hu en
2020. Október 31. 22:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlennel végződött az FTC elleni rangadó

Somalia az első félidő hajrájában szerzett vezetést a vendégeknek, amit Nikolics az 56. percben egyenlített ki büntetőből.

Szombat este az ősz legnagyobb rangadóján az Ferencvárost fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. Márton Gábor ezúttal a Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Nikolov - Funsho, Houri, Petrjak - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat.

A kezdés előtt játékosaink speciális pólóban érkeztek a pályára, hátukon a 10-es és a 74-es számmal, majd egy molinót is kifeszítettek, amin Kovács Istvánnak és Kovácsik Ádámnak kívántak jobbulást.

A 3. percben Botka iramodott meg a jobb szélen, beadását Rockov magabiztosan védte, majd a másik oldalon, a 7. percben Nikolics zavarta meg Dibuszt, akit Botka hozott egy rövid hazaadással nehéz helyzetbe, de sikerült tisztáznia a Ferencváros kapusának. Egy perccel később Petrjak próbálkozott 8 méterről, éles szögből, laposan, de Dibusz újra a helyén volt. Az első negyedóra végén három szögletet is elvégezhettünk egymás után, de egyikből sem alakult ki gólhelyzet. A 24. percben Kovacevic óriásit mentett becsúszva Nego 17 méteres lövése után. A 32. percben ismét Nego került helyzetbe, de 12 méterről kapu mellé lőtt. Kevéssel később Botka középre lőtt labdáját fogta magabiztosan Rockov. A 41. percben Fiola beadását Funsho 5 méterről alig fejelte kapu mellé - nagy helyzet volt!

A félidő vége előtt a vendégek az első helyzetükből megszerezték a vezetést: egy kapu elé ívelt szabadrúgás után Somalia fejelt az ötösről a jobb alsó sarokba (0-1). FTC-vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején Funsho lőtt 20 méterről, laposan kapura, de nem volt nagy erejű a lövés, Dibusznak nem okozott gondot. Az 54. percben Houri szöglete után Stopira fejelt kapura, egy vendég védő a gólvonalról fejelte ki a labdát! Egy perc múlva Boli rántotta le Funshót a tizenhatoson belül, Karakó pedig büntetőt ítélt, amit Nikolics a kapu jobb oldalába bombázott (1-1).

Az 57. percben a Ferencváros veszélyeztetett, Heister lőtt 7 méterről, éles szögből alig kapu mellé. A következő 15 perc helyzet nélkül telt, majd a 72. percben Skvarka lőtt kapu fölé egy távoli szabadrúgást, 10 perccel később Tokmac próbálkozott 25 méterről, ez is fölé ment. A 83. Funsho lőtt 10 méterről az oldalhálóba, de az asszisztens közben már lest jelzett. A legvégére egy FTC-lehetőség maradt, Zubkov lőtt kapura 26 méterről egy szabadrúgást a háromperces hosszabbítás elején, Rockovnak nagyot kellett védenie. 

1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés, ami azt jelenti, hogy a Ferencváros továbbra is egy ponttal vezeti előttünk a tabellát. Legközelebb november 7-én lépünk pályára, az MTK-val játszunk majd idegenben.

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek