hu en
2021. Május 03. 23:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az Újpest nyerte a MOL Magyar Kupa-döntőt

A rendes játékidő 0-0-val ért véget, a hosszabbításban Kastrati döntötte el a találkozót. A ráadás nagyobb részét 9 emberrel játszottuk végig, miután Rust a 90., Alefet a 97. percben kiállították. 

Hétfő este a Puskás Arénában rendezték a MOL Magyar Kupa döntőjét, melyet csapatunk az Újpest FC ellen játszott.

Hosszú idő után voltak ismét szurkolók a lelátókon, körülbelül 4000-en látták a meccset élőben a helyszínen. Szabics Imre ezúttal a Kovács – Bolla, Rus, Musliu, Stopira – Funsho, Nego, Pinto, Petrjak – Zivzivadze, Nikolics tizenegynek szavazott bizalmat.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a döntő, sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki gólhelyzet, minden labdáért hatalmas volt a küzdelem a pályán. A 20. percben Petrjak beadását Nikolics fejelte kapu fölé 7 méterről. Tíz perccel később láthattuk a meccs első szögletét, amely után Croizet rúgott lyukat nagy helyzetben. A 39. percben Funsho passzát követően Zivzivadze lőtt nem sokkal a bal sarok mellé 8 méterről. Két perccel a szünet előtt Nego adott nagyon nagy labdát Petrjaknak, aki 15 méterről nem találta el jól, így Pajovic könnyed zsákmánya lett a játékszer. 

Közvetlenül a lefújás előtt, Onovo kemény belépője után alakult ki kisebb tömegjelenet a félpályánál, de aztán lecsillapodtak a kedélyek.

Szünetben egyik mester sem cserélt, az 52. percben pedig Petrjak rúghatott szögletet, visszaívelte a labdát kapásra Negonak, aki 19 méterről tüzelt, elakadt egy lábban a próbálkozás. A túloldalon Croizet lőtt fölé 28 méterről az 55. minutumban. Egy perccel később Beridze cselezte magát balról helyzetig, majd jobbal ellőtte a kapu előtt keresztben a labdát. A második félidő jóval élénkebb futballt hozott, mint az első 45 perc. 

A 66. percben egy kontra végén Beridze hozta volna helyzetbe Tallot, aki elesett Nego mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt. Az eset után az újpesti kispad hevesen reklamált, Baosic pirosat, Oenning mester sárgát kapott. A 71. percben Kovács Dani mutatta be a meccs védését, Mitrovics passzát követően Beridze lőtt volna 11 méterről a léc alá, de kapusunk hatalmas bravúrral menteni tudott. 

A 82. percben rendkívül közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Petrjak mesteri beadását Zivzivadze fejelte közelről kapu mellé. Öt perccel később viszont az Újpest járt közel a gólszerzéshez, Antonov 22 méterről hatalmas erejű bombát eresztett meg, a labda centikkel suhant el a felső léc fölött. Érett a kétszer 15 perces hosszabbítás, azonban hozott még fordulatot a rendes játékidő, a 91. percben ugyanis Rus Adrián megkapta a második sárgáját. 

2006 után ismét hosszabbításos kupadöntőt játszottunk, ezúttal azonban emberhátrányban kezdtük meg a félórás ráadást. És sajnos kettős emberhátrányban folytattuk a 97. perctől: Alef két perc alatt kapott két lapot, így ő is kiállni kényszerült. A 99. percben Antonov tekert fölé egy szabadrúgást 23 méterről, két perccel később Kastrati viszont már pontosabban célzott: egy visszatett labdát jobbal lőtt a jobb alsóba 18 méterről (0-1).

A hosszabbítás első félidejének zárásaként Zivzivadze lőtt a hálóba, de sajnos lesről. A második játékrészben egyre több lehetőséget alakított ki az Újpest, az utolsó 10 percben előbb Beridze lövését blokkoltuk, majd Tallo a kapufa mellé tekert 17 méterről, míg a vége előtt Simon Krisztián az oldalhálót találta el.

Kilenc emberrel nem tudtunk sajnos helyzeteket kialakítani a hosszabbításban, az Újpest 1-0-ra megnyerte a mérkőzést, így övék lett a MOL Magyar Kupa 2021-ben. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek