hu en
2017. Október 04. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   NEMZETI SPORT   -   Fotó: vidi.hu
RÓLUNK ÍRTÁK
Marko Nikolics-interjú a Nemzeti Sportban

Vezetőedzőnk beszélt az eddigi eredményekről, a magyar fociról és a tervekről is.

A válogatott szünetben sem áll le az élet, csapatunk a szombati, DAC elleni felkészülési mérkőzésre készül, míg vezetőedzőnk, Marko Nikolics hosszabb interjút adott a Nemzeti Sportnak.

– Maradjunk a futballnál: a bajnokság első harmada után vezetik a tabellát, az Európa-ligában a rájátszásig jutottak el. Elégedett?
– Ha nem is maximálisan, de igen. Amikor először találkoztam Garancsi Istvánnal, öt perc után eldöntöttem, a Videoton edzője leszek. A tulajdonos úr olyan projektet vázolt fel, amelynek azon nyomban a részese akartam lenni. Hosszú távú folyamatról beszéltünk és beszélünk, amelynek kifutása nem hónapokban, hanem években mérhető. A kezdés mindenesetre nem rossz, a bajnokságban több ponttal állunk, mint tavaly ilyenkor, és a nemzetközi kupában is tovább voltunk versenyben. Tettük és tesszük mindezt úgy, hogy a nyáron nem költöttünk sokat az átigazolási piacon, Ezekiel Henty mellett csupa magyar tehetséget szerződtettünk, Mocsi Attila, Bolla Bendegúz, Szabó Bence és Tóth Bence azóta is az első csapattal készül. A télen várható egy-két változás a keretben, de már adva van az alap, amelyre építhetünk.

– Elégedetlenkedésre volt oka az elmúlt időszakban?
– Alakulhattak volna még jobban az események, de nincs miért panaszkodom. Ahogyan az egy futballcsapat életében természetes, voltak, vannak és lesznek kisebb problémáink, ám ezeket házon belül megoldjuk.

– Amikor idejött, nem titkolta, régóta követi figyelemmel a magyar futballt, ugyanúgy képben volt a Mezőkövesd, mint a Ferencváros helyzetével. Hónapok elteltével kijelenthető, hogy azt kapta, ami várt?
– Jobbára igen. A magyar labdarúgás csodálatos történelemmel dicsekedhet, de az elmúlt tizenöt-húsz évben gyakorlatilag a klinikai halál állapotában lebegett. Az újjáépítés időszakát éljük mostanság. Örömmel látom, hogy mennyit áldoznak a futballra, mi több, más sportágakra is, ennek előbb-utóbb eredményekkel kell párosulnia. Ahogyan arra számítottam, a bajnokság kiegyensúlyozott. Éppen ezért állok értetlenül a vélekedés előtt, amely szerint a Videoton magasan jobb a többi csapatnál, és csak elveszíteni tudja az aranyérmet.

A teljes interjút elolvashatja a Nemzeti Sport szerdai számában, vagy ide kattintva az nso.hu-n.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek