hu en
2021. Január 10. 18:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vereség a második téli felkészülési meccsünkön

A Sturm Graz két góllal vezetett a szünetben, a vége 1-3 lett, gólunkat Szabó Levente szerezte.

Második téli felkészülési mérkőzésünket az osztrák Bundesliga jelenlegi második helyezettjével, a Sturm Graz-cal játszottuk Funtanában. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Fiola, Rus, Stopira, Hangya - Alef - Pinto, Houri - Petrjak, Nikolics, Funsho tizenegynek szavazott bizalmat.

Az első lehetőséget a 6. percben jegyezhettük fel, Hierlander lőtt 22 méterről kapura, Rockov magabiztosan védett. Nem sokkal később Alef sántikált le a pályáról (nem is tudta folytatni a játékot, Nikolov jött a helyére), a 14. percben pedig már gólt is láthattunk, sajnos nem jó oldalon zörgött a háló: egy pontrúgást követően a labda Mwepu elé került, aki 10 méterről a jobb alsóba lőtt (0-1).

A félidő közepén több helyzetet is kialakítottunk, a 23. percben Petrjak kapott szép labdát, jobb szélről erősen kapu elé lőtte azt, az osztrákok kapusa azonban kivetődve megszerezte a játékszert. 3 perc múlva Nikolics lőtt 15 méterről kapura, Schützenauer védett, újabb 2 perc elteltével pedig Petrjak került nagy helyzetbe, 16-ról azonban mellé lőtt.

A 30. percben Fiola passzolt Nikolicsnak, csapatkapitányunk pedig 17 méterről lőtt laposan kapura, ismét védett az osztrák hálóőr. Hiába a Vidi-helyzetek, a félidő vége előtt megint az osztrákok találtak be: Mwepu passzolt Jantschernek, aki 14 méterről, ballal kilőtte a bal alsót (0-2).

A 45. percben Houri ívelt egy szabadrúgást Stopira fejére, aki éles szögből kapu fölé fejelt, ezzel a jelenettel fejeződött be az első játékrész.  

A második félidő elején a szünetben beállt Kovács Dániel védte Zettl távoli lövését, de az 52. percben ő is tehetetlen volt:  egy sarokrúgást követően a labda Lang elé került, aki kapásból óriási gólt lőtt 16 méterről (0-3). 

Négy perccel később Hangya tekert 18 méterről kapura egy szabadrúgást, a graziak kapusa a léc alól tornázta ki a játékszert. A meccs harmadánál előbb Funsho lőtt 17 méterről a jobb alsó mellé, majd Houri 18 méteres szabadrúgása pattant a sorfalról szögletre. A 63. perctől a következő csapattal folytattuk: Kovács - Fiola, Tamás, Musliu, Zeke - Nyári, Nikolov - Géresi, Kovács, Halmai - Zivzivadze.

A 64. percben Géresi lapos lövését Schützenauer, a 68. percben Zettl próbálkozását Kovács hárította. A 69. minutumban Kovács remek lyukpasszal ugratta ki Géresit, aki nagyszerű mozdulattal emelte át a labdát a kivetődő kapu felett, a gólvonalról azonban sikerült kivágnia az egyik védőnek a labdát. Az utolsó negyedóra kezdetén Huspek beadását Shabanhaxhaj fejelte kapura, Kovács védett. A 78. percben Halmai cselezett a jobb szélről befelé, majd kapura lőtt, de ezt is védte az osztrákok kapusa. A 81. percben Zettl távoli szabadrúgásánál volt résen kapusunk, a 85. percben pedig Jager közeli fejesét ütötte ki látványos mozdulattal. A vége előtt sikerült a szépítés: Zivzivadze indította Halmait a szélen, aki laposan centerezett, az érkező Szabó pedig közelről a hálóba passzolt (1-3). 

A hármas sípszó előtt közvetlenül Dárdai passzolt egy szabadrúgást Nikolovhoz, ő pedig éles szögből a hosszú mellé tüzelt, így a Sturm Graz 3-1-re megnyerte a találkozót. Legközelebb kedden délután lépünk pályára, a horvát másodosztályú HNK Orijent lesz az ellenfelünk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek