hu en
2021. Október 19. 14:03  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az Újpest FC otthonában lépünk pályára péntek este

A lila-fehérek 9 fordulót követően még nyeretlenek az OTP Bank Liga NB I-ben. 

Október 22-én, pénteken este 20:00 órakor a Szusza Ferenc Stadionban lépünk pályára az NB I-es sereghajtó Újpest FC ellen. A mérkőzéssel kapcsolatos fontos szurkolói információkat ide kattintva olvashatjátok. 

A fővárosi lila-fehérek az eddigi 9 bajnokijukból ötöt elveszítettek - háromszor 2-1-re, kétszer pedig 3-1-re kaptak ki. Emellett négyszer játszottak döntetlent, legutóbb épp a listavezető Kisvárda otthonában szereztek egy pontot úgy, hogy 60 percig emberelőnyben futballozhatott Michael Oenning együttese. 

Az mlsz.hu hívta fel a figyelmet arra az érdekességre, hogy ennél rosszabb szezonkezdete utoljára 33 éve volt az Újpestnek, 1988-ban kilenc fordulót követően három döntetlen és hat vereség volt az újpestiek mérlege. Akkor egyébként szezon végén a középmezőnyben végzett az Újpest. 

A nyári átigazolási időszakban kilencen távoztak Újpestről és öten érkeztek. Többek között az általunk is jól ismert, nyáron még az Ararat Yerevánt erősítő Mory Koné is Újpestre igazolt szeptember végén. Az elefántcsontparti támadó, aki Örményországban az év játékosa, gólkirály és kupagyőztes is volt, az NB I-ben eddig két meccsen lépett pályára, gólt még nem szerzett. Rajta kívül mali, brazil, észak-macedón és német játékost is igazolt az Újpest - utóbbi, Luca Mack német U20-as válogatott és a VfB Stuttgart színeiben a Bundesligaban is szerepelt korábban. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
 Mory Koné (elefántcsontparti, Ararat Yerevan – Örményország) Abdoulaye Diaby (mali, Royal Antwerp – Belgium), Fernando Viana (Fernando Viana Jardim Silva, brazil, Kisvárda), Sztefan Jevtoszki (északmacedón, Rabotnicski Szkopje – Észak-Macedónia), Luca Mack (német, VfB Stuttgart – Németország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Fehér Csanád, Kovács Dominik
Távozók: Bacsa Patrik (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), Jovan Baosics (montenegrói, FK Buducsnoszt – Montenegró), Mauro Cerqueira (portugál, szabadon igazolható), Yassine El Ghanassy (belga, szabadon igazolható), Németh Márk (Kisvárda), Vincent Onovo (nigériai, Randers FC – Dánia), Antonio Perosevic (horvát, szabadon igazolható), Kire Risztevszki (északmacedón, AEL Limassol – Ciprus, szabadon igazolhatóként)

Bár az előző szezonban az Újpestet a bajnokságban háromszor is sikerült nagy arányban legyőznünk (5-1, 5-0 és 4-0) a májusi MOL Magyar Kupa-döntőt - hosszabbításban - a lila-fehérek nyerték meg 1-0-ra ellenünk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek