hu en
2018. Október 09. 14:19  -  Guber Péter
VÁLOGATOTT
Ismerős nevek a görög és az észt válogatottban is

A Vidi válogatottjai már az AEK elleni BL-rájátszás során is találkozhattak Barkasszal, Oikonomouval, Bakakisszel, Mantalosszal és Bakasetasszal.

2018 őszének második válogatott szünetére kerül sor a héten, illetve a jövő hét folyamán. A magyarok az UEFA Nemzetek Ligájának C divíziójában a 2. csoportban szerepelnek és két találkozón lépnek pályára a következő időszakban: október 12-én, pénteken 20:45-től Görögország, október 15-én, hétfőn 20:45-től Észtország vendégei leszünk.

A Vidiből ezúttal 4 játékosra számít Marco Rossi szövetségi kapitány, Vinícius Paulo, Fiola Attila, Kovács István és Pátkai Máté léphet pályára az említett találkozókon - ők szeptemberben is érdekeltek voltak a nemzeti csapatban és Vinícius kivételével lehetőséghez is jutottak. Akkor finnországi vereséget követően a Groupama Arénában Görögországot vertük meg, így jelenleg a 2. helyen állunk a csoporton belül.

Öten lehetnek ott az AEK-ből

A zárt kapus, hellének elleni találkozón játékosaink már találkozhattak néhány olyan labdarúgóval, akikkel a Vidi színeiben az AEK Athén FC ellen a BL rájátszásában is összefutottunk. A hálóőr például Vasileios Barkas volt, az 52. percben Manolast a szintén AEK-es Oikonomou váltotta. Az augusztusi visszavágón tizenegyesből eredményes Mantalos, valamint az odavágón gólt lövő Bakasetas a kispadról nézték végig azt az összecsapást.

A felsorolt játékosok a pénteki találkozón ismételten szembe nézhetnek a mieinkkel, hiszen mind a négyen, illetve a szintén a sárga-feketéket erősítő Bakakis is behívót kapott Skibbe mestertől - mint ahogy az Európa-szerte ismert névnek számító Torosidis-Manolas-Tzavellas-Sokrates-Fortounis-Mitrouglou hatos is. A görög keretet a transfermarkt.de portálon 115 millió euróra taksálják.

Volt NB I-es játékos az észteknél

Észtországgal utoljára 2013-ban csaptunk össze, az 5-1-re megnyert meccsen a mostani Vidi-játékosok közül egyedül Fiola Attila volt ott, ő a cserepadról nézte végig a meccset. 2012-ben 1-0-ra győztünk Tallinnban, akkor Pátkai Máté ült a kispadon, Juhász Roland viszont mind a 90 percet a pályán töltötte.

A hat évvel ezelőtti észt válogatottból Konstantin Vassiljev, Henrik Ojamää, Ats Purje és egy ismerősebb név, Sander Puri lehet pályán 15-én - utóbbi 2011-12-ben kölcsönben a Lombard Pápánál szerepelt. Az észt keret becsült összértéke a transfermarkt.de-n 10 millió euró.

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek