hu en
2020. Május 18. 10:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Mi lett velük? - A 2005-2006-os kupagyőztes keret

Május 17-én volt 14 éve, hogy megszerezte első kupagyőzelmét a Vidi!

Áprilisban annak jártunk utána, hogy mi történt az 1999-2000-es keret tagjaival, a napokban az NB II-es bajnokcsapat vezetőedzőjével, Csank Jánossal is hosszabb interjút olvashattatok. Ezúttal az évforduló miatt a 2005/2006-os csapat tagjainak rövid élettörténetét mutatjuk be szurkolóinknak, hiszen a 14 évvel ezelőtti siker örökre beleéghetett minden Vidi-szurkoló emlékezetébe. 

Kapusok:

Daniel Tudor: A "Rózsaszín Párduc" igazi közönségkedvencnek számított Fehérváron, három éven keresztül volt meghatározó tagja a Vidinek. Profiként védett még Aradon, az Unirea Urziceniben (még BL-találkozón is állt kapu előtt), a Daco-Geticánál, majd kapusedzőként kezdett dolgozni, foglalkozott többek között a a kolozsvári CFR, a Kuban Krasnodar, az FK Krasnodar és a moszkvai Szpartak hálóőreivel is. A 2020-as évet a lett Riga FC kispadján kezdi majd, amikor újraindulnak a küzdelmek. Még 2013-ban futottunk össze vele, az egyik spanyolországi edzőtáborban, természetesen meg is szólaltattuk honlapunkon. 

Sebők Zsolt: Nemcsak kupagyőztes, magyar bajnok is, hiszen pályára lépett az első NB I-es aranyérmes gárdánkban 2011-ben. Később négy évig Cipruson védett, majd a Gyirmót játékosa lett, 37 évesen ismét pályára lépett az élvonalban. Áprilisban ünnepelte 41. születésnapját, jelenleg az NB II-es Győri ETO első csapatának kapusedzője.

Erdei Péter: Az 1986-os születésű hálóőr kerettag volt, de végül nem lépett pályára a két rutinosabb kapus mögött. Éppen a kupadöntőben került közel ahhoz, hogy debütáljon, hiszen Tudor eltiltás miatt nem volt keretben, Sebők pedig könnyebb sérülést szenvedett mérkőzés közben, de végül nem került sor a bemutatkozásra. Két évig az akkor NB III-as Balatonlelle kapuját védte, majd Angliába költözött. Megkeresésünkre elmondta, hogy egy rövid ideig még munka mellett ott is focizott, de később aztán teljesen a civil élet felé fordult. Viszont a kupadöntő, és az azt követő ünneplés a Városháza erkélyén, valamint az, hogy édesapját büszkének látta az ünneplő tömegben, a mai napig nagyon jó érzéssel tölti el.

Védők:

Fehér Zsolt: A most 34 éves hátvéd Siófokon majd Békéscsabán is játszott az NB I-ben, összesen 130 élvonalbeli találkozót jegyeztek fel a neve mellé. A Balaton-partján még az előző, 2018/2019-es szezonban is NB II-es labdarúgó volt, a felfüggesztett bajnokságban a Megye I-es Tiszafüredet erősítette.

Koller Ákos: Már rutinos játékosként, 31 évesen lett kupagyőztes a klubunknál hat szezont eltöltő Koller Ákos, aki 2009-ben igazolt Kecskemétre, majd több NB III-as együttesben is szerepelt visszavonulása előtt. 1999-ben született fia, Áron 2015-ig focizott a Vidi utánpótlásában. Élelmiszeriparban érdekelt saját vállalkozásában dolgozik.

Vincze Zoltán: 2007 januárjáig maradt Vidi-játékos, később kispesti labdarúgóként még kétszer elhódította a Magyar Kupát. 2013-ig játszott az NB II-ben, a 2018/2019-es szezonban két mérkőzés erejéig beugrott a Budapest Honvéd öregfiúk-csapatába is.

Kuttor Attila: Akik e sorokat olvassák, minden bizonnyal tisztában vannak vele, hogy Kuttor Attila ma is gyakori megszólaló a honlapon, de 2017 októbere óta már mint a Mezőkövesd vezetőedzőjeként találkozhatunk vele. A rendkívül hosszú és sikeres játékos-pályafutást követően a mezőkövesdi lehetőség előtt a Haladásnál, valamint a Vidi utánpótlásánál is dolgozott edzőként.

Vadász Viktor: Második generációs Vidi-játékos, édesapját, Vadász Imrét aligha kell bemutatni szurkolóinknak. Viktor az élvonalban öt meccsen játszott piros-kékben, majd 2011 és 2016 között Diósgyőrben, Újpesten és Békéscsabán volt NB I-es játékos. Az 1986-os születésű labdarúgó ma is aktív, három év győri játék után a felfüggesztett 2019/2020-as NB III-as bajnokságban a Mosonmagyaróvár együttesét erősítette, 2019 novemberében pályára lépett a Vidi II ellen is.

Mohl Dávid: A fehérvári születésű balhátvéd 10 osztrák első osztályú mérkőzéssel a háta mögött tért vissza 19 évesen Magyarországra, stabil csapattag a 2006/2007-es szezonra lett. Egészen 2019 nyaráig NB I-es játékos volt, a Vidin kívül játszott Debrecenben, Kecsekeméten, Pécsen, Újpesten és a Haladásnál is, összesen 271 meccsen 17 gólt szerzett, Magyar Kupát pedig nyert DVSC, Kecskemét (éppen a Vidi ellen) és Újpest játékosként is. Jelenleg az NB II-es Szeged labdarúgója, 2019 decemberében pályára is lépett ellenünk a két csapat kupamérkőzésén.

Horváth Gábor: Azaz „Kispera”, akárcsak Mohl Dávid, szintén 1985-ben született Székesfehérváron. Édesapja, a 2019-ben elhunyt id. Horváth Gábor igazi klublegenda, de fia is beírta magát a klub törétnelemkönyvébe, hiszen a kupagyőzelem mellett bajnoknak is mondhatja magát Vidi-mezben, valamint a válogatottban is szerepelt. Hollandiában a NAC Breda és az ADO Den Haag játékosa is volt, itthon még játszott Pakson, de inkább 29 esztendősen a visszavonulás mellett döntött. Dolgozott a Vidi utánpótlásában is, jelenleg a NAC Breda utánpótlás-edzőjeként gyűjti a tapasztalatokat a kispadon.

Csizmadia Csaba: Bár kora alapján még bőven futballozhatna is, Czimadia Csaba is edzőnek állt, a szurkolók körében népszerű Csizi pedig szinte rögtön csodát tett – az NB I-be vezette a Budafok gárdáját a 27. forduló után lefújt 2019/2020-as NB II-es szezonban. Játékosként a kupagyőzelem után játszott Ausztriában, Olaszországban és Horvátországban is, majd hazatérve az FTC, a Gyirmót, a Pápa és a Budafok játékosa volt, mielőtt átült a kispad másik végébe. 2019-ben hosszabban is beszélgettünk vele honlapunkon. 

Középpályások:

Schwarz Zoltán: A kupadöntő egyik gólszerzője a következő szezonban már nem tudott meghatározó tagja lenni a gárdának, így az NB III-as Veresegyháza játékosa lett 2007-ben. A Pest megyei bajnokságokban még 2018-ban is pályára lépett, az öregfiúk- és az Old Boys bajnokságokban pedig 15 meccsen 10 gólt szerzett a 2019/2020-as szezonban is.

Lattenstein Norbert: Az 1984-es születésű középpályás 2012-ig volt NB I-es labdarúgó, a Vidin kívül a Haladásban és a Siófokban szerepelt, 120 meccsen 11 gólt szerzett. 2017-ben nyilatkozott honlapunknak, akkor elmondta, hogy már Bakonycsernyén a családi vállalkozásban is dolgozik, de emellett megyei szinten a mai napig aktív, a félbeszakadt 2019/2020-as szezonban a Mór játékosaként 13 meccsen 8 gólt szerzett.

Simek Péter: Akárcsak Kuttor Attila, Simek Péter is gyakran feltűnik mind honlapunkon, mind az M4Sport képernyőjén. Ez nem véletlen, a korábbi 9-szeres válogatott szélső klubunknál az U17-es csapat vezetőedzője, a sportcsatornán pedig évek óta ő az egyik legfoglalkoztatottabb szakértője a közvetítéseknek és különböző magazinműsoroknak.

Kocsis Gábor: Az 1985-ben született középpályás 2010-ig tartozott a Vidi kötelékébe, tőlünk Siófokra távozott, később még a Dunaújváros színeiben játszott az élvonalban. A mai napig profi játékos, több mint három éve a Tiszakécskét erősíti, a befejezettnek tekintett NB II-es szezonban 14 meccsen két gólt szerzett.

Farkas Balázs: A Vidi első bajnokcsapatának kapitánya szintén nem tűnt el a szurkolók szeme elől, hiszen játékos-pályafutása után is a labdarúgásban dolgozik. A 2019/2020-as szezonban az öregfiúk-bajnokságban még játékosként is pályára lépett háromszor az Újpest csapatában, emellett a belga Double Pass nevű cég alkalmazásában az akadémiák auditálásán dolgozott, majd a Barca Academy Hungary vezérigazgatója lett.

Dénes István: Az akkor 20 esztendős erdélyi középpályás tétmérkőzésen nem mutatkozott be a Vidiben, 2006 telén Enyingre távozott, majd négy szezonon keresztül a Maroshegyben focizott. Megkeresésünkre rögtön válaszolt korábbi játékosunk, mint megtudtuk tőle, a labdarúgástól nem szakadt el, bár nagypályán utoljára 2011/2012-ben játszott, de a Marosvásárhelyi SE utánpótlás-edzőjeként a mai napig aktív.

Nagy Dániel: Nemcsak kupagyőztesnek, hanem bajnoknak és Ligakupa-győztesnek is mondhatja magát a Vidi saját nevelésű játékosa, aki 2012 januárjáig szerepelt piros-kékben. Összesen 169 NB I-es találkozón 17 gólt szerzett és 28 gólpasszt osztott ki. 2018-ban még az NB II-es Siófokban szerpelt, majd Bicskén, Megye I-es bajnokként fejezte be a szezont. Az SK Raika Wiesmath színeiben 18 meccsen 13 gólt szerzett osztrák alacsonyabb osztályban a félbeszakadt idényben. Fia, már egészen fiatalon a Vidi ovifocis edzéseit látogatta.

Mario Bozic: Alighanem szívesen emlékeznek vissza a Vidi-szurkolók „Super” Mario Bozic játékára, hiszen 86 bajnokin 11 gólt és 12 gólpasszt jegyzett piros-kékben, ráadásul Sóstón mutatkozott be a bosnyák válogatottban is a magyarok elleni selejtezőn. Fehérvárról Újpestre igazolt, majd a pozsonyi Slovan játékosa lett. 2016-ig tartó karrierje során aztán megfordult Izraelben, Azerbajdzsánban és Kínában is, Shanghai-ban Nicolas Anelka csapattársa is volt, majd az FK Loznica nevű szerb kiscsapatból vonult vissza. Információnk szerint egy családi vállalkozásban dolgozik.

Bartyik Norbert: Az 1982-ben született középpályás 11 bajnokin játszott nálunk, 2007-ben kupát nyert a Budapest Honvéd játékosaként is. A Megye I-es Székkutas színeiben jelenleg is aktív labdarúgó, de a mögöttünk hagyott több mint egy évtized igen kalandosan alakult a szegedi játékos számára, hiszen megfordult német és olasz alacsonyabb osztályú csapatokban is.

Dvéri Zsolt: Ha csak annyit írnánk, hogy Drazsé, akkor is mindenki tudná, hogy a korábbi válogatott középpályásról, Dvéri Zsoltról van szó. Játékosként a kupagyőzelmet és bronzérmet hozó szezont követően még részese volt bajnoki ezüstéremnek is, edzőként pedig irányította a Vidi második együttesét is. Sárosdon, Megye I-ben még a 2019/2020-as szezonban is van meccse, bár 43 évesen már az öregfiúk-bajnokságban is feltűnt, emellett Sóstón is besegít a fiatalok egyéni képzésébe.

Simon Attila: A békéscsabai középpályás a kupában ugyan nem lépett pályára, ám ősszel három bajnokin ott volt a pályán a Vidiben, mielőtt a DVTK játékosa lett. Az NB II-ben utoljára 2011-ben játszott, majd lekerült a „futballtérképről”. Mint megtudtuk tőle, ez nem véletlen, hiszen Angliában él és dolgozik a civil szférában, de egy-két éven belül majd szeretne hazaköltözni Magyarországra.

Györök Tamás: Az első és egyben egyetlen játékos, aki szerepelt a 2000-es NB II-es bajnokscsapatban is, mielőtt kupagyőztes lett, így róla már írtunk pár héttel ezelőtt. A saját nevelésű középpályás már 1996-ban debütált az élvonalban, összesen 116 NBI-es meccsen 14 gólt szerzett. Az NB I-ben Siófokon szerepelt utoljára, alacsonyabb osztályban játszott Csákváron, Bakonycsernyén és Aszódon is, majd edzőként dolgozott Újpesten, Gyirmóton és Siófokon. Jelenleg a ZTE szakmai stábjának a tagja.

Támadók:

Magasföldi József: Dodi a 2005/2006-os szezonban csak az idény elején volt a keret tagja, hiszen a fehérvári születésű csatár a Slovan Liberechez igazolt „menet közben”. A cseh kaland után a Sopron, a Siófok, a Honvéd, a ZTE és a Paks játékosa is volt az élvonalban, majd 214 NB I-es meccs és 43 gól után az NB II-es Gyirmóthoz igazolt. Azóta az NB III-ban és a másodosztályban lövi a gólokat, 2020 februárjában pedig a Puskás Akadémia második együttesének játékos-edzője lett. Még 2016-ban adott hosszabb interjút honlapunknak. 

Sitku Illés: Egy újabb igazi fehérvári kedvenc, a gólerős csatár, aki még FTC játékosként kapta a Béla becenevet. 2010-ig erősítette a Vidit, majd szerepelt Újpesten, Tatabányán, Dunaújvárosban is, mielőtt 2016-ban Dorogra igazolt. Márciusban a Magyar Kupában 42. születésnapja megünneplése után is pályára lépett a piros-feketéknél, az NB II-ben is volt még gólja a 2019/2020-as szezonban. Családjával Székesfehérváron él, fia, Zoárd már ovis korában a Vidi edzéseit látogatta. Honlapunk még 2018-ban, 40. születésnapja alkalmából "lepte meg" tíz villámkérdéssel.

Aleksandr Alumona: A nigériai származású, moszkvai születésű csatár 2007-ben nemcsak a Viditől, hanem Magyarországról is távozott, játszott Fehéroroszországban, Kazahsztánban és Oroszországban is. Legtöbb találkozója a belorusz élvonalban volt, ahol 168 meccsen 48 alkalommal volt eredményes. Bár nincs nyoma annak, hogy visszavonult volna, utoljára a 2017/2018-as szezonban lépett biztosan pályára, akkor az orosz harmadosztályban 18 bajnokin ötször talált be.

Jusuf Dajic: Talán e sorok leírója nem téved, ha úgy sejti, az olvasók elsőre a nagy kihagyott helyzeteket kötik a bosnyák válogatott támadó nevéhez. Igazságtalanság lenne azonban csak ezeket felemlegetni, hiszen Jusuf Dajic azért lőtt 23 gólt az NB I-ben és kilenc gólt az NB II-ben (Vidi-, Vasas- és Siófok-mezben), emellett pedig szerepelt a belga és a koreai élvonalban is. A svájci ötödosztályú NK Pajde Möhlin csapatába egy mérkőzés erejére még a 2019/2020-as szezonban is beugrott a most 35 esztendős játékos.

Horváth Ferenc: Akárcsak néhány sorral feljebb Kuttor Attilát, vagy Simek Pétert, úgy Horváth Ferencet sem kell különösebben bemutatni még a fiatalabb Vidi-szurkolóknak sem. A válogatottban összesen 32-szer szerepelt támadó már rutinos csatárként tért vissza Fehérvárra a kupagyőzelem időszakában, majd visszavonulása után edzői karrierbe kezdett. Dolgozott Vecsésen, Szigetszentmiklóson, Kecskeméten, Pakson, Győrben, a Vidi kispadján bajnoki ezüstérmet szerzett, majd irányította a DVTK, a Balmazújváros és a Haladás együttesét is.

Hoffmann Richárd: 68 NB I-es meccsel és öt góllal a háta mögött érkezett Fehérvárra az 1978-as születésű támadó, ám tétmérkőzésen nem lépett pályára a Vidiben (edzőmeccseken kétszer is eredményes volt). A másodosztályban utoljára a 2008/2009-es szezonban játszott Vecsésen, majd osztrák alacsonyabb osztályba igazolt.

Disztl Dávid: Disztl László fia a kupagyőzelem után egy évvel a Honvéddal is elhódította a serleget, majd Izlandra igazolt, három szezon után itthon pedig a Dunaújvárost és a Mórt erősítette. 2013-ban ő is szomszédunkhoz igazolt, ahol legutóbb 2019-ben a Buchschachen gárdájában játszott. Az elmúlt hét évben egyébként 175 találkozón 94-szer volt eredményes.

A szakmai stáb:

Csertői Aurél már 365 NB I-es mérkőzésen ült a kispadon, ezzel 16. az NB I örökranglistáján, most az NB II-es Gyirmót vezetőedzője.

Jobbkeze, Németh Zoltán jelenleg is Csertői munkáját segíti a Győr melletti településen. Ulbert Tibor kapusedző dolgozott Mezőkövesden is azóta, most pedig az NB III-as Mosonmagyaróváron edzi a hálóőröket. Varga Endre technikai vezető 2011-ig intézte a csapat dolgait, később a Székesfehérvári Városgondnokság munkatársa lett. Csapatorvosunk és sportmasszőrünk, dr. Kovács Tibor és Debreceni Tibor ma is az első csapat mellett dolgoznak.

Végül, de nem utolsósorban, említsük meg másik sportmasszőrünket, Gáspár Pétert, aki a szezon során gyakornokként dolgozott a klubnál, de a döntő napján a Vidi-táborban szurkolt a győzelemért. Később aztán szerződést kapott a vezetőségtől, ő szintén a mai napig az első keret munkáját segíti.

Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek