hu en
2017. November 02. 09:00  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
ELLENFÉL-LES
Egykori csapatkapitányunk együttese lesz a Vidi ellenfele szombaton

Kuttor Attila néhány hónappal ezelőtt még U17-es csapatunkat irányította, most a felnőtt gárda ellen készítheti fel a Mezőkövesdet.

Másodjára mérkőzik a Vidi 2017-18-ban a Mezőkövesd-Zsóry FC együttesével. Az első összecsapáson Henty és Lazovics találataival magabiztosan, 2-0-ra győztünk az akkor még Radványi Miklós irányította sárga-kékek ellen, azóta pedig nincs igazán jó formában a Borsod megyei alakulat.

Az élvonalban maradását a 2016-17-es idény utolsó fordulójában kivívó együttes augusztus elején még a dobogós, 3. pozíciót foglalta el a tabellán - első két mérkőzését a Debreceni VSC és a Paks ellenében megnyerte -, ám az elmúlt 12 bajnokin egyszer sem szerezte meg a három pontot. Összesen négy egységet gyűjtöttek össze, amiből három idegenben sikerült: a Vasas, a Haladás és a Paks otthonában játszottak döntetlent, míg Mezőkövesden a Balmazújváros végzett 2-2-re.

Ennek az eredménysornak következtében a Zsóry a 13. forduló óta a tabella utolsó helyét foglalja el, az elmúlt két körben pedig már új edző irányította a csapatot. Radványi Miklóst ugyanis az a Kuttor Attila váltotta a kispadon, aki először 1989 és 1993 között, majd 1999-ben, később 2004 és 2007 között szerepelt a Vidiben, amelynek csapatkapitánya is volt. Részt vett klubtörténetünk egyetlen Magyar Kupa-győzelmében, szeptemberig pedig az U17-es együttesünket készítette fel.

Rajta kívül is akad fehérváriak számára ismerős arc a mezőkövesdi keretben, hiszen Tomás Tujvel és Lázár Pál egyaránt magyar bajnokok voltak a Videoton FC-vel 2010-11-ben, míg az akkor még csak 18-19 esztendős Baracskai Roland ekkor már a keret tagja volt, bár pályára végül nem lépett az NB I-ben. Kapusunk, Horváth Tamás az élvonaltól végül búcsúzó 2013-14-es Mezőkövesdben nyújtott olyan teljesítményt, amelyből kifolyólag később a magyar válogatott keretébe is behívót kapott.

A két csapat legutóbbi összecsapása óta Alekszandar Damcsevszki, Peter Sulek, Tarmo Kink, Fröhlich Roland, Marko Dinjar és Mihajlo Milutinovics távoztak a sárga-kékektől, bár közülük egyedül Fröhlich volt meccskeretben augusztus 6-án - ő a kispadról nézte végig a találkozót. A Mezőkövesd Iszlai Bencével, Frano Mlinarral és Murai Márkkal erősített az átigazolási időszak hajrájában.

A mértékadó transfermarkt.de portál a Mezőkövesd keretét az NB I-ben a 10. legértékesebbre taksálja.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek