hu en
2020. December 01. 09:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Jótékonysági árverés dedikált mezekre

A ZTE FC elleni mérkőzésen a kezdőjátékosok által viselt mezekre licitálhattok. A befolyt összegből a Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálatát és a Szegényeket Támogató Alapítványt segítjük.

Akárcsak az elmúlt években, idén is szeretnénk szebbé tenni olyan gyermekek, fiatalok karácsonyát, akiknek sajnos az év legszebb időszaka nem feltétlenül az ünneplésről és az ajándékokról szól.

Jótékonysági árverésre bocsátja klubunk a szombat esti, ZTE FC elleni győztes csapat kezdőjátékosainak a mérkőzésen viselt dedikált mezeit. December 1-jén délelőtt 10 órától december 10-én délelőtt 10 óráig lehet licitálni a mezekre. Valamennyi mez kikiáltási ára 25.000 ft, licitlépcső 10.000 ft. 

Az így befolyó összegből idén a Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálatát és a Szegényeket Támogató Alapítványt segítjük.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az alábbi üzenetet küldte el klubunknak és rajtunk keresztül valamennyi Vidi-szurkolónak:

"A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Székesfehérvári Támogató Szolgálata 16. éve naponta 2 kisbusszal is szállítja a lakóhelyük és a fogadó gyógypedagógiai, fejlesztő intézmények között az autizmussal, Down-szindrómával, értelmi sérüléssel, izomsorvadással élő gyermekeket. A vírushelyzet miatt a gyermekek szülei azzal a kéréssel fordultak hozzánk, otthoni karanténban, "online-oktatásban" maradt gyermekeik számára próbáljon meg a Szeretetszolgálat fejlesztő játékokat összegyűjteni. Hihetetlenül szerencsés egybeesés, hogy ebben az időben érkezett a MOL Fehérvár FC támogatási szándéka. A támogatásból beszerezni kívánt termékeket gyógypedagógus állította össze, a gyermekek életkoruknak, állapotuknak megfelelően. A beszerzett eszközök az érintett családokhoz kerülnek, de ha véget ér az otthoni karantén, a szülők cserélgethetik, bevihetik, a fejlesztő eszközöket abba a környezetbe, ahol a gyermek képzése folyik.

Autizmus spektrum zavarban mindannyian súlyosan érintettek, verbálisan nem, illetve alig kommunikálnak. Szociális készségeik korlátozottak, kommunikációjuk nehezített, segítséget igényelnek a rugalmas viselkedésszervezés területén. Nehezen értik mások szándékát, félreérthetik az érzelmi reakciókat. Mindannyiójuknál megfigyelhetők szenzoros problémák, ami az egyes érzékszervek alul- illetve túlműködését jelenti. Fejlesztésükhöz elengedhetetlen a vizuális segítségnyújtás, a folyamatos tapasztalatokon alapuló tanulás támogatása.

Nagyon örülünk annak, hogy lehetőségünk nyílik arra, hogy a gyermekek fejlődését iskolabuszainkon kívül más módon is támogassuk. A jelenleg forgalomban lévő, ilyen jellegű játékok, segéd- és fejlesztőeszközök igen drágák, saját erőből megvásárolni ezeket nem tudtuk volna számukra. Köszönjük MOL Fehérvár FC!"

A Szegényeket Támogató Alapítvány pedig az alábbi sorokat juttatta el hozzánk:

"A Szegényeket Támogató Alapítvány immár 29 éve működik Székesfehérváron. Jelenleg az Alapítvány telephelye a Had utcában található. Részt veszünk az Élelmiszerbank Élelmiszer mentő programjában, így a hét minden napján tudunk adományt osztani az Aszalvölgyi Tesco áruháznak köszönhetően. Több száz családot látunk el minden héten a város több pontján. Karácsonykor különösen fontos, hogy egy kis plusz ajándékkal tudjunk kedveskedni családjaiknak, hiszen így a nyugodt készülődés örömét adhatjuk meg nekik. A számunkra eljuttatott adományokat a nálunk regisztrált családok és idős emberek kapják majd meg még az ünnepek előtt. Az átadásnál figyelembe veszünk minden hatósági előírást."

Klubunk tehát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére a liciten befolyt összegből fejlesztő eszközöket fog vásárolni, míg a Szegényeket Támogató Alapítvány részére tartós élelmiszereket fogunk vásárolni.

Licitálni az alábbi linkeken lehet:

Játékos neve Licitálás

Emil Rockov

A licitáláshoz kattints ide!

Lyes Houri

A licitáláshoz kattints ide!

Bolla Bendegúz

A licitáláshoz kattints ide!

Nikolics Nemanja

A licitáláshoz kattints ide!

Funsho Bamgboye

A licitáláshoz kattints ide!

Stopira

A licitáláshoz kattints ide!

Nego Loic

A licitáláshoz kattints ide!

Budu Zivzivadze

A licitáláshoz kattints ide!

Visar Musliu

A licitáláshoz kattints ide!

Fiola Attila

A licitáláshoz kattints ide!

Alef

A licitáláshoz kattints ide!

Erre a linkre kattintva az összes mezt megtekintheted egy helyen!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek