hu en
2017. December 05. 15:54  -  Wéninger Ákos   -   feol.hu   -   Fotó: vidi.hu
50 éves jubileum - a Vidi NB I-be jutására emlékeztek

Az eseményre a Hotel Magyar Királyban került sor kedden.

Az 1966-67-es labdarúgó bajnokság NB1/B-s küzdelmeiben ezüstérmet szerzett s ezzel a legmagasabb osztályba feljutást kiharcoló - éppen abban az esztendőben nevét Vadásztölténygyári Vasasról Videotonra változtató - csapat hat jelen lévő tagját, Horváth Lajost, Tímár Mihályt, Kerecsényi Lajost, Burka Imrét, Dudás Józsefet és Kű Lajost köszöntötték kedden, a Hotel Magyar Királyban.

A jeles, 50 esztendős jubileum alkalmából Bobory Zoltán verssel, Cserta Gábor énekkel köszöntötte a feljutást Fehérváron elsőként kivívó csapatot, majd Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes mondott köszöntőt s adott át Emléklapokat az egykori „fehérvári aranycsapat” tagjainak.

Történelmi pillanat volt 1967-ben. A Berényi úti katlanban volt a mindent eldöntő mérkőzés, 5-1-re nyertünk a Ganz-Mávag ellen és a csapat, történetében először feljutott a legmagasabb osztályba. Ahol olyan labdarúgók játszottak, mint például Albert Flórián, aki abban esztendőben Aranylabdát kapott. 1967-ben magyar válogatott egy négyessel küldte haza a franciákat és egy hármassal az osztrákokat. Ilyen időkben vívta ki a csapat a feljutását.” - emlékezett vissza fél évszázadot Kű Lajos, válogatott labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke.

Az ünnepi eseményen a Vidit Kovács Zoltán sportigazgató, míg a szurkolókat a VBKE alapítója, Juhász László képviselte. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek