hu en
2020. Október 04. 22:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
5-1 az Újpest ellen - a tabella élén a Vidi

Az első félidő gól nélkül telt, de a másodikban kiütöttük a lila-fehéreket.

OTP Bank Liga, 2020-2021, Őszi szezon, 6. fordulóMeccs center 
5-1
(0-0)
Stopira 59, Funsho 61, Zivzivadze 66, Nikolov 68, Ristevski (ög) 88
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik (Rockov 87) -- Fiola (Hangya Szilveszter 74), Stopira, Musliu, Bolla -- Nikolov, Nego -- Evandro (Géresi 80), Houri, Funsho (Petrjak 74) -- Zivzivadze (Nikolics 74)
Giorgi 92
Újpest FC:
Banai -- Ristevski, Máté, Stieber (Giorgi 65), Junior (Petar 69), Nemanja, Nikola (Szakály 65), Chukwuebuka, Branko (Bacsa 78), Lirim, Antonio (Csongvai 78)
2020.10.04. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó20 fok, enyhén felhős2736 nézőJátékvezetők: Farkas ÁdámTóth II VencelBornemissza NorbertSzécsényi IstvánPillók ÁdámZierkelbach Péter

Az OTP Bank Liga 6. forulójában az Újpest FC-t fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. A vendégek a fordulót megelőzően a hatodik helyen álltak, mi a második pozícióból vártuk a találkozót. Márton Gábor vezetőedző a Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Nikolov - Funsho, Houri, Evandro - Zivzivadze kezdőt küldte pályára.

A mérkőzés előtt a szeptember 15-én, súlyos betegséget követően elhunyt Jakab Péterre gyászszünettel emlékeztek a jelenlévők.

A 2. percben máris Vidi-helyzetet láthatott a Sóstóra kilátogató közel 3000 néző és az M4 Sport előtt szurkolók. Szép akció végén Funsho beadását Zivzivadze lőtte néhány méterről kapura, Banai hatalmasat védett. Egy perc múlva újra a vendégek kapusa volt munkában, Stopira távoli, lapos lövését fogta. A 9. percben Funsho lőtt kapu fölé jó 22 méterről. Az első negyedóra végén jött az első újpesti lehetőség, Stieber távoli szabadrúgását védte magabiztosan Kovácsik. A 18. percben egy fölé szálló Stopira-fejest jegyezhettünk fel, majd 20 percig nem forgtak veszélyben a kapuk.

Tallo törte meg a "csendet", ráadásul góllal, de hiába lőtt az ötösről a hálónkba az elefántcsontparti játékos, az asszisztens lest jelzett, így Farkas Ádám kifelé ítélt szabadrúgást. A félidő vége előtt következett az addigi legnagyobb helyzet: Zivzivadze csapott le egy gyenge hazaadásra, egyedül vezethette a labdát Banaira, el is vitte a kapus mellett, éles szögből kapura lőtt, ami egy becsúszó védő lábáról a kapufára pattant, onnan a játékszer Funsho elé került, aki 12 méterről lőhetett volna a kapuba, de rosszul célzott, és a visszafutó Banai lábát találta el, az Újpest kapusáról végül szögletre pattant a labda. 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején Bolla lőtt 20 méterről, ballal kapu fölé, az 59. percben pedig megszereztük a vezetést: Houri tekert be egy szögletet, Stopira bombaerős fejese a gólvonalról pattant fölé az egyik újpesti védőről, majd az újabb Houri-szöglet ismét Stopirát találta meg, védőnk pedig ezúttal védhetetlenül fejelt a bal felső sarokba (1-0)!

Két perccel később máris megdupláztuk előnyünket: Houri zseniális labdával ugratta ki Funshot, aki egyedül vezette azt kapura, majd 10 méterről kilőtte a bal felsőt (2-0).

Beindult a Vidi-henger, a 66. percben már 3-0, a 68. percben pedig 4-0 állt az eredményjelzőn. Először Bolla ívelt a jobb szélről a hosszú oldalra Evandro elé, aki egyből laposan középre tette a labdát, melyet Zivzivadze néhány méterről a léc alá lőtt (3-0), majd Nikolov kapott remek kiugratást, csinált egy cselt Ristevski mellett és 11 méterről a rövid sarokba lőtt (4-0). 

A 73. percben Zivzivadze közeli lövését bravúrral védte Banai, a kipattanót Funsho lőtte rá, ez a blokkban akadt el, a labda Houri elé pattant, aki 23 méterről alig lőtt kapu mellé. A 79. percben az időközben pályára lépő Nikolics révén mi is szereztünk egy érvénytelen gólt, támadónk gyönyörűen emelt a hálóba 16 méterről, de sajnos lesről tette. A 86. percben Petrjak egy csel után alig lőtt kapu mellé 14 méterről. Egy perc múlva Rockov váltotta Kovácsikot a kapubanl (mint később vezetőedzőnk elmondta, szerb kapusunknak is játéklehetőséget akart adni, ezért döntött a szokatlan csere mellett). A rendes játékidő vége előtt jött az ötödik is: Nikolics vezethette egyedül az újpesti kapusra a labdát, lövése elakadt Banaiban, a labda visszapattant Niko lábára, onnan Ristevskire, akiről a kapuba csorgott a játékszer - öngól (5-0)!

A végeredményt Georgi Beridze állította be a ráadásban egy bombagóllal, 5-1-re kiütöttük az Újpestet és a tabella élére álltunk a válogatott szünet előtt. Legközelebb október 17-én lépünk pályára, a Budapest Honvéd vendégei leszünk a 7. fordulóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek