hu en
2018. Március 25. 08:30  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: mlsz.hu
Vidi-játékosok góljaival nyert a magyar U19-es válogatott

Macedónia egyszer, mi háromszor vezettünk és végül 4-3-ra nyertünk a két csapat szkopjei összecsapásán.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, MACEDÓNIA, ELITKÖR, 2. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MACEDÓNIA–MAGYARORSZÁG 3–4 (2–2)

Szkopje. Vezette: Kozik (ukrán)
Macedónia: Sztevkovszki – Todorszki, Rufati, Trajanovszki, Manevszki – Fazlagikj, Atanaszov (Sztojcsevszki, 78.) – Kolevszki (Ferukoszki, 82.), D. Mitrovszki (Csurlinov, 71.), Trapanovszki – Elmasz. Szövetségi edző: Vujadin Sztanojkovikj
Magyarország: Bese – Krebsz, Mocsi, Bolla G., Berdó (Kiliti, 30.) – Schäfer (Májer, 62.), Lustyik, Banó-Szabó – Kiss T. (Bévárdi, 76.), Kundrák, Schön. Szövetségi edző: Németh Antal
Gólszerző: Kolevszki (12., 64.), D. Mitrovszki (45+2.), ill. Mocsi (4.), Schön (36.), Lustyik (67. – 11-esből), Bévárdi (82.)

Az angoloktól elszenvedett 4-1-es vereség után férfi U19-es válogatottunk számára a csoport második helyének megszerzésre maradhatott reális célkitűzés a macedóniai Eb-elitkörös tornán. Ehhez jó eredményt kellett elérnünk az ősszel a svájciakat és a belgákat is legyőző macedónok ellen, akik hozzánk hasonlóan vereséggel kezdtek.

A Vidiből ezúttal csak Mocsi Attila szerepelt a kezdők között, játékosunk pedig már a 4. percben megszerezte a vezetést. Lustyik Levente szabadrúgása után a labda a kapufáról kifelé pattant ugyan, de az érkező Mocsi Attila nem hibázott (0-1). A hazaiak a 12. percben egyenlítettek, majd a 36. minutumban Schön találatával újra nálunk volt az előny, a szünet előtt azonban újra egyenlített Macedónia.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, az 58. percben még elhibáztak egy büntetőt (Bese Balázs bravúrral védett), de a 64. percben Kolevski meglőtte második gólját is, ezzel már náluk volt az előny (3-2). Gyorsan jött a magyar válasz, egy tizenhatoson belüli kezezésért a 64. percben büntetőhöz jutottunk, melyet Lustyik Levente értékesített (3-3). Mindkét csapat sokat tett a győztes gól megszerzéséért, óriási csata zajlott a pályán, és a 82. percben ebből a mieink jöttek ki jobban: Schön Szabolcs passzát követően Bévárdi Zsombor vette be a macedón kaput (3-4), beállítva a végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén az angolok 3-0-ra legyőzték a letteket, ezzel bebiztosították csoportgyőzelmüket, és az ezzel járó Európa-bajnoki részvételt. Válogatottunk kedden 14.00 órakor játssza utolsó mérkőzését, amelyen egy esetleges döntetlen is a második helyet jelentené a csoportban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek