hu en
2021. March 15. 18:00  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Photo: molfehervarfc.hu
Bolla Bendegúz és Dárdai Palkó is meghívót kapott az U21-es válogatottba

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság keretét.

U21-es válogatottunk március 24-én, Székesfehérváron a MOL Aréna Sóstóban a németek ellen kezdi meg szereplését a hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, három nappal később a Bozsik Arénában a románok, március 30-án, Székesfehérváron a hollandok ellen lép pályára csapatunk - adta hírül az mlsz.hu.

Az eredeti tervek szerint a keret itthon játszó tagjai hétfőn délelőtt teljes létszámban kezdték volna meg a felkészülést Telkiben, ám a koronavírus-járvány az utolsó pillanatban keresztülhúzta a számításokat. Az MTK két labdarúgója, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint a vasasos Szilágyi Zoltán hétvégén pozitív vírustesztet produkált, ezért ők nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon, több kerettagnál pedig további tesztek elvégzésére van szükség, mielőtt csatlakozhatnak a társakhoz (a három említett labdarúgón kívül elővigyázatosságból a betegségéből csak a napokban felépülő zalaegerszegi Szánthó Regőt és Gergényi Bencét sem hívta meg az Eb-re a szövetségi edző).

A magyar válogatott lehet az Európa-bajnokság legfiatalabb átlagéletkorú együttese, miután a 23 nevezett játékosunk közül 15-en még a következő kiírásban is pályára léphetnek majd az U21-es csapatban. A jelenlegi Eb-n az 1998. január 1. után született labdarúgók vehetnek részt, míg a keretünkben 2000-es, 2001-es, sőt 2002-es születésű játékosok is helyet kaptak.

A Vidiből két labdarúgó - Bolla Bendegúz és Dárdai Palkó - kapott meghívót, de két kölcsönjátékosunkra - Tamás Olivérre és Zsóri Dánielre - is számít Gera Zoltán.

A magyar válogatott hivatalos Eb-kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs)

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (MOL Fehérvár FC / Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Dárdai Palkó (MOL Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (MOL Fehérvár FC / Budafoki MTE)

Frissítés (2021.03.19.): Pozitív koronavírus-tesztje miatt Demjén Patrik, sérülés miatt pedig játékosunk, Dárdai Palkó hagyta el az U21-es válogatott edzőtáborát. Fiatal tehetségünkre további vizsgálatok várnak.

 

Fehérvár FC - all rights reserved
This site uses cookies to deliver its services to offer you personalized advertisements and to analyze traffic. The usage data may be available to Google. By using this website you consent to the use of cookies. More information