hu en
2021. Február 27. 13:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A bennmaradásért küzdő ZTE FC otthonába látogatunk

Az OTP Bank Liga NB I 23. fordulója előtt a kék-fehérek a tabella 8. helyén álltak. 

Míg a mostani fordulót megelőzően a Ferencváros előnye 14 pont volt a második helyezett Puskás Akadémia előtt, addig az alsóházban az utolsó DVTK és a 8. helyen álló ZTE FC között mindössze 5 pont volt a különbség (amely egyelőre 4 pontra olvadt, hiszen péntek este a DVTK 2-2-es döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen), vagyis gyakorlatilag megjósolhatatlan, hogy szezon végén melyik két csapat búcsúzik majd az élvonaltól. 

Vasárnapi ellenfelünk a bennmaradásért küzd, az eddigi 22 meccséből 7-et megnyert, 4 döntetlen mellett pedig 11 alkalommal vereséget szenvedett. A 2021-es évet két döntetlennel kezdte Boér Gábor csapata, a Bp. Honvéd ellen idegenben 2-2-t, a Paks ellen hazai környezetben 4-4-et játszott a ZTE. Ezután három vereség következett (Budafok - ZTE 3-1, ZTE - PAFC 1-2, Kisvárda - ZTE 2-1), míg a legutóbbi fordulóban simán nyertek az Újpest FC ellen 3-0-ra. A hétközi MOL Magyar Kupa-meccsen is győzni tudott a ZTE, igaz 120 perc játékot követően, kettős emberelőnyben, de búcsúztatták a Honvédot, így - hozzánk hasonlóan - ott vannak a legjobb 8 között.

A téli szünetben nem volt nagy játékosmozgás Zalaegerszegen, mindössze két játékos távozott (Ziga Zivko és  Dragóner Filip) és öt érkezett (Futács Márkó, Kálnoki-Kis Dávid, Németh Dániel, Szalay Szabolcs, Orji Nelson Chukwuma).

A bajnokságban a ZTE lőtte a negyedik legtöbb gólt (40) és a harmadik legtöbbet kapta (41). A csapat két legeredményesebb játékosa a 6-6 gólos Könyves Norbert és Szánthó Regő.

Augusztusban, a szezon első meccsén 3-3 lett a ZTE - Vidi bajnoki végeredménye, míg novemberben 2-0-ra nyertünk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek