hu en
2019. December 10. 10:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A hetedik helyen álló Kisvárda vendégei leszünk a 16. fordulóban

Az élvonal egyik legjobb hálóőrére már nem számíthat Dajka László 2019-ben.

A 2019-es naptári év utolsó bajnokiját Kisvárdán vívja a MOL Fehérvár FC. A tabellán 2. helyen álló együttesünk december 14-én 17 órai kezdettel lép pályára a Várkert Stadionban, ahol az eddigi egy fellépés alkalmával döntetlent ért el.

Rapszodikusan teljesít a Kisvárda 2019-20-ban, hiszen mindössze két döntetlen mellett eddig 6-szor nyertek, 7-szer pedig vereséget szenvedtek. A legutóbbi 3 meccsen is hasonló volt a képlet, hiszen a Debrecen (1-0) és a Honvéd (2-0) legyőzése után kikaptak az Újpest (1-0) vendégeként, ráadásul az InStat adatai alapján ez a találkozó volt az idény eddigi legrosszabbja számukra, a teljes bajnokság eddigi 178 csapatteljesítményéből a 6. legrosszabb. Azt megelőzően a Magyar Kupától is búcsúztak, Pécsen 1-0-s vereséget szenvedtek.

A keretben két olyan játékos található, aki a magyar sajtóban is számos alkalommal említésre kerül: a román válogatott támadó, Gheorghe-Theodor Grozav, valamint a brazil kapus, Felipe. Előbbi remek formában kezdte az idényt, az első 4 bajnokin 5-ször talált be (és adott egy gólpasszt is), azóta viszont 11 meccsen "csak" 2 gól és 3 assziszt a teljesítménye; utóbbi pedig nemrég megsérült és a Fáy utcában már nem is védhetett, idén már nem áll Dajka László vezetőedző rendelkezésére.

Felipe helyett a Kisvárda kapuját Zöldesi Illés őrizte a 15. fordulóban. Korábbi kapusunk annak ellenére lett a második választás, hogy a nyáron a brazil portás hiányzásakor még a román Mihai-Andrei Minca védett, vele az 1. játéknapon a Pakstól gólt sem kaptak.

Amennyiben az InStat-átlagokat vizsgáljuk, nem a felsoroltak azonban a Kisvárda legjobbjai (bár Grozav sem áll rosszul, az egész OTP Bank Ligában 10. helyen áll), hanem az ukrán Anton Kravchenko, aki a Honvédnál játszó Batik Bencével együtt a liga legjobb középhátvédje. A 28 esztendős labdarúgó idén januárban az Olimpik Donetsktől szerződött Magyarországra.

A keret legértékesebbje a transfermarkt.de portál becslései szerint Grozav (900 ezer euró), akit Felipe (400 ezer euró) követ, a görög Tsoukalas és Kravchenko ára 350 ezer euró. A Kisvárdánál játszik a kevés olyan labdarúgó egyike, aki még nem hagyott ki egyetlen percet sem a szezonban, mégpedig a csapatkapitány Lucas, míg a román válogatott csatárt, Grozavot egyszer cserélték le a 89. minutumban. Szintén minden meccsen ott volt és zömmel végig is játszotta azokat a balhátvéd Protic.

A házi kanadai táblázatot 7+4-gyel Grozav vezeti, majd 5 egységgel egykori szélsőnk, Gosztonyi András jön - ő Zöldesi mellett az egyetlen a jelenlegi keretből, aki egykor a Vidi mezét is magára ölthette.

Dajka László vezetőedző eltiltás miatt senkit nem fog hiányolni szombaton, viszont Hej Viktor, aki az elmúlt időszakban kezdő jobbhátvédnek számított, legutóbb nem volt ott a gyepen. Posztján ennek ellenére sem Bohdan Melnyk futballozott, hanem a támadó Gosztonyi András. Szintén maródi Felipe mellett Cornel Ene.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek