hu en
2021. Június 04. 22:20  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Válogatott - győzelem Ciprus ellen

A magyar csapat 1-0-ra nyert Schafer András góljával a felkészülési meccsen. Nego Loic a félidőben, Nikolics Nemanja és Bolla Bendegúz a 60. percben állt be, utóbbi első mérkőzését játszotta a felnőtt válogatottban.

Az Eb-re készülő magyar válogatott a Szusza Ferenc Stadionban fogadta péntek este Ciprus legjobbjait felkészülési mérkőzésen. A kezdőbe ezúttal nem jelölt Vidi-játékost Marco Rossi szövetségi kapitány. A Gulácsi - Botka, Lang, Szalai - Lovrencsics, Sigér, Schafer, Kleinheisler, Holender - Varga K., Hahn tizenegy futott ki a pályára 20.00-kor.

Nem láthattunk sok lehetőséget az első 20 percben, a viszonylagos csendet Sigér törte meg a 25. percben, 30 méterről próbálkozott, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Kleinheisler remk mozdulattal hozta helyzetbe Holendert, aki jobbról tört be a tizenhatoson belülre, majd beadás helyett a lövést választotta éles szögből, de mellé durrantott. A 36. percben megszerezte a vezetést a magyar csapat, Kleinheisler indítása után Varga Kevin centerezett balról, Holender nem találta el a labdát, ami így pont jó lett a középen érkező Schafernek, ő pedig 12 méterről, jobbal a léc alá bombázott!  

Az első játékrész végén Hahn lövését blokkolták a ciprusiak, majd Lovrencsics lőtt 21 méterről, jobbal a jobb alsó mellé. Egygólos magyar vezetéssel mentek pihenni a csapatok. 

A második félidőre Nego Loic váltotta Kleinheisler Lászlót, Dibusz Dénes pedig Gulácsi Pétert.

Az 54. percben Pittas először 17 méterről, majd még abban a percben közelebbről is lőtt, Dibusz azonban mindkétszer résen volt. A 60. percben Nikolics Nemanja és Bola Bendegúz is pályára lépett, utóbbi debütált a magyar válogatottban. A 67. percben Varga Kevin próbálkozott 17 méterről, de a bal felső mellé tekert. Három perccel később Nikolics szépen adott vissza egy labdát Vargának, aki egy védő szorításában elesett a 16-os vonalánál, a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 82. percben ismét Varga Kevin volt a főszereplő, egy szöglet után kifejelt labdát bombázott fölé 18 méterről. Két perc múlva a gólszerző Schafer két szép csel után harcolt ki tizenegyest, Panajotu rúgta fel a tizenhatoson belül, az alapvonal előtt. A büntetőt Nikolics lőtte volna a kapu bal oldalába, de Michail sajnos kiütötte a labdát.

A vége előtt Bolla adott középre jobbról, a bevetődő Nikolicsnak kicsit hosszú volt a labda. 

A magyar válogatott 1-0-ra megnyerte a Ciprus elleni felkészülési találkozót, legközelebb kedden játszik a nemzeti csapat, akkor Írország lesz az ellenfél, június 15-én pedig következik az első Eb-meccs, 18.00-tól Portugália ellen. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek