hu en
2019. Szeptember 13. 09:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molfehervarfc.hu
SZURKOLÓI
A tizedik helyen álló Honvédhoz látogatunk

A kispestieknél Lanzafame, Levkovich és Ikenne-King sem bevethető.

A Honvéd ellen nyújthatja tovább győzelmi sorozatát csapatunk, amely az OTP Bank Liga 6. fordulójában, szeptember 14-én, 17 órai kezdettel az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lesz a kispestiek vendége.

A vörös-feketék az Európa Ligában kiejtették a litván Zalgirist, majd a román Craiovával szemben is közel álltak a továbbjutáshoz, ami végül nem sikerült. Az NB I-ben egyelőre kevesebb babér termett nekik: a DVTK (1-2), a Paks (1-3), a Kisvárda (1-3) és a DVSC (2-3) is legyőzte őket, mielőtt az Újpest (3-2) ellen begyűjtötték volna első pontjaikat. Jelenleg - holtversenyben az utolsó két helyezettel - a 10. helyen állnak.

A gyengébb szezonkezdet miatt az átigazolási időszak hajrája érdekesen alakult számukra. A Craiova ellen komoly sérülést szenvedő Levkovich kapus helyére leigazolták csapatunktól Tomás Tujvelt, illetve az albán Alijit (Dinamo Bucuresti), távozott viszont egykori bajnokunk, Heffler Tibor, valamint a mindössze 38 nappal korábban szerződtetett olasz, Federico Moretti.

Ezt megelőzően érkezői oldalon George Patrick Ikenne-King (MTK), MacDonald Niba (Nitra), Egerszegi Tamás (Paks), Kesztyűs Barna (Paks), Vladyslav Kulach (Shakhtar Donetsk II), Amadou Moutari (Mezőkövesd) és a gólkirály, kétszeres magyar bajnok Davide Lanzafame (Ferencváros) neve volt említhető. Távozott a friss gólkirály Holender Filip (Lugano), Danilo (Muaither SC, Katar), Gróf Dávid (Ferencváros), Tischler Patrik (kölcsönszerződése lejártával Újpestre, majd Kisvárdára) és Pölöskei Zsolt (visszavonult).

Keretük összértéke a transfermarkt.de portál becslései szerint jelenleg 9,65 millió euró, a legértékesebbnek tartott Davide Lanzafame (1,5 millió euró) ára több mint kétszerese a második legtöbbre taksált Kulach-Gazdag párosénak (700-700 ezer euró).

Bár a bajnokságból még csak öt forduló telt el, a rotálásnak köszönhetően érdekes módon már csak egy olyan játékosuk van, aki az összes eddigi találkozót végig pályán töltötte: a csapatkapitány, Djordje Kamber. Szintén minden alkalommal játszott Eke Uzoma és Ikenne-King. A házi gólkirályok 2-2 találattal jelenleg három játékos, mégpedig Moutari, N'Gog, valamint Lanzafame.

Az olasz támadó a hétvégén biztosan nem lép pályára a Vidi ellen, ugyanis a Budapest Honvéd hivatalos oldalának tájékoztatása szerint sérülést szenvedett. Szintén nem bevethető a már említett Levkovich, a nyáron térdszalag-szakadással kidőlő Mezghrani és az Achilles-problémák miatt maródi Ikenne-King. A hasonló gondok miatt a hétvégi edzőmérkőzést is kihagyó N'Gog játéka kérdéses.

InStat-átlagpontszámok tekintetében a kispestiek legjobbja 5 fordulót követően Batik Bence (283), aki a bajnokság 10. legjobb játékosa is egyben. Őt MacDonald Niba (271) követi, majd Lanzafame (270) követi.

A nyáron Supka Attila helyére kinevezett Giuseppe Sannino vezetőedző keretében Tujvelen kívül nincs Vidi-kötődésű futballista.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek