hu en
2017. Szeptember 10. 19:30  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Egygólos hátrányból fordítva győztünk a Haladás ellen

Németh Márió szerzett vezetést a 35. percben, majd még a félidő vége előtt kihagytak egy tizenegyest a vendégek. A második játékrészben Lazovics, Pátkai és Scsepovics találataival fordítottunk.

OTP Bank Liga NB I, 2017-2018, Őszi szezon, 8. fordulóMeccs center 
3-1
(0-1)
Lazovics 52, Pátkai 63, Scsepovics 90
Videoton FC:
Kovácsik -- Stopira, Fejes (Henty 46), Juhász, Fiola -- Suljic (Szolnoki 88), Hadzic (Varga 77), Pátkai, Nego -- Scsepovics, Lazovics
Németh 35
Szombathelyi Swietelsky-Haladás:
Király -- Wils, Williams, Kiss (Németh 33), Polgár, Kovács, Devecseri (Schimmer 56), Bosnjak, Jancsó (Halmosi 71), Ramos, Tóth
2017.09.10. FelcsútPancho Aréna23 fok, napsütés1771 nézőJátékvezetők: Szőts GergelyMárkus TamásSzert BalázsVarga GáborSolymosi PéterGaál Gyöngyi

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Haladást láttuk vendégül a Pancho Arénában. A szombathelyiek a tabella 10. helyéről várták az összecsapást. A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Suljic Asmirt, aki 100. NB I-es bajnokiján lépett pályára vasárnap.

Az első nagy helyzet a Haladás előtt adódott, egy jobb oldali beadásról épp csak lemaradt a középen becsúszó Williams. Fél perccel később ugyanő jó 40 méterről próbálta átemelni a labdát a kapujából kissé kint álló Kovácsik felett, a játékszer azonban a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A 13. percben Anel Hadzic távoli lövését Király hatalmas bravúrral védte, a labda Lazovics elé pattant, aki néhány lépésről a kapuba bombázott, de a partjelző lest jelzett, Szőts sporttárs pedig hitt asszisztensének, így a gólt nem adta meg. A 19. percben újra Hadzic próbálkozott, Király ezúttal is hárított. A 27. percben Ramos játszotta tisztára magát a 16-osunkon belül, majd a rövid alsót vette célba, Juhász azonban becsúszva menteni tudott. Pár perccel később Stopira lapos lövése ment el a bal alsó mellett. A 35. percben vezetést szereztek a vendégek: Németh Márió - aki mindössze 2 perce volt a pályán - 18 méterről a jobb kapufát találta el, ahonnan a labda a hálóba pattant, Kovácsiknak esélye sem volt (0-1).

A 39. percben Fejes szabálytalankodott a tizenhatoson belül Ramos ellen, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Williams állt a labda mögé és jobbal a jobb alsó mellé lőtt, maradt tehát a 0-1. A félidő egyik utolsó momentumaként Tóth fejelte fölé Ramos beadását nagy helyzetben. 

A második játékrészre Henty váltotta Fejest. Az 52. percben egyenlítettünk: Suljic jobb oldali beadását Lazovics fejelte az ötösről a kapuba (1-1).

3 perc múlva Lazovics esett el gólhelyzetben a 16-oson belül egy szombathelyi védő szorításában, Szőts sporttárs az alapvonali asszisztensére nézett, Gaál Gyöngyi azonban jelezte, nem látott szabálytalanságot. A 60. percben Stopira beadására Lazovics robbant be a kapu elé, és bal lábbal nem sokkal lőtt mellé. A 63. percben már nálunk volt az előny: Scsepovics tette ki a labdát a bal szélre, onnan pedig Stopira tekert középre, a labda pontosan Pátkait találta meg, aki gyönyörű mozdulattal, juttatta azt Király kapujába (2-1).

A mérkőzés utolsó harmadában a Haladás próbálkozott, de sok eredmény nélkül, magabiztosan őriztük az előnyünket. A 83. percben Henty cselezgetett befelé, majd Suljicnak, passzolt, aki 18 méterről kapura lőtt, Király magabiztosan védett. A 90. percben eldőlt minden: Lazovics remek labdával ugratta ki Scsepovicsot, aki egy az egyben nem hibázott Királlyal szemben (3-1).

Csapatunk 5 pont előnnyel vezeti a tabellát a második Honvéd előtt és 7 ponttal a harmadik FTC előtt. Legközelebb szombaton 18.00-kor lépünk a pályára, a Vasas vendégei leszünk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek