hu en
2021. Január 15. 14:58  -  Farkas Szilárd   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az edzőtábor zárásaként az NK Osijekkel találkozunk szombat délelőtt

Az eszéki gárda jelenleg a második helyen áll a horvát bajnokságban.

A horvátországi felkészülés ötödik, egyben utolsó mérkőzését szombat délelőtt 11 órakor játsszuk Rovinjban, zárt kapuk mögött.

Szombati ellenfelünk az előző bajnoki kiírás negyedik helyén végzett, a helyezés Európa Liga-selejtező részvételt ért. Az európai kaland nem nyúlt túl hosszúra, a svájci Basel, mindössze egy mérkőzést engedélyezett az eszékieknek az idei sorozatban (Osijek – Basel 1-2). A Horvát Kupa előző kiírásában az elődöntő jelentette a végállomást, a négy között a Rijekától szenvedtek 3-2-es vereséget. Érdekesség, hogy az egyszeres Horvát Kupa-győztes Osijekre a jelenleg zajló kupaszezonban ismét a Rijeka vár, ezúttal a negyeddöntőben.

A horvát bajnoki tabellán a második helyen áll az Osijek, ugyanannyi pontot szereztek, mint az éllovas Dinamo Zagreb, azonban két mérkőzéssel többet játszottak a listavezetőnél. Az Osijek a téli felkészülési szezonban egy mérkőzésen van túl, január 9-én a Sturm Graztól kaptak ki 3-2-re.

Az együttes vezetőedzője a 49 éves Nenad Bjelica, aki 2020 szeptembere óta irányítja a csapatot. Aktív játékosként középpályást játszott, 1999-2001 között 30 mérkőzésen 15 gólig jutott az Osijek labdarúgójaként. A horvát válogatott tagjaként részt vett a 2004-es Európa-bajnokságon, pályafutása során 9 alkalommal viselhette a címeres mezt. 

A NK Osijek legeredményesebb labdarúgója a jelenleg zajló bajnoki szezonban a 23 éves Ramón Miérez, aki 8 góljával holt versenyben a bajnoki góllövőlista 3. helyén osztozik a Hajduk Splitben futballozó Mijo Caktassal.
A csapat összértékét a transfermarkt.com 21,05 millió euróra becsüli, a játékosok átlagéletkora 27,1 év.

A csapatot két éve erősíti egykori középpályásunk, Kleinheisler László.

A Vidi – Osijek mérkőzés zárt kapus lesz, a találkozót nem streameljük, de élő, szöveges közvetítést olvashattok róla honlapunkon.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek