hu en
2017. November 04. 18:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Újra az élen a Vidi - magabiztos győzelem a Mezőkövesd ellen

Lazovics vezérletével négygólos győzelmet szereztünk, szerb támadónk két gólt lőtt, és két gólpasszt osztott ki.

OTP Bank Liga NB I, 2017-2018, Őszi szezon, 15. fordulóMeccs center 
4-0
(3-0)
Lazovics 7, Henty 16, Scsepovics 36, Lazovics 66
Videoton FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius, Juhász (Tóth Bence 71), Fiola -- Henty (Géresi 62), Varga, Pátkai, Nego -- Lazovics (Szabó 77), Scsepovics

Mezőkövesd Zsóry FC:
Tujvel -- Vadnai, Szalai, Hudák, Lázár -- Iszlai -- Cseri (Baracskai 46), Keita, Mlinar (Tóth 46), Koszta -- Novák
2017.11.04. FelcsútPancho Aréna13°C, napos, enyheJátékvezetők: Karakó FerencVarga GáborSzalai BalázsHorváth RóbertSzőts GergelyGaál Gyöngyi

Az OTP Bank Liga NB I 15. fordulójában a Mezőkövesdet láttuk vendégül Felcsúton. Marko Nikolics vezetőedző eltiltás miatt nem számíthatott Suljic és Hadzic játékára. A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Fiola Attilát, aki a PAFC elleni találkozón 200. alkalommal lépett pályára az NB I-ben.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, egy kontra végén Cseri játszotta magát tisztára, de 14 méterről mellé lőtt. A 7. percben viszont már nálunk volt az előny egy nagyszerű Lazovics-gólnak köszönhetően. Támadónk a 16-os sarkáról pazar mozdulattal, védhetetlen gólt ragasztott Tujvel kapujának jobb felső sarkába szabadrúgásból (1-0).

A 16. percben egy gyönyörűen épített akció után, Fiola-Lazovics-Henty összjáték végén nigériai támadónk lépett ki és lőtt Tujvel kapujába közelről. Az asszisztens nem jelzett lest, a játékvezető mégis a sípjába fújt és elsőre szabadrúgást mutatott kifelé, ám némi tanakodás után gólt ítélt (2-0).

A 22. percben Lázár beadását Novák csúsztatta a hosszú sarok irányába, Kovácsiknak kellett nagyot védenie. Félóra játékot követően Pátkai-Lazovics-Henty összjáték végén Ezekiel ugrott ki a szélen, majd a középen üresen érkező Scsepovics elé tálalt, aki közvetlen közelről, öt méterről kapu fölé lőtt. Két perccel később Lazovics szerzett labdát a vendég kapu előterében, majd 18 méterről a kissé kint álló Tujvel felett elegáns mozdulattal próbálta a játékszert a kapuba juttatni, az azonban végül a felső léc felett hagyta el a játékteret.

A 36. percben Fiola hozta játékba a jobb szélen Lazovicsot, aki felnézett, majd oda varázsolta a labdát Scsepovics elé, ő pedig közelről Tujvel kapujába juttatta azt (3-0).

Szünet után magabiztosan őriztük háromgólos előnyünket, hosszú ideig egyik kapu sem forgott veszélyben. A 66. percben aztán egy káprázatos akció végén növeltük előnyünket. Pátkai a saját 16-osunk előteréből látványos, ollózó mozdulattal tisztázott, ráadásul a labda éppen a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Géresi elé került, aki nagy vágtába kezdett, majd a támadást a jobb szélen kísérő Scsepovicsnak passzolt, aki egyből középre rúgta a labdát, ahol érkezett Lazovics, és a bal felső sarokba bombázott (4-0).

A 85. percben Szabó Bence tekert kapu elé egy szögletet, Stopira 6 méterről fejelhetett, Tujvel a léc alól tenyerelte kapu fölé a labdát. Két perccel később Nego is gólt szerezhetett volna, de öt méterről, becsúszva kapu fölé lőtt. A 90. percben Szabó közeli lövését védte Tujvel bravúrral, így végül maradt a 4-0.

Bár a Ferencváros is nyerni tudott, jobb gólkülönbségünknek köszönhetően visszavettük a vezetést a tabellán! A jövő heti válogatott szünet után - amikor a Slaven Belupo ellen játszunk felkészülési mérkőzést - csapatunk Debrecenbe látogat november 18-án.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek