hu en
2018. Június 08. 11:55  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu, ecfc.rs
Három meccs, két győzelem - az utolsó pillanatban maradtak le a továbbjutásról a vidis fiatalok

2000 után született játékosaink utaztak el Zlatiborba, ahol 16 csapat részvételével rendezték a térség egyik legnagyobb utánpótlástornáját.

Hétfőn reggel indult Sóstóról a Vidi 2000 után született játékosaiból álló fiatal csapat a szerbiai Zlatiborba, ahol 16 együttes részvételével rendezték Kelet-Közép-Európa egyik legrangosabb nemzetközi utánpótlástornáját, az ECF Cup-ot, melyen 19 év alatti labdarúgók szerepelhettek. (A négyes csoportok első helyezettjei juthattak tovább.) Az ECFC idei fővédnöke a több mint százszoros szerb válogatott Savo Milosevic volt, aki a csapatvezetőknek tartott fogadáson külön is köszöntötte a tornán első alkalommal szereplő Videoton FC-t. A Vidi mellett - többek között - pályára lépett az NK Osijek, a Crvena zvezda, a Vojvodina, a Buducnost, a Torino, az Espanol, az Udinese és az Olimpija Ljubljana együttese is, csoportellenfeleink pedig az FK Partizan, a Fenerbahce és a Zeljeznicar voltak.

     
 

A Vidi az alábbi 18 fős kerettel utazott a tornára: Németh Botond, Jaksi Attila, Zeke Márió, Mocsi Attila, Molnár Dominik, Fellner Krisztofer, Tajti Balázs, Zólyomi Dávid, Szabó Bálint, Laczkó Krisztián, Lengyel Máté, Kojnok Zsolt, Galacs Erik, Torvund Alexander, Horváth Bálint, Major Martin, Pető Brúnó, Németh Attila

 
     

A hétfői nap az utazásról szólt, kedden pedig máris a torna egyik favoritja, az FK Partizan ellen léptünk pályára a zlatibori stadionban. A többnyire a Vidi U17-es és U19-es csapataira épülő együttesünk megilletődött játékkal rukkolt elő, és a szerb fiatalok már a harmadik percben megszerezték a vezetést Jankovic góljával, a 27. percben Milosavljevic pedig már kettőre növelte a belgrádiak előnyét. A 2x35 perces összecsapás 40. és 43. percében újabb két gólt szerzett a Partizan, emellett további három-négy hatalmas helyzetet kihagytak a szerb fiatalok. A mi mérkőzésünk előtt játszott csoportunk másik két csapata, a török Fenerbahcenak és a bosnyák Zeljeznicar, melyet hatalmas küzdelemben a bosnyákok 4-3-ra megnyertek. Az első nap végén tehát az utolsó helyen állt a csoportban a Vidi, és ekkor még úgy tűnt, hogy a tisztes helytállás lehet csapatunk célja ezen a tornán.

A csapatot irányító edzőpárosnak, Tímár Krisztiánnak és Toldi Gábornak kevés ideje volt arra, hogy rendezze a sorokat, hiszen másnap a Fenerbahce ellen léptünk pályára, azonban mintha kicserélték volna a mieinket.

A játékosok nemcsak meghallgatták Tímár Krisztián szenvedélyes mérkőzés utáni értékelését, de másnap valamennyi ott elhangzott kérést meg is valósítottak a pályán. Ezúttal már rengeteg párharcot felvállaltak, hátul higgadtan, szervezetten játszottak, elől pedig Galacs vezérletével gólra törően futballoztak, melynek meg is lett az eredménye, hiszen Galacs Erik góljával 1-0-ra legyőzték a Fenerbahcet. Közben az FK Partizan gól nélküli döntetlent játszott a Zeljeznicarral, így a második nap végén így nézett ki a csoport állása: 1. FK Partizan - 4 pont, 2. Zeljeznicar - 4 pont, 3. Videoton FC - 3 pont, 4. Fenerbahce - 0 pont.

Csütörtök délelőtt egy időben kezdődött a Partizan - Fenerbahce és a Vidi - Zeljeznicar találkozó. Nem kis meglepetésre a törökök korán vezetést szereztek, aminek a bosnyákok örülhettek, hiszen a mi pályánkon 0-0 volt az állás, ez pedig a Zeljeznicar továbbjutását jelentette. A második félidő elején aztán egyenlítettek a szerbek - ekkor ők álltak továbbjutásra. Egészen az 56. percig, amikor Szabó Bálint egy szöglet után óriási gólt lőtt, megszerezve ezzel a vezetést. Az első nap csalódást keltő játéka után szinte hihetetlennek tűnt, de ekkor már mi álltunk továbbjutásra. Csapatunk ezúttal is óriásit küzdött, és megérdemelten nyert újra 1-0-ra. Azonban a továbbjutás elmaradt, az FK Partizan ugyanis az utolsó percben kiharcolt és értékesített egy 11-est, így végül 2-1-re győztek, és 7 pontot szerezve megnyerték a csoportot, mi 6 ponttal másodikként zártunk. Nem lehetünk azonban elégedetlenek, hiszen az első mérkőzésen nyújtott visszafogott teljesítmény után kétszer is kiválóan fociztak a fiatalok.

Az ECF Cup elődöntőit szombaton, a döntőt pedig vasárnap rendezik meg.

TÍMÁR KRISZTIÁN: "Megtiszteltetés volt számunkra az, hogy részt vehettünk ezen a rangos nemzetközi tornán. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a szezon végén, nehéz időszakban kellett pályára lépnünk. A játékosok hétvégén még bajnoki mérkőzéseken szerepeltek, hétfőn egész nap utaztunk, kedden pedig már újra pályán voltak. Talán ez is közrejátszott abban, hogy az első találkozónk egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy elvártuk és ahogy terveztük. Fontosnak érzem, hogy sikerült azonnal korrigálnunk, a játékosok pedig megértették azokat a szakmai észrevételeket, melyekre a meccs után mutattunk rá. Meg tudtuk értetni a fiatalokkal azt is, hogy mi az a teljesítmény, amit elvárunk tőlük, ha Vidi-mezben lépnek pályára. A két győztes csoportmeccsünkön rendkívül fegyelmezetten, egymásért küzdő, érett játékot bemutató fiatalokat láthattak a nézők, akik képesek voltak a versenyt felvenni bárkivel ebből a nemzetközi mezőnyből. A torna szervezői részéről is sok pozitív visszajelzést kaptunk, és már most jelezték, hogy jövőre is szívesen látnak bennünket. Számunkra ezek a mérkőzések elérték a céljukat, sikerült éles körülmények közt is megfigyelnem azokat a fiatalokat, akikre akár már a következő szezonban számíthatok az NB III-as bajnokságban."

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek