hu en
2017. Augusztus 29. 09:20  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
UTÁNPÓTLÁS
U14-es és U15-ös csapatunk kiütéses sikert aratott a Grosics Akadémia felett

Négy korosztályos együttesünk lépett pályára a hétvégén; Petres Márk mesternégyest szerzett.

A múlt heti az egyik utolsó "csonka" hétvégéje volt utánpótlás- és női csapatainknak. Szombaton és vasárnap négy együttesünknek volt fellépése: az U14, U15, U16 és U17-es fiúk léptek pályára. Az U19 mérkőzését a hét közepére halasztották, felnőtt női gárdánk szabadnapos volt, a fiatalabb lányok pedig majd szeptember elején kezdik meg a szezont.

A legnagyobb sikert a Vidi U14 aratta: hazai pályán 7-0-ra ütötték ki a Grosics Akadémiát. A gólokról két tehetségünk, Fiáth Bence és Petres Márk gondoskodott - előbbi kétszer, utóbbi négyszer talált be (a hetedik találat öngól volt). Petres a 17. percre már mesterhármassal rendelkezett, melyet hat (!) percen belül szerzett.

"Már az elejétől látszott, hogy sokkal, de sokkal képzettebbek vagyunk. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert ha az összes helyzetünket berúgjuk, akár 20 gólt is rúghattunk volna, de a 60. percben esedékes ivószünet után leálltak a fiúk. Én mindig is azt vallottam, hogy addig kell űzni a játékosokat, amíg kikerülnek a komfortzónájukból, különben elkényelmesednek. Kifejezetten tehetséges labdarúgóink vannak, Gulyás András, Fiáth Bence és Petres Márk később a felnőtt csapathoz is odaférhet" - fogalmazott Horváth Zoltán, U14-es csapatunk edzője.

Szintén a Grosics Akadémia fölött aratott győzelmet a Vidi U15. A magabiztos, 3-0-s siker során Virág Levente megőrizte kapuját a góltól, a mi találatainkat pedig Kertész, Fodor és Szentgyörgyi szerezték.

"A tavalyihoz képest kiválóan indítottuk a szezont, hiszen sima győzelmet arattunk a Grosics Akadémia fölött. Reméljük, a folytatás is hasonló lesz. A helyzetkihasználás még nem volt az igazi, de a 3-0-s végeredmény egy akadémia ellen természetesen remek eredmény" - nyilatkozta Vajda Gusztáv, U15-ös csapatunk edzője.

Sajnos második mérkőzésén is vereséget szenvedett viszont U16-os csapatunk, amely ezúttal a Magyar Futball Akadémia ellen lépett pályára, a végeredmény pedig 2-1 lett a budapestiek javára. A Vidiből Hajdinger volt eredményes.

"Az elején egy kissé megilletődöttek voltunk, nehezen alkalmazkodtunk a műfűhöz. Ellenfelünk egy korai tizenegyessel előnyhöz jutott, de aztán sikerült kiegyenlítenünk. A győztes gólt még az első félidőben egy pontrúgásból szerezték. A második 45 perc során néhány játékosom elfáradt, illetve megsérült, ezért cserékre volt szükség. A felfrissített csapatunk abszolút dominálni tudott, beszorítottuk az MFA-t, de a gól nem jött össze, így kikaptunk. Ez főleg az első 20 percnek volt köszönhető, amikor fájdalmas találatokat kaptunk" - mondta Sowunmi Thomas, U16-os csapatunk edzője.

Szintén kikapott az eggyel idősebb korosztály, az U17 is, amely ugyanúgy a Honvéd utánpótlás-csapatával mérkőzött. A végeredmény 3-0 lett.

"A háromgólos vereség ellenére egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet a találkozón, a három találat három kaput eltaláló lövésből született. Az elmúlt két fordulóban bebizonyosodott, hogy a csapatunkban rengeteg erő van, amire építhetünk. Megyünk tovább az úton és most már ideje lesz majd eredményekben is meglátszania a munkánknak" - összegezte a látottakat ifj. Horváth Gábor, U17-es csapatunk edzője.

CÍMKÉK
Fiáth Bence Gulyás András Petres Márk 2017-2018 U-14 I. osztály Videoton FC - Grosics Akadémia FK
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek