hu en
2020. Június 08. 11:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A kupagyőztes Honvéd ideiglenes otthonába látogatunk kedden este

Idegenben legyőztük a kispestieket ebben a szezonban, hazai pályán pedig döntetlent játszottunk velük.

27 fordulót követően a 2020-as Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd 37 ponttal a tabella 6. helyén áll az NB I-ben. A szezont az olasz Giuseppe Sannino irányításával kezdték a piros-feketék és az első 4 fordulóban nem sikerült pontot szerezniük. Első győzelmüket az 5. fordulóban szerezték, az Újpest ellen idegenben 3-2-re. Velünk eddig két bajnokit játszottak ebben az idényben, idegenben Hodzic góljával 1-0-ra nyertünk, a MOL Aréna  Sóstóban pedig 0-0-ás döntetlen született. 

Tavaly nyáron, az átigazolási időszak végén szerződött csapatunktól a fővárosi piros-feketékhez korábbi kapusunk, Tomás Tujvel, aki ebben a szezonban a Honvéd egyik alapembere lett és hatalmas érdemei vannak abban, hogy a csapat múlt héten megnyerte a Magyar Kupát. 

A koronavírus miatti kényszerszünetben, március végén edzőt váltott a Honvéd, miután közös megegyezéssel szerződést bontott Giuseppe Sannino vezetőedzővel és stábjával a vezetőség. Ideiglenesen, egyelőre a szezon végéig az NB III-as Budapest Honvéd II vezetőedzőjét, Pisont Istvánt nevezték ki vezetőedzőnek, aki nem először került Sannino helyére, ugyanis amikor az olasz szakember két hétig önkéntes karanténban volt, akkor három találkozón már irányította a csapatot. Abban az időszakban a Honvéd kikapott a bajnokságban a Diósgyőrtől, majd kétszer gól nélküli döntetlent játszott, előbb a Magyar Kupában, majd az OTP Bank Ligában Pakson.

Pisont vezetésével a Honvéd a Magyar Kupa elődöntőjében kétszer 0-0-át játszott az MTK-val, 11-esekkel aztán 5-4-re nyertek, a döntőben pedig 2-1-re legyőzték a Mezőkövesdet. A bajnokságban a DVSC ellen 3-1-re nyert a Honvéd, majd a legutóbbi fordulóban a kiesés elől menekülő Újpest otthonában 1-0-ás vereséget szenvedett. 

A kispestiek legeredményesebb játékosa a 11 gólos Davide Lanzafame, aki csupán egy góllal van lemaradva az NB I-es góllövőlista éllovasától, a zalaegerszegi Radó Andrástól. Érdekesség, hogy a szezonban a Kaposvár után a Honvéd szerezte a második legkevesebb gólt az NB I-ben, 27 forduló után mindössze 28 lőtt góljuk van. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek