hu en
2018. Április 07. 11:00  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
ELLENFÉL-LES
A dobogóért küzdő Újpestet fogadjuk este

Nebojsa Vignjevics csapata legutóbb a Ferencvárossal játszott döntetlent.

A Videoton FC Puskás Akadémia elleni 0-0-s döntetlenje nem az egyetlen pontosztozkodás volt az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Mi több: a 12 csapatból 10 ilyen eredménnyel zárt, legközelebbi ellenfelünk, az Újpest FC például a Ferencvárossal játszott gól nélküli döntetlent. Győzni egyedül a Paksnak sikerült, akik így éppen a lila-fehéreket taszították le a dobogóról.

Nebojsa Vignjevics csapata tehát a 4. helyről várja a Vidi elleni szombati, 19:30-kor kezdődő rangadót és egyáltalán nincs rossz formában: 2018-ban csak a Mezőkövesd tudta őket megverni, a Haladás és a DVSC kikapott tőlük, míg a Paks és a Ferencváros ellen nem jutottak dűlőre a felek.

A télen két új igazolást hajtott végre az Újpest. A legutóbb a finn rekordbajnok HJK Helsinkiben játszó Vincent Onovo és a Vojvodinától érkezett védő, Dzenan Burekovic egyaránt komoly szerephez jutnak a csapatban, hiszen előbbi 3, utóbbi 4 bajnokin szerepelt már idén. A távozók között mindössze az utoljára a 14. fordulóban játszó Salétros Anton és a még régebben, a 10. körben bevetett Viktor Angelov említhető. Tavasszal egy bajnokin sem lépett még pályára az ősszel kulcsjátékos Windecker József, illetve szombaton biztosan nem látjuk majd a nemrég súlyos térdsérülést szenvedő Simon Krisztiánt.

A lila-fehérek keretének értéke a transfermarkt.de portál becslései szerint 6,48 millió euró, ami a 7. legmagasabb az NB I-ben. Közülük a legtöbbet, 500 ezer eurót a 13 gólos és ezzel a góllövőlistán 2. Novothny Soma éri, akit a 450 ezer eurós Litauszki Róbert és a 400-400 ezer eurós Nagy Dániel-Windecker József páros követ.

A szezonban legtöbbször Nagy Dániel és a kapus Filip Pajovics játékára számított a szakvezetés, ők minden bajnokin ott voltak, míg Litauszki 1, Novothny, Nwobodo, Pauljevics, Simon K. és Tischler 2-2 alkalommal hiányoztak.

A fentebb említett nevek közül több is ismerős lehet szurkolóinknak, hiszen az Újpest keretéből korábban Pajovics, Tischler, illetve a még nem említett Mohl-Zsótér duó is a Vidi játékosai voltak korábban.

Átlagos InStat-pontszámok tekintetében éppen a 2018-ban még be nem vetett Windecker áll az élen az Újpestből - ő az ősz álomcsapatába is bekerült -, majd Szankovics, Nagy Dániel és Kálnoki-Kis következik. Kapus-, illetve csatárposzton egyaránt a negyedik kerületiek egy-egy játékosa kapta a legtöbb pontot idén az NB I-ben. Pajovics a Balmazújváros 1-0-s legyőzése alkalmával, a 7. fordulóban kapott 323 egységet, Nagy Dániel pedig éppen a Vidi ellen játszott júliusi 2-2-n nyújtott teljesítményével (többek között két gólt is szerzett) érdemelte ki azt a 428-at, amely Marko Scsepovics ugyanilyen pontszámával együtt minden posztot figyelembe véve a legtöbb az OTP Bank Ligában.

Nagy mellett Windecker (6. forduló) Pauljevics (14. forduló) és Novothny (10. forduló) is voltak már a forduló játékosai, de mellettük Szankovics, Litauszki, Pajovics, Nwobodo, Pávkovics és legutóbb Alassane Diallo nevével is találkozhattunk már az adott kör legjobbjai között.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek