hu en
2021. Január 27. 20:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Egygólos vereség a Kisvárda otthonában

Fiola Attila megszerezte ugyan első vidis bajnoki gólját, csapatunk azonban nem tudott pontokkal távozni Kisvárdáról. 

OTP Bank Liga, 2020-2021, Őszi szezon, 5. fordulóMeccs center 
2-1
(1-1)
Simovic 22, Sassa 58
Kisvárda Master Good:
Dombó -- Cirkovic, Sassa (Navratil 75), Karabelyov, Bumba (Kovácsréti 75), Lucas (Zlicic 87), Ene (Melnyik 30), Viana, Izidorio, Hej, Simovic
Fiola 28
MOL Fehérvár FC:
Rockov -- Fiola, Stopira, Rus, Bolla (Szabó Levente 83) -- Pinto (Hangya Szilveszter 62), Alef -- Funsho, Houri (Kovács 73), Petrjak (Nego 62) -- Zivzivadze (Nikolics 73)
2021.01.27. KisvárdaVárkert StadionBorult, -1 Celsius-fokJátékvezetők: Andó-Szabó SándorSzalai BalázsMedovarszki JánosMárkus TamásPillók ÁdámNémeth Ádám

Csapatunk szerda este a Kisvárda otthonában lépett pályára, az OTP Bank Liga NB I 5. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolták be a felek. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Fiola - Alef, Pinto - Petrjak, Houri, Funsho - Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat.

Az első lehetőséget a 10. percben jegyezhettük fel, ekkor Houri ívelt kapu elé egy szabadrúgást jobbról, miután Petrjakot fellökték, Viana majdnem a saját kapujába csúsztatott. A sarokrúgást követően a labda Stopira elé került, aki közelről fejelhetett kapura, Dombó óriásit védett. A túloldalon Viana került helyzetbe, 12 méterről, ballal a bal alsó mellé lőtt! A 17. percben Sassa lépett ki, jobbal lőtt 13 méterről, Rockov védett hatalmasat!

A 22. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda. Hej beadása után Stopiráról Sassa elé került a labda, ő Simovichoz passzolt, aki 5 méterről nem hibázott (1-0).

Hat percen belül sikerült egyenlítenünk, Houri szabadrúgása után Alef csúsztatott, Fiola pedig 6 méterről a hálóba bólintott (1-1)! Ez volt Fiola Attila első bajnoki gólja a Vidiben!

A 34. percben újabb helyzetet alakítottak ki a hazaiak, Viana centerezett balról, Sassa pedig mellé pörgetett 3 méterről. Ez volt a játékrész utolsó komolyabb helyzete.

A második félidő hazai lehetőséggel kezdődött, a 48. percben veszélyesen csapódott a kapu elé egy szabadrúgás, Stopira fejelte ki a labdát. Négy perccel később Viana ment el egy csellel Rus mellett, élesen belőtte a labdát, Rockov azonban magabiztosan szerezte meg a játékszert. Az 56. percben Lucas ívelt középre jobbról, Viana fejelt 9 méterről, Rockov védett. Az 58. percben megint előnybe került a Kisvárda, Viana emelt a kilépő Sassa elé, aki 15 méterről a kapunkba lőtt (2-1). 

A 62. percben Alef lőtt 28 méterről kapu fölé, majd a 73. percben Sassa passzát követően Viana próbálta a labdát kapura ollózni Rus szorításában, az azonban a hosszú érkező Bumba elé pattant, aki közelről kapura lőtt, Rockov önfeláldozóan vetődött a labda útjába és óriásit védett. Négy perccel a vége előtt Funsho 22 méteres lövése kapu mellé ment. 

A 90. percben Fiolának kellett mentenie a kapunk torkából, majd a 3 perces hosszabbítás legvégén Nego lőtt éles szögből alig a jobb felső mellé, így a vége maradt a 2-1. 

Csapatunk legközelebb szombaton a Bp. Honvéd együttesét látja vendégül a MOL Aréna Sóstóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek