hu en
2019. Június 02. 20:14  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
5-0-ra nyert és jövőre is az NB III-ban szerepel a MOL Vidi FC II

Második csapatunk simán ütötte ki a Szabadkikötő együttesét, de a lefújás után még bő tíz percig izgulni kellett.

NB III Nyugati csoport, 2018-2019, Tavaszi szezon, 30. fordulóMeccs center 
5-0
(3-0)
Horváth 15, Pratsler 25, Szabó 29, Galacs Erik 72, Pápai 82
MOL Vidi FC II:
Németh Botond Gábor -- Ódor, Pratsler, Kristán, Szabó (Dinnyés 83), Zeke, Takács Martin (Pápai 80), Horváth (Galacs Erik 67), Tarnóczi, Mocsi, Lencsés

Szabadkikötő SE:
Czerula -- Gál, Szabó, Liska, Pokó, Tóth (Tóth 76), Gál (Gelencsér 46), Gere, Wágner, Kondor, Soós (Kócsa 46)
2019.06.02. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Maml ZoltánGyürüsi PéterMitók Patrik

Vasárnap délután a szezon legfontosabb mérkőzését játszotta a MOL Vidi FC II hazai pályán a Szabadkikötő ellen. A csepeli együttes már korábban kiharcolta a biztos bennmaradást, így számukra nem volt komoly jelentősége a találkozónak, a mieink számára viszont még győzelem esetén sem volt biztos az NB III-as tagság megőrzése. Ahhoz ugyanis, hogy a Vidi II bennmaradjon, a mieinknek mindenképp győzniük kellett, és a Pénzügyőr, valamint a Dunaharaszti csapatai közül az egyiknek nem szabadott egy pontot sem szereznie. A Dunaharaszti a már biztos bajnok Ajkát látta vendégül, míg a Pénzügyőr a III. Kerület otthonába látogatott.

A MOL Vidi FC II remekül kezdte a meccset, és már a 15. percben megszerezte a vezetést, egy szép támadás végén Horváth lőtt gólt (1-0). Tíz perccel később Pratsler is eredményes volt, miután Horváth közeli lövését még védte a vendégek kapusa, a kipattanót azonban már közelről a kapuba helyezte (2-0). Négy perc elteltével Szabó mutatott be egy gyönyörű szólót, majd 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0). 

A második félidő elején a vendégek előtt is adódott néhány helyzet, azonban Németh Botond több nagy bravúrt is bemutatva megóvta kapunkat a góltól. A találkozó végéhez közeledve két csereemberünk is feliratkozott a góllövők közé, előbb Galacs, majd Pápai vette be a Szabadkikötő kapuját, beállítva ezzel az 5-0-ás végeredményt. 

Ekkor azonban még nem örülhettünk, hiszen közben érkeztek a hírek a többi pályáról. A Dunaharaszti a 94. percben egyenlített az Ajka ellen, a 2-2-es végeredmény azt jelentette, hogy a Dunaharaszti kiharcolta a bennmaradást. Óbudán a III. Kerület otthonában bő tíz perccel később ért véget a találkozó, mint Székesfehérváron, és mivel a 80. percben 2-1-re vezetett a III. Kerület, azért kellett izgulni, hogy ne egyenlítsen ki a Pénzügyőr, abban az esetben ugyanis a MOL Vidi FC II búcsúzott volna az NB III-tól. Mivel azonban a Pénzügyőrnek nem sikerült egyenlítenie, így eldőlt, hogy a következő szezonban is az NB III-ban szerepel majd a Vidi második csapata, amely tavasszal veretlen tudott maradni hazai pályán.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek