hu en
2018. December 04. 15:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
ELLENFÉL-LES
Az NB II-es bennmaradásért küzdő Budafokhoz látogatunk a Magyar Kupában

A fővárosiak a 17. helyen állnak a második vonalban.

Szerdán délután 15 órakor játssza harmadik 2018-as Magyar Kupa-mérkőzését együttesünk. A MOL Vidi FC vendéglátója az NB II jelenlegi 17. helyezettje, a Budafoki MTE lesz.

A budafokiak a 2016-17-es idény végén kerültek fel a másodosztályba, ahol a 31. fordulóban a 19. helyen állva már-már reménytelennek tűnt a bennmaradás kiharcolása, a maradék 7 meccsből azonban 5-ször is sikerrel hagyták el a pályát, így végül 14.-ként zártak. Ebben a szezonban a 17. fordulóig nagyon hasonlóan szerepeltek, a 19. helyen álltak, legutóbbi két találkozójukon viszont alsóházi rangadókat nyertek, Balmazújvárosban és hazai pályán a Monor ellen. A Magyar Kupában hozzánk hasonlóan két meccsen vannak túl, Bonyhádon 3-0-ra, Szekszárdon 3-1-re nyertek.

NB II-es házi gólkirályuk egyben az asszisztkirály és a kanadai táblázat vezetője is: a csapatot már 2008 (!) óta erősítő, most 27 esztendős Kovács Dávid 4 gól mellett 5 gólpasszt osztott ki. Őt 3 találattal Pölöskey Péter követi. Játékpercek tekintetében az NB I-ben is pályára lépő egykori DVTK- és Mezőkövesd-középpályás, Oláh Bálint vezet (1609), az említett Kovács D. 1474-nél jár, majd korábbi labdarúgónk, Margitics Andor jön (1468).

Az egész keretet egyébként 1,7 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, ami a 13. legmagasabb az NB II-ben. Legnagyobb értékük Oláh mellett Gohér és Filkor (mindannyian 150 ezer euró), de ahogy az eddigi felsorolásokból is látszik, számos ismert, rutinos futballistával rendelkeznek.

Ihrig-Farkas Sebestyén a Honvéddal szerepelt az élvonalban, Boros Gábor a DVTK-val, Pölöskey Péter a Péccsel, a Debrecennel, a Ferencvárossal és a Nyíregyházával, Gohér Gergő a Diósgyőrrel, a Honvéddel, a PAFC-cal és a Mezőkövesddel, Margitics és Vaszicsku a Felcsúttal, Filkor Attila pedig egykoron a válogatottban is futballozott, méghozzá 2007-ben, 6 alkalommal. A Budafok szakvezetője a Csizmadia Csaba-Oláh Lóránt páros - mindketten egykori válogatott labdarúgók.

Egykori (Magyar Kupa-győztes) csapatkapitányunk, Csizmadia, valamint Ligakupa-nyertes középpályásunk, Margitics mellett is akad azonban korábbi Vidi-játékos a keretben: Vaszicsku Gergő.

A Budafokkal már 26-szor találkoztunk tétmérkőzésen - a 60-as években a másodosztályban rendszeres ellenfeleknek számítottunk, de az MK-ban is negyedjére sorsolják őket ellenünk -, legutóbb 2016-ban, amikor 2-1-es vereséget szenvedtünk. Az akkori keretből most még 13-an tagjai a jelenlegi csapatnak.

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek