hu en
2021. Január 14. 15:30  -  Farkas Szilárd   -   Fotó: molfehervarfc.hu
2-1-es vereség a Dinamo Zagreb ellen

Zivzivadze révén szereztünk vezetést, majd Orsic és Petkovic góljai fordították meg a mérkőzést.

A horvátországi edzőtábor kilencedik napján a negyedik felkészülési mérkőzésünket játszottuk, ezúttal a horvát bajnoki címvédő és a jelenleg is a bajnoki tabellát vezető Dinamo Zagreb volt ellenfelünk. Márton Gábor vezetőedző a Kovács - Fiola, Tamás, Rus, Stopira, Hangya - Nikolov, Houri - Funsho, Petrjak – Zivzivadze kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

Az első tíz percben többet volt a labda az ellenfélnél, ám minden esetben jól zárt a védelem, majd a 13. percben mi szereztünk vezetést: Tamás Olivér Zivzivadzét hozta játékba, aki 15 méterről lőtt, a lövés megpattant egy védőn és védhetetlenül hullott a kapuba (1-0)!

Három perccel később szabadrúgáshoz jutottak a horvátok, Orsic nem sokkal hibázta el a kaput 23 méterről. A 19. percben Rus Adrián becsúszva blokkolt egy lövést a kapunk előtt, a játékvezető úgy látta, a labda védőnk kezét is érintette, sárga lap és 11-es következett. A büntetőt Orsic értékesítette magabiztosan, jobbal lőtte ki a jobb alsót (1-1).

A 37. percben veszélyes szituáció alakulhatott volna ki egy beadásból, azonban a labda nem sokkal, de elszállt Leovac feje fölött. Két perccel később Houri tekert a horvát kapu elé egy szabadrúgást, azonban Rus fejese elakadt a védőkben. A félidő zárásaként a 44. percben Zivzivadze lapos beadása akadt el egy becsúszó horvát védőben, úgy tűnt, a labda a védő kezét is érintette, ezúttal azonban nem ítélt 11-est a játékvezető, 1-1-es döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A szünet után Tamás Olivér helyett Visar Musliu állt be a második félidőre. Az első komolyabb lehetőségre az 56. percig kellett várni, Rus Adrián egy szép kényszerítő után lőtt 17 méterről kapura, a Dinamo kapusa hatalmasat védett. A 60. percben Zivzivadze, Houri, Rus, Petrjak és Kovács hagyta el a pályát, helyükre Nikolics, Dárdai, Kovács, Géresi és Tordai állt be. A 78. percben szabadrúgáshoz jutott a Dinamo Zagreb, Petkovic élt a lehetőséggel, kilőtte a kapu jobb oldalát, ezzel 2-1-re módosult a találkozó állása. Egy perccel később Funsho lőtt kapura, azonban 18 méterről megeresztett lövése a felsőléc fölé szállt. A 81. percben megfogyatkoztunk, Fiola gyűjtötte be második sárga lapját, amely pirosat ért.

Egy perccel később Géresi került helyzetbe, ám kimaradt a lehetőség. A 83. percben Funsho mutatott be szép szerelést a ziccerben lévő Petkoviccal szemben, majd a mérkőzés zárásaként a 88. percben Petkovic passzát követően Majer lőtt a kapu fölé 15 méterről. 2-1-re a Dinamo nyerte a találkozót.

A horvátországi felkészülés utolsó mérkőzésére szombaton kerül sor, az ellenfél az Osijek csapata lesz.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek