hu en
2018. Március 26. 09:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Szehofner Vivien és Trampler Kinga is meghívót kapott az U19-es női válogatottba

Április elején három tétmérkőzés vár a női nemzeti csapatra.

Szehofner Vivien és Trampler Kinga személyében két székesfehérvári hölgy is tagja lesz az áprilisban három tétmérkőzést játszó U19-es női válogatottunknak. Hollandia, Svédország és Szlovénia ellen a tét nem kisebb, mint a svájci Európa-bajnokságra való kijutás - ehhez a négycsapatos csoport első helyén kell végeznünk. 

"Óriási megtiszteltetés ez a Vidi számára, hogy két játékosunkat is meghívta a válogatottba Turtóczki Sándor. A legutóbbi, MTK elleni U19-es bajnokinkat a helyszínen tekintette meg a szövetségi edző, és bár kikaptunk a listavezető otthonában, Vivien és Kinga játéka is meggyőzte őt arról, hogy ott van a lányok helye a válogatottban. Bízom benne, hogy ez nem csak egy egyszeri alkalom lesz számukra, hanem sikerül ott is olyan teljesítményt nyújtaniuk, mint amilyet a Vidiben nyújtanak hétről hétre. Biztos vagyok benne, hogy megállják a helyüket a lányok" - nyilatkozta honlapunknak Gajdóczi Tibor, a Vidi női csapatának vezetőedzője.

"Nagyon meglepett, hogy meghívót kaptam a válogatottba, hiszen tavaly nyáron egy igen komoly sérülést szenvedtem, ami miatt több hónapot ki kellett hagynom. Azonban Tassy Áron erőnléti edzővel közösen nagyon komoly rehabilitációs munkát végeztem, ezúton is szeretnék neki köszönetet mondani, hiszen ennek a munkának is köszönhető az, hogy nagyon jó erőnlétben tértem vissza a pályára. Egyelőre még nincs sok meccs a lábamban, azonban boldog vagyok, hogy így is sikerült felhívnom magamra a szövetségi edző figyelmét" - árulta el Szehofner Vivien.

"Vivienhez hasonlóan én sem számítottam arra, hogy márciusban válogatott meghívót hoz a postás, elmondani nem tudom, milyen boldog voltam, amikor megtudtam a jó hírt. Az elmúlt években sikerült többnyire jó teljesítményt nyújtanom a Vidiben, és bár eddig sem voltak motivációs gondjaim, most kettőzött erővel fogok küzdeni, hogy bebizonyítsam, nem érdemtelenül válogatott be a keretbe a szövetségi edző. Szeretnék köszönetet mondani a korábbi edzőimnek, külön kiemelve Csrepka Tamást, valamint a mostani vezetőedzőnket Gajdóczi Tibort és segítőjét, Róth "Dudus"-t, és persze Horváth Gabi bácsinak is köszönettel tartozunk. A válogatott mellett természetesen a Vidiben is szeretnék továbbra is jó teljesítményt nyújtani, és a legfőbb célunk az, hogy megnyerjük a felnőtt NB II-es bajnokságot" - nyilatkozta honlapunknak Trampler Kinga, akit tavaly az Év Női Játékosának választottak a Vidiben.

Balatonfüredi FC - Videoton FC 1-9 (1-4)

Az, hogy Trampler Kinga nem a levegőbe beszélt, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a vasárnap esti NB II-es rangadón, a második helyezett Balatonfüred otthonában 9-1-re nyertek a piros-kék hölgyek - Kinga pedig egymaga 6 (!) gólt szerzett a meccsen. A kiütéses sikernek köszönhetően a Vidi női csapata helyet cserélt a tabellán a Balatonfüreddel, a következő fordulóban pedig, a húsvét utáni hétvégén a listavezető PMFC látogat Sóstóra, alighanem ez lesz a „csoportdöntő” - fehérvári siker esetén a Vidi felnőtt női csapata immár az NB I ajtaján kopogtatna.

 

CÍMKÉK
Szehofner Vivien Trampler Kinga
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek