hu en
Vasas FC Végeredmény 0-3
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Tavaszi szezon - 31. forduló
2018.05.19., Szombat @ 17:00
Budapest, Szusza Ferenc Stadion

19°C, napos
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Albert István, Bornemissza Norbert
Tartalék játékvezető:
Horváth Róbert
Gólbírók:
Iványi Zoltán, Bogár Gergő
90 +3.Vége a mérkőzésnek! Csapatunk nagyon magabiztosan, az 5. perctől végig vezetve háromgólos győzelmet aratott a Vasas ellen a Szusza Ferenc Stadionban, így a Ferencváros mérkőzésének befejezéséig biztosan négypontos előnnyel vezeti a tabellát.
90 +1.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

A harmadik is bent! A másodpercekkel ezelőtt beálló Tamás Krisztián első labdaérintésével Marko Scsepovics passzát a tizenhatos bal oldaláról, erős lövéssel váltotta gólra, Nagy Gergely csak hozzáérni tudott. 0-3!
90 +1.Tamás Krisztián is beáll, Boban Nikolov jön le.
89.Huszti Szabolcs is lehetőséget kap, Kovács István hagyja el a pályát.
88.Gaál beadását Pavlov bólintotta kapunk hálójának tetejére.
87.Stopira volt lesen.
86.Gaál löketét fogta magabiztosan Kovácsik.
85.Kovács Istvánt találta meg egy beadás a bal oldalon. Levette, befelé húzott, majd 17 méterről tüzelt, centikkel ment mellé a labda.
83.Hangya szabálytalankodott Nikolovval.
82.
 
80.Marko Scsepovics lőtte fölé a szabadrúgást.
79.Hosszabb ideje a Vasas kapuja előtt folyt a játék, Varga lövését blokkolták, majd Nikolov Negóhoz passzolt, aki továbbtette középre. Anel Hadzic elhúzta a labdát Murka elől, aki becsúszva keményen eltalálta. A labda továbbpattant és Pátkai tüzelhetett, Nagy védte. Berke visszafújta az esetet és sárgát mutatott fel a Vasas játékosának.
78.Juhász csúsztatott szögletre egy felívelést.
77.Pátkai Máté kapott sárga lapot becsúszásért.
75.Marko Scsepovics első megmozdulásával gólhelyzetbe került, de 13 méterről, jobbról becsúszva célt tévesztett.
74.Az iménti ütközés másik szenvedő alanya, Stefan Scsepovics sem tudta folytatni, Marko Scsepovics folytatja.
73.Vaskó beadását húzta le Kovácsik.
70.James helyére Vaskó állt be.
68.Stefan fejelt össze Jamesszel, ápolás miatt áll a játék.
67.Vogyicska hagyta el a játékteret, Laczkó állt be.
66.Kovács István szögletét sikerült tisztáznia a hazai védelemnek.
64.Hangya beadását Pavlov fejelte kapura 7 méterről, Kovácsik ezt is hárította!
62.
 
60.Kovács István sárgult be, miután dühében a földre ütött.
59.Pavlov 17 méteres lövését még blokkoltuk, de a labda Gaál elé került, aki 12 méterről, középről próbálkozott, Kovácsik óriásit mentett!
58.A gól után Pavlov állt be Ádám helyére.
57.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Nikolov ívelt Stefanhoz, aki levette, majd némileg kiszorított szögből lőtt. A labda elment keresztbe, de a hosszún érkezett Kovács István, aki védője szorításában szinte nullszögből tüzelt, a gólba tartó labdába James még belekapott, de így is megszületett második gólunk!
55.Stopira vágta ki végül Risztevszki veszélyes beadását.
54.Nego tisztázott bedobásra.
51.A sarokrúgást is Kovács végezte el, Nagy elütötte Juhász elől, majd Nikolov érkezett és 13 méterről a kapuba lőtt, de Berke közben már lefújta, ugyanis középpályásunk veszélyesen, nyújtott lábbal szerzett labdát.
50.Kovács István végezte el a szabadrúgást, Juhász emelkedett és 8 méterről gyönyörűen fejelt a kapu bal oldala felé, de Nagy Gergely óriási vetődéssel kitolta.
49.James lökte meg Kovácsot a tizenhatos magasságában, jobb oldalt, szabadrúgás.
47.Egyik fél sem cserélt a szünetben.
46.Folytatódik a mérkőzés!
45 +1.Vége az első játékrésznek, nem hosszabbított Berke játékvezető. A szünetre 1-0-s vezetésünkkel vonulnak a csapatok.
44.Gaál beadását fogja Kovácsik.
42.Hangya jobb oldali szabadrúgása akadt el a tizenhatos vonalán.
40.Paprikás a meccs, a sárgák mellett már több kemény szabálytalanságot is lefújt a játékvezető, a drukkerek körében is felkorbácsolódtak az indulatok.
38.Varga elé került a labda a tizenhatos vonalán, de lövőhelyzetben a passzt választotta, amelyet Hadzic elcsípett, ám lövésig nem jutott el csapatunk.
36.
 
32.Ádám egy rossz labdaátvételt követően odapakolt a labdát tisztán elpasszoló Viníciusnak, sárga ez is.
28.
 
24.Egerszegi becsúszása ért sárgát.
23.Kettős sárga lap. Anel Hadzic becsúszással mentett bedobásra, amelyet a játékvezető lefújt. Az esetet követően James és Hadzic arc az arcnak találkoztak, melynek következtében Anel a földre került. Az esetet követően Berke játékvezető mindkét félnek felmutatta a lapot.
15.Varga hazaadását a gólvonalon állította meg Kovácsik, majd kissé hosszan tolta meg, így Barczi lecsapott, de Viníciusnak sikerült elválasztania őt a labdától. A helyzetet Egerszegi gyenge lövése zárta.
13.Hangya veszélyes beadása suhant el keresztbe.
9.A gól óta a középpályán folyik a meccs.
8.
 
5.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Ott a vezetés! Juhász előreívelését Stefan Scsepovics tette középre, ahol Kovács István először még nem tudta gólra váltani a lehetőséget, de Pátkai begyűjtötte és sarokkal visszatette Kovácsnak. Középpályásunk befelé húzott és 15 méterről lőtt. A labda kipattant Nagy Gergelyről, Stefan Scsepovics pedig jó helyen állt és a kapuba helyezett! 0-1!
3.Hátul tartja a labdát a Vasas.
2.
 
1.Elkezdődött a mérkőzés! A Vasas indította útjára a labdát.
-2.Kivonultak a csapatok!
-5.Hamarosan érkeznek a pályára a csapatok!
-9.A Vasasnál nincs meccskeretben Vida mellett a sérült Szivacski-Kleisz-Remili trió sem.
-15.Kispadunkon második alkalommal ül a bajnokságban Bolla Bendegúz. Először még a Balmazújváros elleni találkozón nevezte őt Marko Nikolics.
-22.A Szusza Ferenc Stadionban az elmúlt mintegy fél órában óriási záporeső hullott, amely most elállt és ismét kisütött a nap.
-27.Már mindkét csapat játékosai a pályán melegítenek.
-35.Az angyalföldiek kispadjára ezúttal leül majd a hosszabb kihagyás után visszatérő válogatott középpályás, Berecz Zsombor, aki a Vasas másik válogatott középpályást, az eltiltott Vidát váltja a meccskeretben.
-40.A Vasas kezdőjébe a múlt heti, Ferencváros elleni összecsapáshoz képest bekerült az akkor 94. perces gólt szerző Egerszegi, amelynek Burmeister látta a kárát. Az eltiltott Vidát Vogyicska helyettesíti.
-46.A Vasas részéről Michael Oenning az alábbi tizenegyet küldi pályára a mai találkozón: Nagy G. - Benes, James, Risztevszki - Murka, Egerszegi, Vogyicska, Hangya - Barczi - Ádám, Gaál.
-51.Vezetőedzőnk, Marko Nikolics mindössze egy helyen változtatott a Haladás elleni kezdőcsapathoz képest, az eltiltott Fiola Attila helyére az eltiltásból visszatérő Juhász Roland került be. Kezdőnk így: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Varga J. - Nikolov, Pátkai - A. Hadzic - Kovács I., S. Scsepovics.
-55.Köszöntjük szurkolóinkat az újpesti Szusza Ferenc Stadionból, ahol 17 órai kezdettel együttesünk a Vasas FC ellen mérkőzik az OTP Bank Liga 31. fordulójában.
-57.
 
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Fontos találkozón szereztünk három pontot, okosan, élesen és taktikailag fegyelmezetten játszottunk, gratulálok a játékosoknak. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Vasast jó csapatnak tartom, ráadásul az elmúlt szezonokban a Vidinek annyira nem volt jó ellenük a mérlege, de ma mindenki, aki pályára lépett, nagy energiával játszott, így megérdemelt győzelmet arattunk. A Vasasnak sok sikert kívánok a hajrájára, egy nagy hagyományokkal rendelkező klubról van szó. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen nagy számban itt voltak Budapesten, és ők is nagy energiákat mozgósítottak, akárcsak a játékosok a pályán.”

A sajtótájékoztatón vezetőedzőnket arról kérdezték, hogyan kezelte a csapat az azzal járó nyomást, hogy a héten már ismét elsőként vártuk a szombati fordulót.

"Erről beszéltem már korábban, de most is elmondhatom, hogy aki nyomás nélkül focizik, az rossz helyen van, hiszen az azt jelenti, hogy nincs miért küzdeni. Élvezni kell az ilyen helyzeteket. Látom a csapaton a magabiztosságot, ez nagyon fontos a bajnoki hajrában. Még azt is szeretném kiemelni, hogy tavasszal csak négy gólt kaptunk, viszont szó szerint szinte mindenki betalált már az ellenfél kapujába. A csapatszellemben van a mi erőnk, erre támaszkodunk. Persze megvan az egyéni kvalitás is, de ez egy csapatjáték, nem pedig tenisz, mi pedig igazi csapatként játszunk.”

Michael Oenning:

"Nem a legjobban sikerült ez a mai meccs, gratulálok a Vidinek a győzelemhez, ők úgy álltak hozzá a meccshez, ahogyan a listavezetőnek kell és korán vezetést szereztek. Nagy szemrehányást nem tudok a csapatomra tenni, ismerjük a helyzetünket, az utolsó tartalékainkat mozgósítjuk. Így is sikerült viszonylag stabilan játszani, valamilyen szinten nyitottan tartottuk a meccset a mérkőzés első felében. Az ellenfeleink nyertek, valószínűleg az utolsó pillanatban dőlnek majd el a kieséssel kapcsolatos kérdések. Nekünk meg kell ráznunk magunkat, a következő héten a Haladás ellen itt kell tartanunk a három pontot.” 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2018. Május 19. 19:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
Háromgólos győzelem a Vasas ellen

Stefan Scsepovics, Kovács István és a csereként beállt Tamás Krisztián találataival tettünk óriási lépést a bajnoki cím felé.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Vasas ideiglenes otthonában, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban léptünk pályára szombat délután. Köszönhetően többek közt az angyalföldi csapat múlt heti pontszerzésének a Fradi otthonában, ismét a mi kezünkben volt a sorsunk a bajnoki cím szempontjából. Ennek érdekében azonban mindenképp nyernünk kellett a Vasas ellen idegenben - ez egyébként 2009-ben sikerült utoljára. Vezetőedzőnk, Marko Nikolics mindössze egy helyen változtatott a legutóbbi, Haladás elleni kezdőcsapaton, az eltiltott Fiola Attila helyére az eltiltásból visszatérő Juhász Roland került be. A fehérvári drukkerek szinte teljesen megtöltötték a venégszektort, és fergeteges hangulatot varázsoltak a stadionba.

Jól kezdtük a találkozót, a 6. percben Juhász előreívelését Stefan Scsepovics tette középre, ahol Kovács István először még nem tudta gólra váltani a lehetőséget, de Pátkai begyűjtötte a labdát és sarokkal visszatette Kovácsnak. Középpályásunk befelé húzott és 15 méterről lőtt, a labda kipattant Nagy Gergelyről, Stefan Scsepovics pedig közelről nem hibázott (0-1).

A 13. percben Hangya veszélyes beadása suhant el keresztbe a kapunk előtt, majd két perccel később Varga hazaadását a gólvonalon állította meg Kovácsik, aki kissé hosszan tolta meg a játékszert, így Barczi lecsapott rá, de Viníciusnak sikerült elválasztania őt a labdától, végül a helyzetet Egerszegi lövése zárta.

A folytatásban a mezőnyjáték dominált, de főleg a hazaiak részéről elkövetett sok szabálytalanság miatt nem alakut ki folyamatos játék.

A 38. percben Varga elé került a labda a tizenhatos vonalán, de lövőhelyzetben a passzt választotta, amelyet Hadzic elcsípett, ám lövésig nem jutott el. Ahogy az első játékrész hátralévő idejében egyik csapat sem, így 1-0-ás fehérvári előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Az 50. percben Kovács István végzett el egy oldalszabadrúgást, Juhász emelkedett és 8 méterről gyönyörűen fejelt a kapu bal oldala felé, de Nagy Gergely óriási vetődéssel kitolta a labdát. A sarokrúgást is Kovács végezte el, Nagy elütötte Juhász elől, majd Pátkai érkezett és 13 méterről a kapuba lőtt, de Berke közben már lefújta a támadást, ugyanis középpályásunk nyújtott lábbal szerzett labdát.

Az 57. percben Nikolov ívelt Stefanhoz, aki levette, majd némileg kiszorított szögből lőtt. A labda elment keresztbe, de a hosszún érkezett Kovács István, aki védője szorításában szinte nullszögből tüzelt, a labda pedig Jamest is érintve a Vasas kapujába jutott (0-2).

Két perc múlva szépíthetett volna a Vasas. Pavlov 17 méteres lövését még blokkoltuk, de a labda Gaál elé került, aki 12 méterről, középről próbálkozott, Kovácsik óriásit mentett! A 64. percben ismét kapusunk parádézott, Hangya beadását Pavlov fejelte kapura 7 méterről, Kovácsik ezt is hárította! A 75. percben a fejsérülést szenvedő Stefant öccse, Marko Scsepovics váltotta, aki gyakorlatilag első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, lövése azonban a kapu fölött suhant el.

A 79. percben Varga József került lövőhelyzetbe, majd Pátkai tüzelt 13 méterről, de előbbit blokkolták, utóbbit Nagy Gergely hárította. Nem ez volt azonban az utolsó említésre méltó momentum, hiszen a 91. percben beállt Tamás Krisztián, aki még abban a minutumban helyzetbe került és 13 méterről leadott életerős lövésébe Nagy csak beleérni tudott, így balhátvédünk állította be a 3-0-s végeredményt. A gólpassz Marko Scsepovics nevéhez fűződik.

A győzelemmel ideiglenesen 4 pontra növeltük előnyünket a Ferencvárossal szemben két fordulóval a szezon vége előtt (később az FTC 1-1-et játszott a Honvéddal, így 3 pont az előnyünk!). Legközelebb május 27-én lépünk pályára, a Honvédot fogadjuk Felcsúton.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek