hu en
2021. Február 07. 20:55  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kétgólos vereség a Groupama Arénában

Uzuni és Tokmac góljaival tartotta otthon a 3 pontot az FTC. 

OTP Bank Liga, 2020-2021, Tavaszi szezon, 20. fordulóMeccs center 
2-0
(1-0)
Uzuni 11, Tokmac 61
Ferencvárosi TC:
Dibusz -- Somalia, Lovrencsics, Tokmac (Mak 80), Kharatin (Civic 85), Sigér (Laidouni 69), Botka, Blazic, Heister (Vécsei 85), Boli, Uzuni (Isael 80)

MOL Fehérvár FC:
Rockov -- Fiola, Musliu, Rus, Bolla (Nikolics 60) -- Pinto, Alef -- Funsho, Houri (Hangya Szilveszter 73), Nego -- Petrjak
2021.02.07. BudapestGroupama ArénaFelhős, 2 Celsius-fokJátékvezetők: Berke BalázsSzalai BalázsVígh-Tarsonyi GergőMedovarszki JánosFarkas ÁdámAntal Péter

Vasárnap este csapatunk a Ferencváros otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga NB I 20. fordulójának zárómérkőzésén. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Alef, Pinto - Nego, Houri, Funsho - Petrjak tizenegynek szavazott bizalmat. Dr. Kovács Tibor csapatorvostól azt is megtudtuk a meccs előtt, hogy Stopira kisebb sérülés miatt nem léphetett pályára. 

Bátran kezdtük a mérkőzést a Groupama Arénában, a 6. percben Alef ugratta ki remekül Petrjakot, aki kicsit kisodródott, a lövése elment keresztben a kapu előtt.

Három perccel később Rockov cselezte el magát az ötösön belül, Boli megszerezte a labdát, lőtt, Rockov hatalmasat védett, amivel javította hibáját. A 11. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai együttes: Sigér felívelt labdája átszállt Musliu feje felett, Uzuni lecsapott és a tehetetlen Rockov mellett a kapuba lőtt (1-0). A 14. percben Heister 28 méteres lövése ment el a kapunk mellett. 

Tíz perccel később Boli kapott jó indítást, éles szögből lőtt, a labda elment a kapu előtt keresztben. A 30. percben Uzuni rendkívül veszélyes helyről, 19 méterre a kapunktól végezhetett el egy szabadrúgást, a labda azonban a sorfalban elakadt. A 34. percben Nego 22 méterről vette célba a hazai kaput, lövése pontatlan volt, akárcsak Funsho négy perccel később, nigériai támadónk 17 méterről lőtt mellé. Néhány perccel a szünet előtt Houri ívelt Pinto elé, aki bevetődve lőtt kapu fölé 3 méterről. A játékrész utolsó helyzete Heister előtt adódott, közeli lövését azonban Rockov bravúrral védte.

Szünet után, az 57. percben Boli estében lőtt 5 méterről, Rockové lett a labda. A 61. percben megduplázta előnyét a Ferencváros. Boli ugratta ki Tokmacot, aki ziccerben vihette a labdát Rockovra, az FTC 10-ese végül 16 méterről a jobb alsóba lőtt (2-0). 

A 69. percben csapatunk megfogyatkozott, Rus Adrián kapta meg a második sárga lapját, így az utolsó 20 percben emberhátrányban futballoztunk. A 70. percben Lovrencsics beadása után Kharatin lőtt az oldalhálóba. Hét perccel később Funsho cselezett balról befelé, 23 méterről lőtt, Dibusz védett, majd a 80. percben ismét Funsho szerezhetett volna gólt, azonban Nikolics hiába adott pazar labdát, fiatal támadónk kapu fölé bombázta azt.

A hátralévő percekben komolyabb gólhelyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, csapatunk 2-0-ás vereséget szenvedett a Groupama Arénában.

Legközelebb szerda este 19:45-kor, az Illovszky Rudolf Stadionban lépünk pályára, a MOL Magyar Kupában a Vasas vendégei leszünk, a tét a legjobb 16 közé jutás. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek