hu en
2021. Április 29. 22:05  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Magabiztos győzelem az MTK otthonában

Nikolics, Zivzivadze és Houri is betalált, 3-1-re győztünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a hazai csapat a hajrában szépített.

Az utolsó előtti, 32. forduló már csütörtökön elindult az OTP Bank Ligában, miután a hétfői MOL Magyar Kupa-döntő két résztvevője, az Újpest és csapatunk is előbb lépett pályára, hogy maradjon idő a fináléra való felkészülésre. A lila-fehérek Diósgyőrben ikszeltek, így bebiztosították első osztályú tagságukat, mi az MTK vendégei voltunk.

Szabics Imre vezetőedző két helyen változtatott az FTC elleni, hétvégi mérkőzéshez képest, Dárdai és Zivzivadze ezúttal a kispadra kerültek, helyettük Funsho és Houri voltak a kezdőben, ami így nézett ki: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Funsho, Nego, Pinto, Petrjak - Nikolics, Houri.

Vidi-helyzettel indult a mérkőzés, a 4. percben Nikolics csúsztatott meg az ötösnél egy beadást, a hosszún egyedül érkezett Petrjak és ballal a bal alsó mellé lőtt. A válasz a 9. percben jött, egy hazai szögletet követően Perkovic fejelt alig kapu mellé, ez is helyzet volt. A 18. percben megszereztük a vezetést, mégpedig egy remek támadás végén: Funsho indult meg a jobb oldalon, csinált egy lövőcselt, majd a középen érkező Nikolicshoz passzolt, csapatkapitányunk pedig 10 méterről, jobbal a bal alsóba lőtt (0-1).

Közvetlenül a gól után, a 19. percben elhagyta a pályát az MTK 19-es mezben futballozó kapitánya, Kanta József, akinek ez volt az utolsó hazai mérkőzése, a kiváló játékmester a szezon végén befejezi labdarúgó pályafutását. A két csapat játékosai alkotta sorfal között hagyta el a pályát Kanta (akinek a szünetben Kovács Zoltán sportigazgató adta át klubunk ajándékát).

A 28. percben Nikolics fejese szállt mellé. A 35. percben Houri adott középre, Stopira fejelt fölé. A 37. minutumban következett az addigi legnagyobb MTK-helyzet, egy felfejelt labdát Prosser lőtt el keresztben a kapu előtt kapásból, a bevetődő Tiago lábáról kevéssel a bal alsó mellé csorgott a labda. Az ellentámadás végén megint Funsho készített elő jól, ezúttal Nego fejezte be az akciót, de 15 méterről fölé lőtt. Egygólos Vidi-vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő elején a hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis Rus szabadrúgását jegyezhettük fel először, ami elakadt a sorfalban. Kicsivel később Nikolics kapott jó labdát, közelről megpróbálta ellőni a kivetődő Mijatovic mellett, de a kapust találta el. A 65. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Herrera kezezésért megkapta második sárgáját, vagyis a pirosat. A 74. percben Prosser lőtt a kapunkba 12 méterről, de lesről, így maradt az 1-0 nekünk. Legalább 1 percig, ugyanis a Nikolicsot váltó Zivzivadze ahogy pályára lépett, gólt szerzett: szépen fordult le védőjéról játékosunk, elindult a bal szélen, egy visszacsellel elküldte a becsúszó Tiagót, majd jobbal a hosszú sarokba tekert (0-2)!

A 82. percben újabb gólt szereztünk, egy szabadrúgást először Rus, majd Petrjak lépett át, végül Houri tekert a kapu bal oldalába 22 méterről (0-3).

A legvégén még szépítettek a hazaiak - egy kapura tekert szögletet kiütött Kovács, a hosszúról visszatett labdát Tiago lőtte kapura, Kovácsról ez is kijött, de az asszisztens jelzése szerint a gólvonalon túlról -, így 3-1-es eredménnyel ért véget a találkozó. Győzelemmel hangoltunk tehát a MOL Magyar Kupa döntőjére, amit hétfő este vívunk az Újpesttel a Puskás Arénában.  

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek