hu en
2020. Január 15. 11:13  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: https://www.vfl-bochum.de/
A Bundesliga 2-ben szereplő VfL Bochum ellen lépünk pályára.

A 2020-as év harmadik edzőmérkőzése 16:00 órakor kezdődik.

Szerdán 16:00 órakor a Bundesliga 2 14. helyén álló VfL Bochum ellen játszik csapatunk. A Jerezben edzőtáborozó német klubot 1848-ban alapították, értelemszerűen ekkor a futballszakosztály még nem működött a patinás egyesület égisze alatt. A Ruhr-vidéki, közel 365 ezer lakosú város első számú gárdája, a Bundesliga 1963-as megalapításakor a nyugat-német harmadosztályban találta magát, de 1971-ben már a Bundesligában szerepeltek. A klub húsz évet szerepelt az élvonalban, ezt követően mondhatni ingázik az első és a másodosztály között. Ebben az időszakban kétszer is döntőbe jutottak a Német Kupában, 1988-ban éppen Détári Lajos góljával veszítettek a fináléban a Frankfurt ellen. A Bochum mezét korábban olyan német válogatott játékosok is viselték, mint Stefan Kuntz és Dariusz Wosz.

Jelenleg a fentiekhez hasonló képességű játékosok talán nem viselik a Bochum mezét, azonban így is erős kerettel rendelkezik ellenfelünk, a transfermarkt.de értkelése alapján a csapat értéke 18,7 millió euró, a portál a legtöbbre Silvére Ganvoulát taksálja. A kongói válogatott csatár 16 bajnokin tízszer köszönt be az ellenfelek hálójába. A VfL Bochum vezetőedzője Thomas Reis, aki játékosként nyolc, edzőként öt szezont töltött el a klubnál, majd egy hároméves wolfsburgi kitérő után tavaly szeptemberben kapta meg élete első vezetőedzői megbízatását felnőtt csapatnál. A német gárda ellenünk játssza majd első edzőmérkőzését, három nappal később pedig a Dinamo Bukarest ellen lépnek majd pályára.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek