hu en
2020. Június 06. 21:10  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarf.hu
Kétgólos győzelem a Kisvárda ellen

Az első félidőben Nego, a másodikban Nikolics volt eredményes.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Tavaszi szezon, 27. fordulóMeccs center 
2-0
(1-0)
Nego 16, Nikolics 87
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Musliu, Rus (Hangya Szilveszter 72) -- Nyári Patrik (Elek 62), Pátkai -- Petrjak (Funsho 62), Houri (Hodzic 62), Nego (Kovács 84) -- Nikolics

Kisvárda Master Good:
Dombó -- Bumba (Tischler 59), Stavros (Kovácsréti 59), Bertucci (Jefferson 83), Ene, Viana (Gosztonyi 59), Baranyai, Hej, Rubus, Karasiuk, Melnyik (Jelena 59)
2020.06.06. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó19 fok, felhős1325 nézőJátékvezetők: Andó-Szabó SándorTóth II. VencelGarai PéterKirály KrisztiánBogár GergőIványi Zoltán

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a hetedik helyezett Kisvárda látogatott a MOL Aréna Sóstóba. Az idei szezonban már kétszer találkoztunk a szabolcsi együttessel, mindkétszer nyertünk. Joan Carrillo ezúttal a Kovácsik - Rus, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Nyári - Petrjak, Houri, Nego - Nikolics kezdőt küldte pályára.

Vendég helyzettel indult a meccs, egy szabadrúgást követően Ene fejelt kapura a hosszú oldalról, a labda a jobb kapufáról pont Kovácsikhoz pattant. Három perccel később Tsoukalas lőtt 14 méterről kapura, Pátkai és Rus közös erővel blokkolták a lövést. A 16. percben megszereztük a vezetést: Stopira nyert meg egy fejpárbajt a félpályánál, Houri csapott le a labdára, vezette egy darabig, majd zseniális lyukpasszal hozta helyzetbe Negot, aki 13 méterről nem hibázott (1-0).

A 23. percben egy szélről érkező beadást Tsoukalas szép mozdulattal, sarokkal tette kapura 8 méterről, Kovácsik hatalmasat védett. Az első félóra végén Houri vezette a jobb szélről befelé a labdát, majd 22-ről ballal kapura lőtt, Dombó védett. Néhány minutummal később Stopira beadását Niko fejelte közelről kapura, Dombó nagyot védett, de közben a partjelző már lest jelzett. Ez volt az első játékrész utolsó nagyobb lehetősége.

Szünetben nem cseréltünk, a kezdő tizenegy folytatta a találkozót. A második félidő is kisvárdai helyzettel kezdődött, Viana elé került a labda, aki 6 méterről, kapásból alig lőtt kapu fölé. Az 52. percben aztán két nagy Vidi-helyzetet is láthattunk: előbb Pátkai lőtte kapu mellé 16 méterről a Stopirától kapott labdát, majd nem sokkal később Nikolics passzolt Petrjaknak, aki 15-ről laposan kapura lőtt, Dombó védett. Negyedórával később Stopira beadásáról maradt le a bevetődő Nikolics a kisvárdai kapu előterében. A 75. percben Hodzic ívelése után Nego az alapvonal mellől passzolt vissza Nikolics elé, aki 10 méterről, kapásból kapura lőtt, Dombó óriásit védett. Hat perccel később a vendégek kapusa Funsho ziccerét hárította bravúrral. A 85. percben Gosztonyi lövését fogta Kovácsik, két perccel később pedig megdupláztuk előnyünket: Funsho adott óriási labdát jobbról a hosszún érkező Nikolicsnak, aki magabiztosan értékesítette a ziccert (2-0).

A négyperces ráadásban már nem forogtak veszélyben a kapuk, csapatunk 2-0-ra győzött a Kisvárda ellen. Legközelebb kedden este, 21.05-kor lépünk pályára, a Honvéddal találkozunk idegenben.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek