hu en
2019. December 03. 22:50  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Magyar Kupa: hosszabbítás után jutottunk a legjobb 16 közé Szegeden

A hazai csapat Kárász révén öngólt vétett a 103. percben. A rendes játékidő vége előtt Futács büntetőjét megfogta a hazai kapus.

Magyar Kupa, 2019-2020, 16 közé jutásért, 16 közé jutásértMeccs center 
0-1
(0-0)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia:
Aleksic -- Tóth, Zvara, Gajdos (Andorka 70), Moga, Kárász (Pongrácz 106), Oláh, Mohl, Deák, Kóródi (Sóron 74), Tóth (Cigan 65)
Kárász (ög) 103
MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Hangya Szilveszter, Musliu (Nego 64), Juhász, Rus -- Elek, Pátkai -- Petrjak, Pantics (Futács 76), Milanov (Kovács 63) -- Zsóri Dániel (Funsho 95)
2019.12.03. SzegedSzent Gellért FórumFelhős, -2 Celsius-fok4500 nézőJátékvezetők: Csonka BenceBuzás BalázsVígh-Tarsonyi GergőBerényi Tamás

A Magyar Kupa 8. fordulójában a Szent Gellért Fórumban a hazai Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es együttese ellen lépett pályára csapatunk. Joan Carrillo ezúttal a Kovács D. - Rus, Juhász, Musliu, Hangya – Pantics, Elek, Pátkai – Milanov, Petrjak – Zsóri tizenegynek szavazott bizalmat. 

Először a hazaiak veszélyeztettek, a 7. percben Gajdos egy pattanás után igyekezett a léc alá zúdítani a labdát mintegy 23 méterről, de a lövés nem szállt át Kovács Dániel felett, kapusunk résen volt. A 25. percben Rus remek beadásával Petrjak került helyzetbe, de közelről nem tudta a kapus mellett eltenni a labdát. Közben Zsóri eltűnt a kapu előtt egy védő szorításában, de nem látott szabálytalanságot a mérkőzést vezető Csonka Bence. Fél órája tartott a találkozó, amikor Pantics emelt kapu mellé, miután elsodorta a labdát Alekszics mellett. A játékrészt a mi oldalunkról egy Petrjak, szegedi oldalról pedig egy Oláh-lövés zárta, gól nélküli döntetlennel vonultak be az öltözőbe a csapatok.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt. A 60. percben Hangya szép szólója után Milanov lőtt távolról kapu fölé, bolgár középpályásunk megsérült (Dr. Kovács Tibor csapatorvos tájékoztatása szerint Milanov sérülése szerencsére nem súlyos, rövid kihagyás után visszatérhet), nem sokkal később Kovács István váltotta – Nego Loic pedig Visar Musliu helyett lépett pályára. A 69. percben Kovács I. remek labdájával Zsóri tört kapura, egy az egyben vezette azt a kapusra, de jobbal gyengén lőtt, a hazaiak szerb hálóőre hárított. A 71. percben Zsóri szöglete után Pátkai lőtt 17 méterről kapu fölé. Három perccel később a hazaiak cserecsatára, a komoly NB I-es múlttal rendelkező Andorka Péter vette célba a kaput, lövése nem jelentett igazi veszélyt. A 78. percben egy szép cselt követően Nego lőtt, Tóth Gábor blokkolta a bal alsó sarokba tartó labdát. Egy perccel később Cigan lőtt bátran 23-ról, Kovács Dániel védett nagyot, ahogy a 82. percben is. A rendes játékidő vége előtt 5 perccel úgy tűnt, eldölhet a továbbjutás, Moga rántotta le Futácsot, a játékvezető büntetőt ítélt a Szeged hátvédjét pedig második sárga lappal kiállította. A labda mögé a sértett, Futács Márkó állt, ám félmagas, balra tartó lövését Aleksic kiütötte, maradt a 0-0. A végén Mohl fejjel próbálkozott a kapunknál, a labda azonban fölé szállt, ahogy Futács lövése után is. Nem született tehát gól a 90(+4) perc során, jöhetett a hosszabbítás. Az extra játékidővel együtt megérkezett a köd is a Szent Gellért Fórumba.

Az emberelőny meglátszott a játékon is, 2-3 percenként alakítottunk ki helyzetet, de Pátkai, Funsho és Petrjak sem tudtak a kapuba találni. A 103. percben aztán megtört a jég, igaz ehhez egy hazai védő is kellett. Kovács beadására Pátkai és Kárász ugrottak, utóbbi a saját kapujának jobb alsó sarkába csúsztatott megszerezve ezzel a Vidinek a vezetést (0-1).

A hosszabbítás második félidejében mindent megtettek a hazaiak az egyenlítésért, de ez nagy helyzetekben nem mutatkozott meg, viszont jó alkalmat kínált a kontrázásra. Kovács István és Petrjak többször is próbálkoztak, Aleksic azonban minden alkalommal a helyén volt. Nagy küzdelemben, 120 perc alatt végül kiharcoltuk a továbbjutást. A legjobb 16 között már oda-visszavágós rendszerben játszanak majd a csapatok 2020 februárjában. Hogy ki lesz az ellenfelünk, az a szerda esti sorsoláson derül ki.

 

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek