hu en
2021. Augusztus 05. 08:00  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: mlsz.hu
Fodor Péterrel a kezdőben nyert a magyar U19-es válogatott

A Tímár Krisztián szövetségi edző által irányított U19-es válogatott 3-0-ra nyert Szlovákia korosztályos nemzeti együttese ellen.

A Tímár Krisztián vezette U19-es együttes októberben hazai pályán harcolhatja ki az elitkörbe jutást az őszi Eb-selejtezőcsoportból, a mieink az első kalapból az osztrákokat, a harmadikból a fehéroroszokat, a negyedikből az észteket kapták ellenfélnek. A tétmeccsekre való felkészülés hétfőn kezdődött el, az első idénybeli edzőtábort szerdán a Szlovákia elleni mérkőzés zárta le a győri ETO Parkban. A mieinknél a külföldön futballozó labdarúgókra és az MTK játékosaira ezúttal nem számíthatott a szakmai stáb.

A magyar válogatott kezdőjében ott volt a Vidi II alapembere, Fodor Péter, aki nyár elje óta az NB I-es kerettel készül. 

Magyarország-Szlovákia 3-0 (1-0)
Magyarország: 1 Pataki Márk (22 Molnár Zsombor, 67.)- 2 Pekár István (14 Alaxai Áron, 58.), 3 Debreceni Ákos, 4 Török Kevin - 20 Fodor Péter (17 Pintér Dominik, 67.), 5 Bényei Ágoston (7 Nagy Olivér, 75.), 6 Sztojka Dominik (8 Farkas Botond, 58.), 18 Biben Barnabás (15 Nagy Sámuel, 67.), 21 Benczeinleitner Barna (11 Horváth Rajmund, 67.) - 16 Németh Dániel (19 Redzic Damir, 67.), 10 Szendrei Ákos (9 Kerezsi Zalán, 58.)
Szlovákia: 12 Adam Danko - 3 Jakub Luka, 4 Daniel Zsolt Szalma, 8 Artur Gajdos, 9 Thomas Kotlár, 10 Viktor Sliacky, 11 Adam Griger, 13 Samuel Magda, 15 Urban Mazanovsky, 16 Dominik Holly, 19 Samuel Kopásek

A találkozó első tíz percében kétszer is közel jártunk a gólszerzéshez, előbb egy bal oldali kontra végén Németh Dániel beadásáról maradt le centikkel Szendrei Ákos, majd ismét egy Németh-Szendrei összjáték után a Paks támadója a kapufát találta el. A 20. percben megszereztük a vezetést, egy szlovák védelmi hibát kihasználva Németh szerzett labdát az ellenfél térfelén, pontosan játszott középre, az érkező Szendrei Ákos pedig középről a kapuba helyezett (1-0).

A gólunk után a szlovákok előtt is adódott néhány lehetőség, de a vendégek csak távoli lövésekig jutottak, ezek közül kettőt Pataki Márknak kellett védenie. A félidő utolsó negyedórájában magabiztosan őriztük az előnyünket, így egygólos magyar vezetéssel ért véget a játékrész.

A fordulás után az első helyzetet egy magyar védelmi hibát követően a szlovákok alakították ki, de a befejezésük nem volt pontos. A 65. percben Patakinak kellett nagyot védenie egy szlovák helyzet után, de az ezt követő kontra végén a magyar válogatott szerzett gólt: Németh Dániel jobb oldali beadása után Kerezsi Zalán 6 méterről a keresztlécet találta el, de a kipattanóra Biben Barnabás érkezett, és közelről az üres kapuba fejelt (2-0). A 78. percben növeltük az előnyt, egy bal oldali akció végén Kerezsi Zalán lefutotta védőjét, pontosan adott be középre, az érkező Redzic Damir pedig 5 méterről a hálóba helyezett (3-0). A hátralévő időben a szlovákok hiába hajtottak a szépítésért, a magyar védelem magabiztosan semlegesítette a támadásaikat. Tímár Krisztián együttese magabiztosan győzött, és készülhet a szeptemberi Vilotic-tornára, amely az októberi Eb-selejtezők főpróbája lesz - olvasható az mlsz.hu-n.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek