hu en
2018. Április 07. 21:30  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Magabiztos győzelem az Újpest ellen

Csapatunk a 20. percben előnyhöz jutott, amelyet a második játékrész során további két góllal növelni tudtunk. Stefan, Huszti és Nego találtak be.

A 25. fordulóban az Újpest FC gárdáját fogadta csapatunk a Pancho Arénában. A lila-fehérek ellen pozitív a Vidi örökmérlege és ez nem is forgott veszélyben, hiszen 43 sikerünk mellett csak 38-szor kaptunk ki a mai napot megelőzően. Az első két 2017-18-as összecsapás 2-2-vel zárult.

Vezetőedzőnk, Marko Nikolics ezúttal kihagyta a keretből a kisebb sérüléssel bajlódó Marko Scsepovicsot, illetve Fiola Attila helyére Vinícius Paulo került. A másik oldalon Nebojsa Vignjevics Diallót, Nwobodót, Onovót és Burekovicot is a kispadra ültette, míg Kálnoki-Kis, Cseke, Mohl és Szankovics bekerültek a kezdőbe.

Mi indítottuk útjára a labdát és az első sarokrúgáshoz is együttesünk jutott az első percekben. A beívelést Bojovics csúsztatta ki, de keményen összefejelt Stopirával, mindkettejüket ápolni kellett.

A 9. minutumban Huszti tört be bal oldalról a tizenhatosra, de veszélyes helyről leadott lövése elakadt a védőkben. Nagy fölényben futballoztunk a következő percekben, több szögletet is kialakítottunk. A 20. percben az egyik sarokrúgást követően Stefan Scsepovics emelkedett a legmagasabbra és Pajovics kapujába bólintott (1-0).

A találatot követően kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A következő említésre méltó momentum az Újpesté volt, amikor a 34. percben Balázs Benjámin robbant be egy beadásra és 11 méterről a földre fejelte a labdát, amely erősen, veszélyesen pattant a kapu fölé.

A 41. percben Vinícius parádés, lapos, hosszú indításából Stopira lépett ki Balázs mögött, balhátvédünk egyet tolt rajta, majd megkísérelte beadni a középen érkező társaknak, de hátraért az újpesti védelem. Három perccel később Cseke érkezett jobb oldali beadásra és 12 méterről kapu fölé bólintott. Az első játékrész rendes játékidejének utolsó percében Kálnoki-Kis szabálytalankodott Lazoviccsal, amiért sárga lapot kapott. A kétperces ráadásban újabb gól már nem esett, így 1-0-val vonultak félidőre a felek.

A második félidő Vidi-helyzettel kezdődött. Az 51. percben Lazovics kapott kiváló kiugratást Negótól, jobbról betört a tizenhatosra, majd a kivetődő Pajovics előtt hátragurított középre, ahol Stefan átlépte a labdát, Pátkai viszont lőtt, de egy újpesti bekk óriási mentésel blokkolni tudott.

Az 54. percben Nikolov sarkára lépett Mohl a tizenhatos előterében. A szabadrúgáshoz Lazovics és Huszti is odaállt, de végül utóbbi végezte el és nagyon magabiztosan, szépen tekert a kapu bal oldalába, ezzel megszerezte első vidis gólját (2-0), összességében pedig 4725 nap elteltével volt ismét eredményes az NB I-ben.

A 64. percben változtatott először az Újpest: Cseke helyére Nwobodo állt. A 73. percben Onovo is bejött, Szankovics hagyta el a játékteret. A 77. percben Pátkai tört be egy szép kényszerítőt követően a tizenhatosra, éles beadását kivágták, majd Nagy Dániel könyökölte le Viníciust, amiért sárga lapot kapott. A fegyelmezést követően Boban Nikolov jött le, Fiola Attila folytatta.

A 79. percben Novothny tette le az induló Obinnának, aki mélyen betört a büntetőterületre, majd veszélyesen középre passzolt, Novothny és Juhász együtt érkeztek becsúszva, a labda kifelé pörgött, majd sikerült tisztáznunk. Az utolsó tíz percre Nagy Dánielt Tischler Patrik váltotta.

A 83. percben újabb gólt ért el a Vidi: Loic Nego a szó szoros értelmében végigsprintelt az újpesti térfélen, messze lehagyta védőit, majd elpasszolta Pajovics mellett (3-0). A gól után Kovács István váltotta Huszti Szabolcsot.

Két perccel később újabb labdaszerzést követően Kovács István vezethette rá a fellazult védelemre, majd kiugratta Lazovicsot, akit Pajovics elkaszált, így büntetőhöz jutottunk. A tizenegyest Danko átengedte Kovácsnak, aki viszont a bal felső sarok fölé helyezett. A 88. minutumban Varga is lehetőséget kapott, Lazovics jött le.

A 91. percben ismételten labdát szerzett csapatunk, Kovács István ugratta ki Pátkait, aki önzetlenül Nego elé gurított. Jobbhátvédünket a tizenhatoson belül buktatták, újabb büntető következett, amelynek megint Kovács István futott neki, de ezúttal laposan Pajovicsot találta el.

Az állás az utolsó percekben így nem változott, a Vidi továbbra is tartja a lépést a Ferencvárossal a bajnoki címért folyó versengésben. Legközelebb szerdán, a Honvéd vendégeként lépünk pályára. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek