hu en
2017. Október 29. 16:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Vidi II - viharos döntetlen a Dunaharaszti ellen

A 70. percben az orkán erejű szél miatt félbe kellett szakítani a Vidi II vasárnapi bajnokiját, közel 1 órát állt a játék, végül igazságos döntetlennel fejeződött be a maratoni hosszúságú találkozó.

NB III Nyugati csoport, 2017-2018, Őszi szezon, 12. fordulóMeccs center 
2-2
(1-1)
Varjas 37, Szabó 77
Videoton FC II:
Hársfalvi -- Tóth Bence, Lassú (Torvund Alexander 30), Hadzic, Lencsés, Takács Martin, Galacs Erik (Kondor 88), Szabó, Mocsi, Bolla, Varjas (Szabó 88)
Ferenczi 30, Rebecsák 79
Dunaharaszti MTK:
Gyatyel -- Márton, Farkas, Gacsal, Dallos, Mendebaba, Rétsági, Ferenczi, Rusvay (Rebecsák 76), Vitányi, Szenes
2017.10.29. SzékesfehérvárSóstói StadionJátékvezetők: Juhász BálintKeszthelyi TamásGyürüsi Péter

Vasárnap délelőtt a Ferencvárost a Magyar Kupában megszorongató Dunaharaszti látogatott a Sóstói Stadionba. A Vidi NB I-es keretéből ezúttal Hársfalvi, Mocsi, Bolla, Tóth és Szabó játékára számíthatott Tímár Krisztián. Nem volt viszont ott a csapatban a múlt héten piros lapot kapó Réti Patrik, valamint a hétközi edzésen bokaszalag-szakadást szenvedő Lőrincz Attila sem. Rétit az a 17 esztendős Varjas Zoltán helyettesítette, akinek kezdőként ez volt a második NB III-as bajnokija.

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, a 7. percben egy kapu előtti kavarodást követően Rusvay lövése csattant a jobb kapufa tövén. Ezt követően már kiegyenlített játék zajlott a pályán. A 28. percben egy szerencsétlen mozdulat után Lassu Zsombor maradt a földön a térdét fájlalva, és nem is tudta folytatni a játékot. A 30. percben Ferenczi fejesével vezetést szereztek a vendégek, de nem örülhettek sokáig, hiszen 7 perccel később Varjas Zoltán egyenlített - ez volt az első gólja a felnőttek között a 17 esztendős középpályásnak.

A második félidőben egyik pillanatról a másikra borult be az ég Sóstó felett, olyannyira, hogy a világítást is fel kellett kapcsolni. Ezzel egy időben egyre erősebben fújt a szél, ezért értékelhető futballról nem igazán beszélhetünk a második félidő kapcsán. A 70. percben az akkor már viharos erejű szél a pálya szélén lévő két fedett lelátó ponyvaszerkezetét szakította szét, valamint a mobil wc-ket feldöntötte, sőt a Sóstói Stadion építkezéséről nagyméretű hungarocell darabokat repített át a pályára, emiatt a játékvezető félbeszakította a meccset.

Közel egyórás várakozás után a játékvezetők úgy döntöttek, hogy le lehet játszani az utolsó 20 percet, így a csapatok visszatértek a pályára, és folytatódott a találkozó. Nem is akárhogy, hiszen a 77. percben egy szép támadás végén Szabó Bence lőtt 23 méterről hatalmas gólt. Ekkor úgy tűnt, hogy fiatal csapatunk itthon tartja a három pontot, azonban a középkezdés után azonnal egyenlítettek a vendégek, az 1 perccel korábban csereként pályára lépő Rebecsák talált közelről Hársfalvi kapujába, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

A Vidi II jövő vasárnap Csornára látogat.

Tímár Krisztián: "Jól alkalmazkodtunk a nehéz körülményekhez, a mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült. A jól tömörülő, masszív Dunaharasztival szemben néhol látványos támadásokat vezettünk, és több gólhelyzetet is sikerült kialakítanunk. Sajnos egy pontrúgást követően ellenfelünk szerzett vezetést, a rögzített szituációk kivédekezésében mindenképp fejlődnünk kell. Elől pedig ha tovább javul a helyzetkihasználásunk, akkor a jövőben a maihoz hasonló meccseket már meg fogjuk tudni nyerni."

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek