hu en
2021. Február 28. 19:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Győzelem Zalaegerszegen, Nikolics elérte 100. bajnoki gólját a Vidiben

Büntetőből szerzett vezetést csapatkapitányunk a 64. percben, Nego duplázta meg az előnyt, 2-0-ra nyertünk.

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában, vagyis a harmadik kör első játéknapján a ZTE FC otthonában léptünk pályára. A hazaiak - hozzánk hasonlóan - biztosították helyüket a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között hétközben, míg a legutóbbi bajnoki fordulóban 3-0-ra verték az Újpestet, nem várták tehát rossz formában az összecsapást Boér Gábor tanítványai. 

Szalai Tamás megbízott edző a következő tizenegynek szavazott bizalmat Egerszegen: Kovács D. - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya - Rúben Pinto, Houri - Nego, Nikolics, Funsho. 

Az első 10 perc nem hozott nagy helyzetet, az első komolyabb lehetőséget a 14. percben jegyezhettük fel, Nego átlépett egy labdát, amivel így Houri indíthatott támadást, Nego követte az akciót a szélen, vissza is kapta a játékszert, majd 10 méterről, jobbal kapu mellé lőtt. 10 minutummal később Hangya adott középre balról, Nikolics centikkel fejelt a bal alsó mellé 9 méterről. A 27. percben Bolla eresztett meg egy lövést távolról, Bedi hozzáért, így a bal felső helyett az oldalhálót találta el védőnk. Az első félóra végén Bolla adott remek labdát Negonak, aki mellre vette azt, majd kapura fordult és 6 méterről alig lőtt kapu fölé.

A 34. percben megint Bollától indult az akció, üres területre emelte be a labdát Negonak, aki az alapvonalról középre adott, az érkező Nikolics csúsztatása azonban nem volt pontos. Három perccel később Futács próbálkozása vágódott szögletre Stopiráról. Az első játékrész utolsó említésre méltó momentuma egy hazai helyzet volt, Koszta fejelt fölé az ötösről, gól nem született, 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész első negyedórájában kissé meddő Vidi-mezőnyfölényt láthattunk, aztán a 63. percben Tanasin szabálytalankodott Petrjakkal szemben a tizenhatoson belül, Iványi büntetőt ítélt, Tanasint kiállította, Nikolics pedig könyörtelenül kihasználta a lehetőséget (0-1). Ez volt támadónk 100. vidis bajnoki gólja! 

A vezetés után a ZTE megpróbált visszajönni a meccsbe, ez azonban nem sikerült a kék-fehéreknek, sőt a 78. percben, Nego révén megdupláztuk az előnyünket: Alef adott remek labdát Negonak, aki egyedül vezethette azt kapura, majd 12 méterről a jobb kapufára lőtte a játékszert, amely onnan a kapuba pattant (0-2).

A 84. percben Bourard lövését, a 90. percben Stopira próbálkozását védte Gyurján, újabb gól már nem született, 2-0-ra nyertünk Zalaegerszegen. Legközelebb szerdán lépünk pályára, az OTP Bank Liga 24. fordulójában a Paks csapatát fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.  

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek