszerzője a csapatunk színeiben már 110 bajnoki gólnál járó támadónk, Nikolics Nemanja, aki eddig nyolcszor vette be szombati ellenfelünk kapuját. MTK-részről a már visszavonult Illés Béla a legeredményesebb öt góllal, de jelenlegi asszisztens edzőnk, a játékosként a Vidiben és az MTK-ban is futballozó Torghelle Sándor is ötször talált be a párosítás történelmében.

4. A dátum - december 11.

Szombati bajnokink napján a múltban mindössze egyszer játszott tétmérkőzést csapatunk: 2005. december 11-én Simek Péter góljával, hazai pályán 1-1-es döntetlent értünk el az Újpest ellen.

1965-ben ezen a napon született a Vidivel UEFA Kupa-döntős és kétszeres NB I-es bronzérmes Gyenti László, 1947-ben pedig az első csapatunkat az 1996/97-es szezonban irányító szerb vezetőedző, Slobodan Kustudic.

5. A Hidegkuti-sztori

Az Aranycsapat legendájának, Hidegkuti Nándornak a neve összefonódott az MTK-val, kevesen tudják viszont, hogy a kék-fehér együttest játékosként és edzőként is szolgáló egykori kiváló támadónak a Vidihez is van kötődése: 1958-ban vonult vissza és 1959-ben már kinevezték az MTK trénerévé, de azt megelőzően, 1958-59-ben a Székesfehérvári Vasas SC edzőjének, Gábor Sándornak a szaktanácsadója volt – még olyan mérkőzések is akadtak, amire egyedül ő jelölte ki a kezdőnket.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek