hu en
2021. Január 16. 13:40  -  Farkas Szilárd   -   Fotó: molfehervarfc.hu
2-2-es döntetlen az Osijek ellen

Mierez révén az Osijek szerezte meg a vezetést, majd Halmai és Dárdai találataival fordítottunk, végül ismét Mierez volt eredményes.

A horvátországi felkészülés zárásaként, az edzőtábor utolsó napján az NK Osijekkel játszottunk Rovinjban. 
Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Rus, Musliu, Fiola - Pinto - Halmai, Kovács, Dárdai, Géresi – Nikolics kezdő tizenegyet küldte a pályára.

Az első helyzet az Osijek előtt adódott a mérkőzés 2. percében, Bockaj 17 méterről megeresztett lövése a felsőléc fölött hagyta el a játékteret. A 10. percben ismét az ellenfél támadhatott, Plij laposan lőtt, Rockov magabiztosan védett. Nyolc perccel később Bohar cselezte helyzetbe magát, a labda nem sokkal tévesztett kaput. A horvátok következő próbálkozásánál megrezzent a háló, de szerencsére csak kívülről, egy szöglet után a hosszún érkező Zaher lökete vágódott az oldalhálóba. A 27. percben Rockovnak kellett szemfüles megoldást bemutatnia, bátran rontott ki a kapuból, majd a 16-os közeléből öklözte el a labdát két horvát támadó elől. Két minutummal később ismét Rockov volt a főszereplő, Bockaj lövését kellett bravúrral hárítania. A 38. percben a rövid sarok irányába tartó szögletet kellett hatástalanítania Rockovnak. Két perccel később Bockaj lőtt 18 méterről kapura egy szabadrúgást, a labda az ötösön belül Mierezre pattant, akiről veszélyesen pergett kapu mellé a játékszer. A mérkőzés első félidejének zárásaként, egy ártalmatlannak tűnő szituációban, Musliu Mierezzel szembeni megmozdulását látta szabálytalannak a játékvezető a 16-oson belül, tizenegyes következett, melyet maga a sértett végzett el, a magabiztosan értékesített büntető után 1-0-ás Osijek vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A 48. percben Bockaj lőtt 16 méterről nem sokkal a kapu mellé, majd két perccel később ismét Bockaj előtt adódott lehetőség, azonban Rockov a helyén volt. Az 53. percben egyenlítettünk: Kovács passzolt Halmaihoz, aki egy csel után 15 méterről lőtt védhetetlenül a kapuba (1-1)!

A 63. percben négyes csere következett: Kovács, Géresi, Nikolics és Halmai helyére Houri, Funsho, Zivzivadze és Petrjak álltak be. A mérkőzés 65. percbén megfordítottuk a mérkőzést, Hangya passzolt Zivzivadzenek, egy becsúszó védőről a labda Dárdai elé került, aki 13 méterről nem hibázott (2-1)!

A 70. percben Rockov hatalmas kirúgását kellett védenie az eszéki kapusnak. A 72. percben Bollát látta szabálytalannak a játékvezető a 16-oson belül, a büntetőt ezúttal is Mierez értékesítette (2-2). 

Hét perccel később Bockaj tekerte kapu elé a labdát, Skoric előrevetődve alig fejelt a kapunk mellé. A 84. percben Petrjak passza után Dárdai előtt adódott lövési lehetőség, azonban az utolsó pillanatban egy horvát védő becsúszva blokkolt. A 88. percben Mierez lőhetett kapura 17 méterről, a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezután az eredmény már nem változott, utolsó horvátországi felkészülési mérkőzésünk 2-2-es döntetlennel ért véget. 

Jövő héten a 17. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, csapatunk az Újpest ellen lép pályára idegenben, a mérkőzés szombaton 19.30-kor kezdődik.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek