hu en
2021. Április 30. 15:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Sajtótájékoztató vezette fel a MOL Magyar Kupa-döntőt

Péntek délután a Puskás Arénában találkozott az újságírókkal a két vezetőedző, Szabics Imre és Michael Oenning, illetve a két csapatkapitány, Nikolics Nemanja és Simon Krisztián.

A hétfő esti MOL Magyar Kupa-döntőt a két résztvevő csapat közös sajtótájékoztatója vezette fel a Puskás Arénában péntek délután. Klubunk képviseletében Szabics Imre vezetőedző és Nikolics Nemanja csapatkapitány, míg az Újpest FC részéről Michael Oenning vezetőedző és Simon Krisztián csapatkapitány vettek részt az eseményen. 

Elsőként a két vezetőedző válaszolt az újságírók kérdéseire. 

"Örülünk, ha úgy alakul, hogy újra nézők előtt játszhatunk, hiszen a futball a nézőkért van. Egy nagy hagyományokkal rendelkező klub ellen lépünk pályára, a csapat élén egy remek szakember áll, maximálisan tiszteljük őket, ettől függetlenül szeretnénk történelmet írni és megnyerni a kupadöntőt. 50-50 százalék az esélye mindkét csapatnak a győzelemre. A múlttal nem foglalkozunk, csak az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy nyerjünk és beírjuk magunkat a történelem könyvekbe, hogy nyomot hagyjunk magunk után. Az elmúlt időszakban olyan játékosokat ismertem meg a Vidinél, akiket a tét hétről-hétre motivál, ami hihetetlen erőt ad egy ilyen találkozó előtt. Nagy nyomás alatt játszottunk egész áprilisban, de ez pozitívan hatott a játékosokra. A játékosaim alázatosak, szerények, szorgalmasak és fel vannak tankolva önbizalommal, pozitívan tekintek a meccs elé" - emelte ki többek között Szabics Imre.

"Ez egy futballünnep a focit szeretők számára. Nem volt könnyű szezon, ezért is örülök a döntőnek, és ha már bejutottunk, szeretnénk megnyerni. Nagyon jó csapat ellen játszunk, de ez egy kupameccs, ahol bármi megtörténhet. Hosszú út van mögöttünk, de mostanra összeállt a csapat és a szurkolókkal együtt megpróbáljuk elhódítani a serleget. Az egész éves támogatásukért most visszaadhatunk valamit. Nem mi vagyunk ugyan az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni. Amióta én vagyok az Újpest edzője, kétszer vert meg bennünket a Vidi, ráadásul elég hatékony játékkal. Nagyon jó forma kell, ha fel akarjuk venni velük a versenyt. Ugyanakkor nekik is különleges ez az összecsapás, mert látszólag könnyű dolguk lesz ellenünk, látszólag..." - mondta Michael Oenning.

A két vezetőedző után a két csapatkapitány nyilatkozott. Nikolics Nemanja a következőképp:

"Egy kupadöntő mindig speciális esemény. A trófeák azért vannak, hogy megnyerjük őket, és ahogy az edzőnk is mondta, beírjuk a nevünket a történelembe. Amit kaptunk és kapunk a klubtól, címekkel tudjuk viszonozni, ezért is nagyon fontos a hétfői találkozó. Tiszteljük az Újpestet, de magabiztosak vagyunk, előttünk a lehetőség, minden rajtunk múlik. A bajnoki meccseink már a múlt részei, nem azokból indulunk ki. Egyszerűen nyerni akarunk a klub miatt, a szurkolóink miatt és saját magunk miatt is. Azt hiszem, a következő szezonra is nagy lökést adhat, ha a miénk lesz a kupa!"

Simon Krisztián, a lila-fehérek kapitánya így fogalmazott:

"Teljesen más meccs lesz, mint egy bajnoki. Természetesen plusz lökést adhatnak a szurkolók, ha bejöhetnek, jó hangulatú mérkőzésre számítok. A Vidi nagyon jó formában van, háromszor is megvertek bennünket ebben a szezonban, de nem azokból a találkozókból indulunk ki. Tudjuk milyen jó játékosok alkotják ellenfelünket, de a mi oldalunkon is vannak olyanok, akik el tudnak dönteni egy meccset."

CÍMKÉK
Nikolics Nemanja Szabics Imre 2020-2021 MOL Magyar Kupa MOL Fehérvár FC - Újpest FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek