hu en
2019. Szeptember 14. 19:15  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Továbbra is száz százalékos a Vidi

Hodzic a hajrában talált be, újfent begyűjtöttük a három pontot a Honvéd ellen.

OTP Bank Liga, 2019-2020, Őszi szezon, 6. fordulóMeccs center 
0-1
(0-0)

Budapest Honvéd FC:
Tujvel -- Eke, Batik, Ben-Hatira (Cipf 85), Banó-Szabó (Vadócz 55), Kamber, Lovric, Aliji (Kukoc-Petraello 85), Kesztyűs, Moutari, Nagy
Hodzic 82
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Hangya Szilveszter, Musliu, Juhász, Nego -- Elek, Huszti, Hadzic (Futács 61) -- Petrjak, Hodzic (Nikolov 89), Kovács (Milanov 75)
2019.09.14. BudapestÚj Hidegkuti Nándor Stadion26 fok, napsütés3100 nézőJátékvezetők: Kassai ViktorKóbor PéterVígh-Tarsonyi GergőHuszár BalázsZierkelbach PéterSzilasi Szabolcs

Együttesünk az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Budapest Honvéd FC vendége volt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A kispestiek ellen az elmúlt időszakban szép eredményeket értünk el, az elmúlt 6 találkozót egyaránt megnyertük - mint ahogy a pontvadászat első 5 mérkőzését is, így érkeztünk az összecsapásra.

Marko Nikolics kezdőcsapatába ezúttal bekerült Kovács István és Anel Hadzic, de ott volt a debütálásán gólt szerző, majd az InStatnál forduló játékosa-címet szerző Visar Musliu is. Sérülése miatt kihagyta viszont a meccset Vinícius Paulo és Fiola Attila. Az MTK stadionjának vendégszektora teljesen megtelt a kezdésre.

A Honvéd részéről nem volt hadra fogható Ikenne-King, Lanzafame, Gazdag, Niba, Mezghrani, N'Gog és a kapus Levkovich - utóbbit a néhány héttel ezelőtt éppen klubunktól igazolt Tujvel helyettesítette, de leült már a kispadra (és később szerepet kapott) a két nappal a meccs előtt igazolt 34 éves középpáyás, Vadócz Krisztián is.

A 11. percben adódott az első lehetőség. Banó-Szabó 18 méteres lövését Kovácsik ütötte előbb a levegőbe, majd a lehulló labdát magához is ölelte. Három perccel később Petrjak húzott befelé és lőtt 25 méterről, Tujvelnek nem okozott gondot a hárítás.

A 17. percben Nego és Kovács kényszerítőzött a Honvéd bal oldalán, átvertek 3 védőt, majd jobbhátvédünk eltolta volna Lovric mellett is, ám a bekk elé állt és faultolta, amiért sárgát kapott. A szabadrúgást Huszti 21 méterről csavarta rá, Tujvel mentett.

Hosszabb ideig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, majd a 31. percben Petrjak 23 méteres lövése zúgott el a léc fölött. Nem sokkal később egy szögletet elfejeltünk ugyan, de a labda Banó-Szabó elé került, aki ballal lőtt. Kovácsik védett, majd Hodzic rúgta rá Moutarira, felszabadítva a kapu elől. A 36. perc elején Nagy Gergő elé pattant egy labda, aki kapásból lőtt, a bomba kifelé csavarodott és elkerülte a kaput.

A félidőben az állás már nem változott, 0-0-val vonultak szünetre a felek. A második játékrészre ugyanaz a 22 labdarúgó futott ki, mint aki az első végén bement.

Az 55. percben Hodzic verte meg a másodpercekkel korábban beálló Vadóczot, majd a helyéről kiugratta Petrjakot, aki bal oldalról tüzelt, Tujvel kiütötte. A 61. minutumban Hadzic helyére beállt Futács. A 64. percben Nego lőtte be középre, a hosszún Hodzic érkezett és fölé lőtt. Három perccel később Ben-Hatira lövése pattant meg, de Kovácsik leért rá és védett.

Sokáig nem alakult ki komoly helyzet a mérkőzésen, de a feszültség érezhetően egyre nőtt, Kassai Viktor többször is felmutatta a sárga lapot. A 82. percben a Kovács helyére 10 perccel korábban beállt Milanov tört be egy kényszerítő után jobb oldalt, laposan középre adott. Futács átlépte, Hodzic pedig berobbant és azonnal lőtt, a labda Tujvelt is érintve került a kapuba (0-1).

A hajrára Hodzicot Nikolov váltotta, majd a 92. percben egy szögletet követően Kukoc szögletét követően Batik lőtt a jobb kapufára. A ráadás utolsó percében ismét a hátvéd, Batik fejese hullott a kapu bal oldala felé, Kovácsik nyújtózkodott és hatalmas vetődéssel kitolta. Újabb helyzet már nem adódott, elhoztuk a három pontot a Honvédtól - zsinórban hetedszer!

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek