hu en
2019. November 30. 21:40  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Győzelemmel tért vissza Joan Carrillo a Vidi kispadjára

Fontos három pontot szereztünk a DVTK otthonában!

OTP Bank Liga, 2019-2020, Őszi szezon, 14. fordulóMeccs center 
1-3
(1-2)
Bacsa 42
Diósgyőri VTK:
Danilovics -- Tamás, Hasani (Korbély 73), Bacsa, Márkvárt, Vági, Shestakov (Orosz 90), Prosser (Szabó 88), Couto, Polgár, Iszlai
Stopira 6, Kovács 46, Nikolov 86
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Musliu, Juhász, Nego -- Hadzic (Elek 76), Nikolov, Pátkai -- Petrjak (Milanov 67), Kovács (Pantics 90) -- Futács
2019.11.30. MiskolcDVTK Stadion2 fok, hideg3984 nézőJátékvezetők: Berke BalázsMedovarszki JánosHorváth RóbertBornemissza NorbertPillók ÁdámSzőts Gergely

1645 nap után ült ismét tétmeccsen a Vidi kispadján Joan Carrillo szombat este a DVTK otthonában. Spanyol trénerünk vezetésével a 2014/2015-ös szezonban háromszor találkoztunk a DVTK-val, és mind a háromszor 2-1-re nyertünk. A Vidi régi-új vezetőedzője a Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Stopira - Hadzic, Nikolov - Kovács, Pátkai, Petrjak - Futács kezdőnek szavazott bizalmat.

I. félidő - Stopira és Kovács góljaira csak Bacsa válaszolt, 2-1-es Vidi-vezetéssel mentek a csapatok a félidei pihenőre

Nagyszerűen kezdtük a meccset, már a 6. percben vezetéshez jutottunk: Nikolov szögletét Musliu fejelte kapura, Danilovics hatalmasat védett, a kipattanót Stopira fejelte közelről a kapuba (0-1)!

Pár perccel később a túloldalon Hasani lőtt 20 méterről kapu mellé. A 31. minutumban jártunk, amikor Nikolov 16 méteres lövése suhant el a hazai kapu mellett. A 42. percben Bacsa Patrik használta ki védelmünk megingását, és 8 méterről bevette a kapukat (1-1).

A szünetre azonban mi vonulhattunk előnnyel, Kovács ugyanis a kétperces ráadás első percében labdát szerzett a hazai kapu előterében, majd 14 méterről, jobb külsővel kilőtte a hosszú sarkot (1-2). Tipikus Kovács-gól volt, járt is érte a vastaps a lelkes fehérvári drukkerektől!

II. félidő - Hazai kapufa + Vidi-gól = magabiztos Vidi-győzelem

A második félidő mezőnyjátékkal kezdődött, sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet. Az 57. percben Hasani egy távoli lövéssel próbálkozott, de Kovácsiknak nem okozott gondot a 23 méterről eleresztett, nem túl erős löket. A 63. percben közel járt a DVTK az egyenlítéshez: Prosser lőtt 20 méterről nagy erővel kapura, a labda a felső lécen csattant, a kipattanót Bacsa lőtte négy méterről kapu mellé. 

Nem sokkal később ismét Hasani dolgoztatta meg Kovácsikot, lapos lövését magabiztosan védte kapusunk. A második félidőben a hazaiak domináltak, ők birtokolták többet a labdát, és többször is lőttek kapura, mint mi.

A 82. percben Shestakov lövését védte Kovácsik, majd négy minutummal később sikerült lezárnunk a meccset. Kovács adott remek labdát Nikolovnak, aki egy lövőcsel után szépen helyezett éles szögből a hosszú alsó sarokba (1-3). Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, csapatunk fontos három pontot szerzett a DVTK otthonában. 

A Vidi legközelebb kedden este Szegeden játszik Magyar Kupa-meccset, jövő szombaton pedig a Paksot látjuk vendégül a MOL Aréna Sóstóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek