hu en
2017. December 09. 17:55  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Hosszabbításban kapott góllal vereség a Haladás otthonában

Mészáros gólja döntött Szombathelyen, 2017 utolsó Vidi-meccsén.

OTP Bank Liga NB I, 2017-2018, Őszi szezon, 19. fordulóMeccs center 
1-0
(0-0)
Mészáros 92
Szombathelyi Swietelsky-Haladás:
Király -- Wils, Grumic, Mészáros, Rácz, Schimmer, Németh, Németh (Kovács 60), Bosnjak, Halmosi (Pinte 73), Bouard (Williams 46)

Videoton FC:
Kovácsik -- Stopira, Fejes, Tóth Bence, Nego -- Varga (Kovács 75) -- Hadzic, Suljic -- Pátkai -- Henty (Szabó 88), Lazovics
2017.12.09. SzombathelyHaladás Sportkomplexum0 fok, felhős, hidegJátékvezetők: Kassai ViktorRing GyörgyTóth II VencelHorváth ZoltánSolymosi PéterMolnár Attila

Együttesünk utolsó 2017-es találkozóján a Szombathelyi Haladás csapatához látogatott, méghozzá a november 8-án átadott új stadionba. Marko Nikolics vezetőedző nem számíthatott három eltiltott játékosunkra: Fiolára, Juhászra és Scsepovicsra; valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Géresire. A Vas megyeieknél a házi gólkirály David Williams a kispadon kezdett.

Vidi-helyzetekkel kezdődött az összecsapás, méghozzá nem is kis lehetőségekkel. Lazovics szabadrúgását Henty csúsztatta a felső lécre, majd Stopira beadását még kijjebb piszkálták a védők, de Fejes lövése újra a kapufát érte, majd Király háta mögött keresztbe gurult a gólvonalnál. A túloldalon Henty már nem tudta a kapuba segíteni a labdát Halmosi mellett.

A 8. percben Fejes mentett Ramos elől az ötösön, majd Halmosi passzából Grumics ígéretes lövése lett gyenge. A 10. percben Lazovics szabadrúgását tisztázták a védők, majd elindult a kontra, melynek végén Németh Márió adott be, középen pedig Ramos és Mészáros is túlszaladt a labdán.

A 16. minutumban Nego próbálkozott középről, 14 méterről, de bal lábas lövése kevéssel a felső léc fölött ment el. Három perccel később Németh Márió beadását Halmosi átlépte, így a kaputól 7 méterre lévő Ramos elé került, aki azonban erővel fölé durrantott.

A következő támadásból Varga József lőtt 25 méterről, de nem volt veszélyes. A 39. percben Suljic tört be a tizenhatosra és lőtt laposan, Király a helyén volt.

A 44. percben büntetőhöz jutott a Haladás, Fejes mellett Mészáros került a földre, Kassai pedig a tizenegyespontra mutatott. Gól azonban nem esett, mert Németh Márió a jobb oldali kapufát találta el, ahonnan kifelé pattant a labda. (A zöld-fehérek a két együttes első, szeptemberi összecsapásán is kihagytak egy tizenegyest.) A szünetre 0-0-val vonultak a felek.

A félidőben cserélt a Haladás, a megsérülő Ramos helyére Williams érkezett. A 48. percben Henty gurított Stopira elé, aki beadott, Nego viszont hiába emelkedett, nem tudta kapu felé irányítani a labdát. Az 54. minutumban Németh Milán rúgta bele a labdát Suljicba utolsó előtti emberként, majd elcsúszott. Bosnyák-magyar szélsőnk betört a tizenhatosra és Henty elé tálalt volna, Wils becsúszott és elpiszkálta a labdát, amely a kapu felé gurult, de Király felállt és utolérte.

Az 56. percben büntetőt harcolt ki csapatunk. Suljic lapos passzát Lazovics átlépte, Pátkaiba pedig Grumics rúgott bele, Kassai újfent a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Lazovics állt és a bal alsót választotta, de Király eltalálta az irányt és hárított.

A 68. percben Mészáros lőtt mellé 19 méterről, a labdába egy védőnk beleért, így szöglet kövekezett. A sarokrúgást Rácz durrantotta fölé. A 70. minutumban Suljic tört be a tizenhatosra balról, majd lőtt, Király védett.

A 71. percben Nego beadását Pátkai fejelte el, de nem talált célt. Király begyűjtötte és a hazai kontra végén Kovács Lóránt próbálkozott 13 méterről, Kovácsik azonban leért a rövidre és szépen hárított. Hat perccel később Wils hétméteres kísérletét hárította kapusunk bravúrral.

A 81. minutumban előbb Rácz fejelte Pinte beadását Kovácsik kezébe, majd az ellentámadásból a 75. percben Varga helyére csereként beálló Kovács próbálkozása zúgott fölé. A 87. percben Stopira veszélyes beadását tisztázták, majd Hadzic vágta Király kapuja fölé a labdát.

A 88. percben Henty helyére Szabó Bence állt be. Másodpercekkel később egy szöglet utáni lecsorgót pattanásból Grumics bombázott mellé. A ráadás első percében Mészáros az alapvonalunkról tette hátra Williamsnek, aki tiszta helyzetben, jobb lábbal még fölé lőtt, de kevéssel később Bosnjak ugratta ki védelmünk mögött Mészárost, aki nem hibázott, elrúgta Kovácsik mellett a labdát (1-0).

A hátralévő rövid időben már nem sikerült egyenlítenünk, a Haladás otthon tartotta a három pontot. A bajnokság 2018. február 24-én folytatódik, akkor a Vasast fogadjuk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek