hu en
2020. Február 12. 17:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A két hetet pihenő Ferencváros vendégei leszünk a 21. fordulóban

A zöld-fehérek szombaton nem léptek pályára, a Magyar Kupa-küzdelmektől pedig már korábban búcsúztak.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a listavezető Ferencváros vendégei leszünk a Groupama Arénában. A találkozó február 15-én 19:30-kor kezdődik.

A zöld-fehérek 2020-ban csak háromszor léptek pályára a négy helyett, hiszen a Paks (4-0) és a Kisvárda (2-1) legyőzése, valamint a Honvéd elleni döntetlen (0-0) után az Újpest elleni derbit a pálya alkalmatlansága miatt elhalasztották, ráadásul a Magyar Kupában sem érdekelt már a Ferencváros. A hétvégén barátságos mérkőzésen sem léptek pályára. Mivel az 1. fordulós, DVSC elleni bajnokijuk is elmaradt, jelenleg két mérkőzéssel kevesebbet játszottak 2019-20-ban.

A télen négy új szerzeménnyel erősítettek: Szánthó Regő az ETO-tól, Vécsei Bálint a Luganótól, Gastón Lódico az argentin Lanústól, a visszatérő Somália pedig a szaúdi Al Shababtól érkezett. Ők négyen együtt a három 2020-as bajnokin összesen 89 percnyi játéklehetőséget kaptak. Távozó kettő van azok közül, akik pályára léptek ősszel: Danylo Ihnatenko visszatért a Shakhtarhoz, Priskin Tamás az ETO játékosa lett.

Az FTC keretének összértékét a transfermarkt.de portál 24,23 millió euróra becsüli, a legtöbbet Somália éri (2 millió euró), Isaelt 1,8 millió euróra taksálják. Az NB I-ben a legtöbb játékpercet eddig Miha Blazic kapta (1530), a középhátvéd 17 meccset végigjátszott a 18-ból. Őt Kharatin (1271) követi, Zubkov 1218-nál tart, összesen kilencen vannak 1000 fölött. A házi gólkirály 7-tel Zubkov, de a kanadai táblázatot Isael vezeti, aki 6+5-nél jár, míg Tokmac Nguen 5+5-nél.

A szombati rangadón eltiltás miatt senki nem fog hiányozni a Ferencvárosból, Lasha Dvali viszont hosszabb ideje nem került meccskeretbe. 2020-ra visszatért hosszú hiányzásából Otigba Kenneth, aki ebben a naptári évben mindhárom meccset végigjátszotta.

Klubunk különvonatot indít az FTC elleni rangadóra, a részleteket ide kattintva olvashatod!

A Ferencváros keretéhez tartozik az OTP Bank Liga jelenleg legmagasabb átlagpontszámával rendelkező játékos, Isael (291), de előkelő helyen áll Dibusz Dénes (263), Oleksandr Zubkov (272), Eldar Civic (268), Lovrencsics Gergő (265) és Tokmac Nguen (260) is. A 12. fordulós, a Debrecen ellen 6-1-re megnyert bajnokijuk után kapott átlagértékelés (295) a legmagasabb az NB I mostani szezonjában, a Paks elleni 4-0 a 3.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek