hu en
2018. Május 10. 14:00  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
Emlékezetes meccsek a Vidi történetéből - május 12-13.

Remek Magyar Kupa-döntő hangolódás, nyertes ezüstcsata és az Újpest magabiztos legyőzése e heti összeállításunkban.

A vidi.hu-n időről időre felidézünk néhány emlékezetes mérkőzést klubunk gazdag történelméből. A május 12-13-i hétvégéről ezúttal az elmúlt 12 év három összecsapását emeltük ki.

2006 - Hibátlan felkészülés a Magyar Kupa-döntőre

Borsodi Liga 2005-06, 27. forduló
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2925 néző
2006. május 13., szombat
FC Fehérvár - Csőszer-FC Tatabánya-Auto Trader 4-1 (2-1)
Gólszerző: Sitku (24.), Kuttor (33.), Csizmadia (54.), Schwarz (77.), illetve Vámosi (15.)

FC Fehérvár: Tudor - Csizmadia (Fehér, 68.), Kuttor, Koller, Horváth G. (Vincze, 78.) - Lattenstein, Schwarz, Farkas B., Dvéri (Bozic, 60.) - Alumona, Sitku
Vezetőedző: Csertői Aurél

Csőszer-FC Tatabánya-Auto Trader: Polekszics - Vati, Vámosi, Filó, Rajnay - Tóth Z., Mile (Deme, 55.), Balogh Z., Hadjú N. (Ngalle, 65.) - Márkus, Kouemaha (Ndjodo, 85.)
Vezetőedző: Sisa Tibor

Utolsó bajnokiját játszotta május 13-án a klubtörténetünk 3. Magyar Kupa-döntőjére készülő csapatunk a finálé előtt. A két találkozót pedig mindössze 4 nap választotta el, mégsem volt alkalma a pihentetésre Csertői Aurél vezetőedzőnek, hiszen az akkor FC Fehérvár névre keresztelt Vidi rég látott magasságokat ostromolt a tabellán: a bronzérmes pozíciót foglalta el, amire azt megelőzően 1985 óta nem volt példa. Az első helytől mindössze öt pont választotta el a csapatot.

Vezetőedzőnk a forduló előtt 10. Tatabánya ellen a legerősebbnek vélt kezdőcsapatot küldte pályára: az MK-döntőben ehhez képest mindössze az eltiltott Tudor és Farkas Balázs nem játszottak. Mégis a különösebb célokért nem küzdő vendégek szereztek vezetést Sóstón a 15. percben, amelyet azonban túl sokáig nem őriztek, hiszen Sitku 9 perc elteltével válaszolni tudott, majd Kuttor a 33. minutumban Dvéri szabadrúgását váltotta gólra, így az előny is hozzánk került. A félidő hajrájában Rajnay ütötte meg Alumonát, orosz légiósunk pedig ezt nehezen viselte, tömegjelenet alakult ki, melynek végén Balogh Zoltán és Alumona is piros lapot kapott.

Mivel a második játékrész folyamán Csizmadia egy büntetőt váltott gólra, Schwarz pedig Bozic szögletét bólintotta a kapuba, végül magabiztosan győztünk és pozitív élményekkel fordulhattunk a kupadöntőre, amelyet - mint ismert - büntetőpárbajban végül meg is nyertünk. Csakúgy, mint a 2005-06-os kiírás bronzérmét...

2012 - Drámai győzelem az ezüstcsatán

OTP Bank Liga 2011-12 - 28. forduló
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 5100 néző
2012. május 13. vasárnap 16:45
Videoton FC - Győri ETO FC 2-1 (0-0)
Gólszerző: Nikolics (47.), Sándor Gy. (90.), illetve Koltai (49.)

Videoton FC: Bozsovics - Szolnoki, Vinícius, Caneira, Héctor Sánchez - Tóth B. (Kovács I., 72.), Mitrovics - Filipe Oliveira (Torghelle, 82.), Sándor, Walter Lee (Gyurcsó, 65.) - Nikolics
Vezetőedző: Paulo Sousa

Győri ETO FC: Sztevanovics - Takács Á., Djordjevics, Sztanisics, Völgyi - Pátkai (Kamber, 79.), Fehér Z., Trajkovics - Varga R. (Ahjupera, 46.), Strestík (Dudás, 85.), Koltai
Vezetőedző: Pintér Attila

Igazi ezüstcsatára került sor hat évvel ezelőtt a Sóstói Stadionban. Paulo Sousa első fehérvári idényében 9 ponttal a DVSC, 5 ponttal az ETO mögött zártuk az őszt, a tavasszal viszont félelmetes formában játszottunk: egyedül a Loki elleni rangadón kaptunk ki, valamint egy Haladás elleni döntetlen alkalmával botlottunk, minden más találkozót megnyertünk. Mivel azonban a hajdúságiak - mint később kiderült - veretlenül lettek bajnokok, az elsőségre reális esélyünk nem volt, így az ezüstérem lehetett a cél.

A 28. forduló rangadójára a győriekkel azonos pontszámmal érkeztünk, így egy sikerrel óriási lépést tehettünk a második hely felé. Csapatunk már az első játékrészben is a vendégek fölé nőtt, de a vezetést nem sikerült megszerezni - nem úgy, mint a másodikban!

A 47. percben Nikolics váltotta gólra Mitrovics pompás szabadrúgását, de az ETO némileg váratlanul két percen belül egalizálni tudott egy védelmi zavart követően. Ezután már-már úgy tűnt, hogy pontosztozkodással ér véget a meccs, de Sándor György másképp gondolta és a 90. percben 23 méterről óriási gólt ragasztott Sztevanovics kapujába (érdemes felidézni az alábbi összefoglalóval is!).

A Vidi tehát győzött és az utolsó két játéknapon a Pápa, valamint az Újpest legyőzése sem okozott gondot, így végül három pont előnnyel az ETO előtt a 2. helyen zártuk a bajnokságot.

2017 - Menetelés a bajnoki döntő felé

OTP Bank Liga 2016-17, 31. forduló
Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 2160 néző
2017. május 13., szombat 20:30
Újpest FC - Videoton FC 0-3 (0-3)
Gólszerző: Nego (14.), Stopira (16.), M. Scsepovics (42.)

Újpest FC: Banai - Balázs B. (Cseke, 65.), Heris, Kálnoki Kis, Mohl - Balogh B., Windecker, Diarra, Szűcs K., Bardi (Szankovics, 85.) - Andrics (Hazard, 65.)
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Videoton FC: Kovácsik - Fiola, Juhász (Szolnoki, 88.), Vinícius, Stopira - Nego, Pátkai, Varga J., A. Hadzic - Lazovics (Géresi, 72.), M. Scsepovics (Maric, 84.)
Vezetőedző: Henning Berg

A tavasz folyamán többször is változott az OTP Bank Liga éllovasának kiléte a Vidi és a Honvéd között, de a véghajrára a kispestiek fordulhattak némileg kedvezőbb pozícióban (több győzelemmel), így már csak emiatt is kötelező volt a győzelem csapatunk számára a forduló előtt 7. Újpest otthonában. Vetélytársunk a 18 órakor kezdődő MTK elleni bajnokiján nyert, így ideiglenesen három pont előnyre tett szert a tabellán.

Sok izgulnivalót ugyanakkor nem hagytunk: mintegy negyedórányi játék után már kétgólos előnybe kerültünk az akkor jobbszélsőt játszó Nego, valamint balhátvédünk, Stopira révén, ráadásul a 28. minutumban Diarra kiállítása végképp megpecsételte a hazaiak sorsát. Marko Scsepovics 42. perces, szépségdíjas csavarása után már egy nagyobb kiütés képe is felsejlett, de az eredmény később már nem változott, így magabiztos, 3-0-s sikerrel közelítettünk a bajnoki döntőhöz.

CÍMKÉK
2005-2006 Borsodi Liga FC Fehérvár - Csőszer-FC Tatabánya-Auto Trader
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek